הקלה בריביות, ללא מחיקת חוב המזונות: רשמת ההוצאה לפועל מלשכת חדרה, אורלי אוחנה, קיבלה בקשה להפחתת ריביות בתיק שנפתח לפני כ־22 שנים, אך הותירה אותו פתוח לגביית היתרה.
החייב ביקש להפחית את הריביות ולסגור את התיק כנגד תשלום נוסף של 10,000 שקלים. הוא טען כי הוא מוכר כנכה, נעדר כושר השתכרות ומתקיים מקצבאות, וכי כלל חובותיו עולים על מיליון שקלים.
הזוכה התנגדה לבקשה וטענה כי החייב לא שילם מזונות שוטפים לאורך השנים ולא השתתף בגידול בתו. לדבריה, החוב בתיק אינו משקף את מלוא הנזק שנגרם לה.
עוד טענה כי לחייב פוטנציאל כלכלי, תוך הפניה לדירות שבבעלות הוריו. הרשמת קבעה כי הטענות בדבר נכסים ויכולת כלכלית אחרת לא נתמכו באסמכתאות מתאימות, ולכן לא הוכחו.
הרשמת דחתה את ההצעה לסגירת התיק תמורת 10,000 שקלים, מאחר שאין בסמכותה לכפות הסדר על הזוכה. עם זאת, היא קיבלה את הבקשה להפחתת הריביות בהסתמך על סעיף 81א4 לחוק ההוצאה לפועל ועל הטעמים המיוחדים שמצאה במקרה.
אחד השיקולים המרכזיים היה היעדר פעילות גבייה מצד הזוכה במשך כ־15 שנים, בין 2011 ל־2026. הרשמת הדגישה כי תיק הוצאה לפועל אינו ״תוכנית חיסכון״ וכי על הזוכה לפעול לגביית החוב בשקידה סבירה.
שיקול נוסף היה היעדר חיוב שוטף בתיק מאז יוני 2009, וכן העובדה שהבת המשותפת הגיעה לבגרות בשנת 2018. לצד אלה נבחנו נסיבותיו האישיות של החייב: בן 48, המוכר כנכה על ידי הביטוח הלאומי, אינו עובד ונעדר כושר השתכרות עתידי, לפי הנתונים שהובאו בהחלטה.
יתרת החוב עמדה על כ־175 אלף שקלים, והורכבה ברובה המכריע מריביות והצמדות. לעומתה, קרן החוב הנומינלית שלא שולמה עמדה על כ־19,883 שקלים.
הרשמת הורתה על ביטול ריבית הפיגורים שהתווספה לחוב החל משנת 2011 ועל ביטול ריבית הבסיס שהתווספה החל משנת 2024. אין בהחלטה הוראה למחוק את מלוא החוב או להעמידו על סכום הקרן בלבד.
בהתייחס לסגירת התיק ציינה הרשמת כי ניתן היה לבחון סגירה מחוסר מעש, לנוכח חלוף שנתיים לפחות ללא פעולת גבייה מצד הזוכה. אולם, בשים לב ליתרה שתישאר גם לאחר הפחתת הריביות ולהתנגדות הזוכה, קבעה: ״מזור החייב יימצא בהפחתת הריביות שהתווספו לחוב בתיק, כפי המפורט לעיל, ותיק ההוצאה לפועל יוותר, בשלב זה, פתוח כנגד החייב״.
בסיום ההחלטה הדגישה הרשמת כי החייב לא שילם במועד את מזונות בתו ובכך פגע בזכותה הבסיסית למזונות בתקופת קטינותה. עם זאת, לאחר בחינת מלוא הנתונים והטעמים שפורטו, מצאה כי במקרה הספציפי יש להעדיף את האינטרס בשיקומו הכלכלי ובמתן אפשרות לפתיחת דף חדש.
הרשמת הבהירה כי הפחתת ריביות בתיקי מזונות היא חריג שבחריג. התיק יישאר פתוח לגביית יתרת החוב לאחר עדכון הריביות בהתאם להחלטה.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








