מבזקים
דרמה במרכז ירושלים: נעצר נער בן 15 החשוד בדקירת קטין במהלך קטטה חשד להתעללות בפעוטות בירושלים: נעצרה מטפלת משכונת הר חומה אסון באתר הבנייה ברמלה: פועל כבן 35 נפצע אנושות לאחר שנלכד תחת פלטת ברזל כבדה קריית גת: נער בן 14 נפצע באורח בינוני לאחר שהתנגש עם אופנוע חשמלי בחומה מהשוק של הבוקר למוקד הבילוי של הלילה: פתח תקווה משיקה מתחם בילוי חדש אופקים: חסימות תנועה בשל הצבת מרחב מוגן במרפאה אשקלון פותחת את הקיץ: אטרקציות ב – 10 שקלים, פארק מים נודד וליגת חופים לילה לבן בתל אביב יפו: עשרות אלפים מילאו את מוקדי התרבות ברחבי העיר בשורה למפוני הדרום ועוטף עזה: הנסיעה בתחבורה הציבורית תישאר חינם עד סוף אוגוסט במעבר בית"ר: 1.4 מיליון שקלים במזומן נתפסו במונית ישראלית 30 ראשי ערים מהעולם הגיעו ללמוד ברמלה ובירושלים איך ישראל מנהלת מצבי חירום באשדוד הפכו את ההתנדבות למסלול: "שביל המעשים הטובים" נחנך בפארק לכיש גבר כבן 50 נפצע באורח קשה בלוד, הובא לבית החולים כשהוא מחוסר הכרה אלימות נגד מורה בפתח תקווה: הלימודים בבית הספר יחלו היום באיחור סוף שבוע קיצי לפנינו: מגמת התחממות ואזהרות רחצה ועומסי חום כבדים ברחבי הארץ חולון: הולך רגל נדרס על ידי אוטובוס ברחוב הלוחמים חשש כבד: מוצרי טחינה נגועים בסלמונלה שהיו מיועדים להשמדה נגנבו – משרד הבריאות באזהרה דחופה לציבור פרשת מחיות התינוקות המורעלות בירושלים: משרד הבריאות אוסר על שני סניפי "זול ובגדול" למכור מזון ותמרוקים זוג הורים ובתם התינוקת נפצעו בתאונה, סמוך לצומת מבקיעים בן 23 נפצע בינוני בתאונה באשדוד בין שני כלי רכב

כפר סבא: בת 38 אושפזה במאיר עם אי – ספיקת כליות מסכנת חיים אחרי החלקת שיער

הרופאים חושדים בחשיפה לחומצה גליאוקסילית; במאיר מזהירים מהחלקה עם פצעים

בת 38 מאזור השרון אושפזה במרכז הרפואי מאיר מקבוצת כללית כשהיא סובלת מאי־ספיקת כליות חריפה, ימים ספורים לאחר שעברה החלקת שיער – טיפול קוסמטי שלדבריה מבצעת כבר שנים.

"כבר במהלך ההחלקה התחלתי לחוש בחילות וכאבי בטן, אך ייחסתי זאת לפרי שאכלתי קודם לכן", היא מספרת. "למחרת עוד המשכתי בשגרת יומי והלכתי לעבודה, אבל הרגשתי שמצבי מחמיר. הבחילות התגברו, הופיעו הקאות חוזרות לאחר כל אכילה, ופניתי לרופאת המשפחה. לא סיפרתי על ההחלקה, כי לא קישרתי בין הדברים", היא מספרת.

ביום חמישי חלה החמרה נוספת, כשהחלה להקיא דם. רופאת המשפחה הפנתה אותה באופן מיידי לחדר המיון במרכז הרפואי מאיר. "עשו לי בדיקות רבות, ואז ניגש אליי רופא נפרולוג ושאל אם עשיתי לאחרונה החלקת שיער. שם הבנתי שיכול להיות קשר", היא משתפת.

פרופ' קרן כהן-חגי, מנהלת המכון הנפרולוגי במרכז הרפואי מאיר מקבוצת כללית, מסבירה: "מדובר במטופלת צעירה, שלפני האירוע הייתה עם תפקוד כלייתי תקין. היא הגיעה למלר״ד עם כאבי בטן עזים, הקאות, בחילות וכאבי מותניים. לאחר סדרת בדיקות מקיפה אובחנה אי-ספיקת כליות חריפה, על סף צורך בדיאליזה".

לדבריה, ממצאי הבדיקות והסימפטומים היו אופייניים לפגיעה כלייתית כתוצאה מחשיפה לחומצה גליאוקסלית. "הדבר עורר בנו חשד להרעלה מחומר מסוכן המצוי בחלק מתכשירי החלקת השיער. כאשר נשאלה אם עברה החלקה, התברר שאכן כן – וכי התסמינים החלו בסמוך להחלקה".

עוד עולה כי ההחלקה בוצעה בזמן שהמטופלת סבלה מפצעים בקרקפת כתוצאה ממחלת עור, מצב שככל הנראה הגביר את ספיגת החומר הרעיל דרך עור הקרקפת והוביל לפגיעה הכלייתית. המטופלת אושפזה להמשך טיפול ובירור במחלקה פנימית בבית החולים. תחת טיפול תומך מצבה השתפר עם התאוששות הדרגתית של התפקוד הכלייתי.

פרופ' כהן-חגי מציינת כי אין זה המקרה הראשון: "טיפלנו בכמה מקרים דומים בעבר. ברוב המקרים חלה הטבה לאחר מספר ימים של טיפול תומך או מספר טיפולי דיאליזה. חשוב מאוד לוודא שתכשירי ההחלקה נמצאים ברישיון משרד הבריאות ואינם מכילים חומצה גליאוקסילית. בנוסף, אין לבצע החלקת שיער כאשר קיימים פצעים בקרקפת, שכן החומר הרעיל עלול לחדור לדם ולגרום להרעלה. כדי להפחית את הסיכון, חשוב גם שהחומר לא יונח על הקרקפת עצמה אלא במרחק של כסנטימטר מהשורש".


◼️ חדשות כפר סבא בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן