לב הארץ מתעורר: פרויקט 'מיליון על המפה' נפתח באירוע ענק בשומרון עם גיא הוכמן ויוסי דגן

במרפסת של המדינה בפדואל נפתחה סדרת הסיורים החדשה של מועצת שומרון ותיירות שומרון במטרה להביא מיליון מטיילים לשומרון

במרפסת של המדינה שבפדואל נפתחה בסוף השבוע סדרת 'שישי שומרוני', במסגרת פרויקט הסיורים 'מיליון על המפה: מטיילים בשומרון, הלב של ישראל' של מועצת שומרון ותיירות שומרון. מדובר במהלך שנועד להביא מיליון מטיילים לשומרון, ובחודשיים הראשונים כבר הגיעו אלפים במסגרת קבוצות מאורגנות.

האירוע הראשון בסדרה כלל מפגש פתוח בין ראש מועצת שומרון יוסי דגן לקומיקאי והיוצר גיא הוכמן, במרפסת הפנורמית המשקיפה על כל מישור החוף.

דגן הסביר למשתתפים את חשיבות המקום ואת משמעות הכינוי 'המרפסת של המדינה': “כשמגיעים לכאן חברי קונגרס הם נדהמים לראות עד כמה ישראל קטנה. מהמקום הזה רואים את נתב״ג ואת תל אביב, ומבינים כמה השומרון מגן על מדינת ישראל. כשאני מציג להם במפה את המרחקים בין הים התיכון לירדן הם לא מאמינים, אבל כשעומדים כאן, הכול מתבהר.”

הוכמן שיבח את תושבי השומרון ואמר בהומור: “אם לא הייתם יושבים פה, הייתי עכשיו תקוע בממ״ד עם הילדים שלי. תראו מה יש פה מסביב, זה לא מובן מאליו.”

דגן הוסיף כי ההתיישבות נמצאת בתנופת התפתחות: “אנחנו קרובים מאוד לרגע שבו נדליק שוב אורות בשא – נור, ובחומש כבר בשנה הקרובה נעבור את מספר המשפחות שהיו לפני הגירוש.”

האירוע בפדואל הוא הראשון בסדרה חודשית שתכלול מפגשים, ימי שיא וסיורים מסובסדים ברחבי השומרון, כחלק ממהלך לחיבור הציבור הישראלי להתיישבות ולמרחבי השומרון.

לפעמים כדי לראות את כל המדינה, מספיק לתצפת ממרפסת אחת


◼️ חדשות יהודה ושומרון בווטסאפ לחצו כאן

צילום: רועי חדר / מועצה אזורית שומרון

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
דילוג לתוכן