"לו דוד המלך חי בימינו, הוא היה מציע לשופטים האמורים לדון את ראש הממשלה לשבט או לחסד, לקבל החלטה ולדחות את מועד פתיחת המשפט עד אחרי תום כהונתו", אמר הרב אפרים זלמנוביץ הרב הראשי מזכרת בתיה.
לדבריו: "אם חלילה ראש ממשלה מכהן יורשע בדין, נמצא שמערכת המשפט מבטלת את רצון העם שבחר בראש הממשלה. הרב קוק קבע שלראש ממשלת ישראל דין מלך ומעמדו גבוה מבית המשפט. המשנה אומרת "מלך לא דן ולא דנים אותו (סנהדרין יח א). אין מכבודו של מלך שיעמוד על רגליו כשאר בעלי הדין.
החקירות יצרו שסע חברתי עמוק בעם. גם הממשלה שהושבעה אחרי שלוש מערכות בחירות כושלות תיפול אם לא תצליח לחבר את העם סביב שלטונה ואם חבריה לא יצליחו למצוא פשרות לנושאים שבמחלוקות. אוי לנו אם הממשלה הזו לא תוציא ימיה. "נ֣וֹעַ תָּנ֤וּעַ אֶ֙רֶץ֙ כַּשִּׁכּ֔וֹר וְהִֽתְנוֹדְדָ֖ה כַּמְּלוּנָ֑ה וְכָבַ֤ד עָלֶ֙יהָ֙ פִּשְׁעָ֔הּ" כדבר הנביא ישעיה (כ"ד כ'). העם דורש יציבות שלטונית. פתיחת המשפט נגד ראש ממשלה מכהן יעמיק את השסע החברתי. משפט צדק אמור לחבר ולא להפריד. כמאמר דוד המלך "משפטי ה' אמת צדקו יחדיו" (תהילים י"ט י'). מתי המשפט הוא משפט אמת? אם פסק הדין יחבר את הניצים. במבחן התוצאה יבואו ל"צדקו יחדיו". במצב הנוכחי גזר הדין לא יביא את שני הצדדים להצדקת הדין. לכן יש לדחות את המשפט עד אחר תום כהונתו כראש ממשלה. אז יעמוד למשפט כאחד האדם והצדק יעשה ויראה.
תנא דבי רבי ישמעאל: אם ראית תלמיד חכם שעבר עבירה בלילה, אל תהרהר אחריו ביום, שמא עשה תשובה. שמא סלקא דעתך?! – אלא ודאי עשה תשובה (בבלי ברכות י"ט) יהושוע בן פרחיה אומר: והוי דן את כל אדם לכף זכות (אבות פ"א מ"ו). מי שדן את חבירו לכף זכות, דנים גם אותו מן השמים לכף זכות (שבת קכ"ז ב') בעל השפת אמת מבאר: אף אם ראית שעשה עבירה והתנהג שלא כשורה, עליך להאמין שבוודאי שעשה הרבה יותר מעשים טובים ויש בו גם סגולות אחרות ומידות טובות המכריעות אותו לכף זכות. הרמב"ם מפרש: אם יהיה אדם ידוע כבעל מעשים טובים, ועשה דבר הנראה רע מכל צד, ואין אדם יכול להכריעו לטובה אלא בדוחק ומציאות רחוקה, ראוי שתבחר ברוח הטובה ויהנה מן הספק. במיוחד אם מדובר במשפט תקדימי שהדעות בו חלוקות והדן בדין קשרים של פוליטקאים עם אנשי תקשורת.
"החושד בכשרים לוקה בגופו". הכלל שכל אדם הוא בחזקת זכאי כל עוד לא הוכרע דינו אינו קיים מדינת ישראל המודרנית וחבל מאד. בתחילה מוציאים לעז ואחרי כן מנסים לאשש אותו. מחטטים ומחפשים נגעים ולא מרפים מהחשוד עד שמוצאים עבירה כלשהי שעבר. בל נשכח! אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא. אפילו אדם הקדמון חטא. גם זכור נזכור שכל הפוסל במומו פוסל. עובדה שפגענו בממשל ובמערכת האכיפה כאחד וגרמנו נזק רב לעצמינו ובמו ידינו".