מבזקים
תאונה בלוד: אוטובוס ורכב פרטי התנגשו ברחוב אליעזר קפלן – שני פצועים פונו לבית החולים מטיילת בת 68 מיו"ש חולצה באלונקה בנחל אל על – החילוץ השני בתוך שעות מתחתנים בקרוב? הרבנות משנה את כללי הכתובה: בין 36 אלף ל – 360 אלף שקל האישה הראשונה שניהלה את הספורט ברמלה עושה עוד צעד: ענת ברמי נבחרה להנהלה הארצית 97 קורבנות ומאות אלפי שקלים: בני זוג ממרכז הארץ נאשמים שהתחזו לנציגי חברות ביטוח רגע לפני סגירת הרשימות: ראשות קריית אונו, גני תקווה ושוהם דורשות 50% נשים בכנסת חיפשו חשודים בסילוואן – וגילו מתחת למבנה מערת קבורה מתקופת בית שני אשדוד: עשרות גיטרות, שירים וים – הערב המיוחד חוזר לגבעת יונה אקטואליה, סיפורים וחידושים: שבת של תרבות מגיעה לסינמטק יבנה מהשכול אל היצירה: האמהות שאיבדו את בניהן הפכו את הכאב ליוזמה משותפת נתקלתם? חשש לחייו של בן 38 מקריית מלאכי זכה ב־40 מיליון שקל: "קודם כל אקנה דירה לבן שלי הלוחם" חשש לחייו של בן 38 מראשל"צ בן 50 שרכב על טרקטורון נפצע בתאונה בגן יבנה בת ים: שבעה בתי ספר נכנסו לרשימת המצטיינים של משרד החינוך המשטרה נערכת להפגנה באזור בני ברק – חשש לחסימות ועומסי תנועה תא"ל (מיל') דני שחר מצטרף לישראל ביתנו עבודות הכביש יוצאות לדרך באופקים – כך תיראה התנועה באזור רמלה: הפסקות מים צפויות מחר – אלה השעות אופקים: הרחובות שייסגרו השבוע בעקבות הפסטיבל

כתב אישום נגד טאלב אבו מדיגם מרהט, שריף אבו דואם מתל שבע ומיאדה הואש מעכו שבעבור כסף סייעו לנבחנים לעבור מבחן תיאוריה

 לאחרונה שונו הנהלים על ידי משרד התחבורה, באופן שבו בחינות שמע יותרו רק לנבחנים שיציגו אישור. לאור האמור, פנו הנאשמים לפסיכולוג וביקשו ממנו לכתוב אישורים כוזבים לנבחנים, לפיהם בדק אותם וקבע כי הם עומדים בתנאים הקבועים לשם קבלת אישור לבחינת שמע על פי המתווה החדש.

פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט השלום בבאר שבע כתב אישום נגד טאלב אבו מדיגם (28) מרהט, שריף אבו דואם (31) מתל שבע ומיאדה הואש (37) מעכו, לאחר שבעבור כסף סייעו לנבחנים בבחינות התיאוריה לקבל במרמה תוצאת "עבר".

 כידוע, לצורך קבלת רישיון נהיגה בישראל נדרש לעבור בחינה עיונית. עד לאחרונה הייתה אפשרות לערוך בחינה זו גם באמצעות שמע: הנבחן שומע את השאלות והתשובות האפשריות באמצעות אוזניות, ומסמן את התשובה הנכונה לדעתו. רק מבקש רישיון שעבר בהצלחה את הבחינה העיונית רשאי להיבחן במבחן נהיגה מעשי כדי לקבל רישיון נהיגה.

 מכתב האישום שהגיש עו"ד שלום שיפר מפרקליטות מחוז דרום עולה כי החל מאוגוסט 2023 החלו אבו מדיגם ואבו דואם להציע למספר רב של נבחנים לסייע להם לקבל במרמה תוצאת "עבר" במבחני תיאוריה, על מנת לקבל בהמשך במרמה רישיונות נהיגה, וזאת תמורת תשלום כספי. טרם כניסת הנבחנים למכון הבחינה, ציידו השניים את הנבחנים באוזניית בלוטות' זעירה, שבאמצעותה יכלו להאזין לשאלות הבחינה ולדבר עם הנבחנים. כשנה לאחר מכן החלו השניים להפנות את הנבחנים להואש, שעבדה באותה העת כמנהלת בית ספר לתיאוריה בעכו, אשר העבירה להם את האוזנייה ואף מסרה להם את התשובות.

 בעבור השירות שניתן ליותר מ-20 נבחנים קיבלו הנאשמים אלפי שקלים שחולקו ביניהם.

 לאחרונה שונו הנהלים על ידי משרד התחבורה, באופן שבו בחינות שמע יותרו רק לנבחנים שיציגו אישור. לאור האמור, פנו הנאשמים לפסיכולוג וביקשו ממנו לכתוב אישורים כוזבים לנבחנים, לפיהם בדק אותם וקבע כי הם עומדים בתנאים הקבועים לשם קבלת אישור לבחינת שמע על פי המתווה החדש.

 בבקשת המעצר עד תום ההליכים ציין עו"ד שיפר: "המשיבים, במעשיהם המתוכנים והשיטתיים, הוכיחו שהם מסוכנים לציבור. העבירות אותם ביצעו אכן מעמידות את הציבור בסכנת חיים שכן יש במעשי העבירה להביא לאפשרות קרובה לוודאי כי נהגים בלתי כשירים יקבלו רישיון נהיגה, יעלו על הכביש ויעמידו חיי אדם בסכנה שכן אינם בקיאים באמת, ברמה הנדרשת ע"פ חוק, בחוקי התנועה.

 לכלל הנאשמים יוחסה עבירה של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, ולאבו דואם והואש יוחסה גם עבירה של ניסיון לקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות. לאבו מדיגם יוחסה גם עבירת שוחד לאחר שהנחה את אחד הנבחנים להעביר למנהלת מכון תיאוריה בתל אביב 8,500 ₪ בעבור הסיוע.

הצטרפו לחדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: FREEPIK

דילוג לתוכן