מבזקים
הותר לפרסום: סמ"ר יואב קליין ורס"ל ניר בן ארי נפלו בקרבות בדרום לבנון נורה מטווח קצר ברהט: פוענח רצח הנער ענאן אבו עיד אחרי שנים של חוסר ודאות: רחובות מסדירה את הקרקעות לקבוצות הכדורגל הוותיקות אחרי שאיבד שלושה מבניו במלחמה: מגדל עוז חונך שכונה חדשה וצפוי להכפיל את עצמו להבים ובאר שבע במרכז: הטבות דיור לרופאים שיצטרפו לבית החולים החדש בנגב מנבחרת ישראל בכדוריד לצוות הרפואי של קבוצת הכדורסל: טלי בראל מצטרפת למכבי רמת גן דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום במקום פרסומות: תחנת הרכבת הקלה בתל אביב תתמלא ביצירות בהשראת שירה עברית אשקלון, רמת השרון, יהוד, גני תקווה ואילת ברשימה: עשרות רשויות עלולות לאבד את תקצוב רכזי הלהט"ב לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב

להלן זמני הדלקת נרות, כניסת ויציאת שבת 8-9.9.23

פרשת ניצבים >>האדם נפגש בעולם הזה עם הרבה קשיים, אך זו העבודה שדרכה אנו זוכים לתקן את המידות שלנו ולבטא את צלם האלוקים שבאדם

להלן זמני הדלקת נרות שבת וצאת שבת 8-9 בספט׳ 2023 (כ״ג באלול ה׳תשפ״ג) ביישובים הבאים: אילת והערבה, דימונה, נתיבות, אופקים, קרית גת, קרית מלאכי והסביבה, רחובות, גדרה, מזכרת בתיה, קרית עקרון, נס ציונה, מודיעין מכבים רעות, אשדוד גן יבנה, יבנה, באר יעקב, רמלה, לוד. פרשת השבוע: נצבים

אילת והערבה
כניסת שבת 18:24
צאת שבת 19:29

קרית גת
כניסת שבת 18:28
צאת שבת 19:32

קרית מלאכי ובאר טוביה
כניסת שבת 18:26
צאת שבת 19:32

רחובות
כניסת שבת 18:34
צאת שבת 19:32

גדרה
כניסת שבת 18:26
צאת שבת 19:32

נס ציונה
כניסת שבת 18:34
צאת שבת 19:32

מודיעין מכבים רעות
כניסת שבת 18:28
צאת שבת 19:31

מזכרת בתיה
כניסת שבת 18:26
צאת שבת 19:32

קרית עקרון
כניסת שבת 18:34
צאת שבת 19:32

אשדוד
כניסת שבת 18:35
צאת שבת 19:33

גן יבנה
כניסת שבת 18:26
צאת שבת 19:33

יבנה
כניסת שבת 18:26
צאת שבת 19:33

באר יעקב

כניסת שבת 18:34
צאת שבת 19:32

לוד
כניסת שבת 18:34
צאת שבת 19:32

רמלה

כניסת שבת 18:34
צאת שבת 19:32

דימונה
כניסת שבת 18:28
צאת שבת 19:31

נתיבות
כניסת שבת 18:28
צאת שבת 19:33

אופקים
כניסת שבת 18:28
צאת שבת 19:32

◇◇◇

פרשת השבוע: "נצבים" – ירדנו לעולם כדי לזכות באור רוחני | הרב שלמה לוי

האדם נפגש בעולם הזה עם הרבה קשיים, אך זו העבודה שדרכה אנו זוכים לתקן את המידות שלנו ולבטא את צלם האלוקים שבאדם

"כִּי הַמִּצְוָה הַזֹּאת אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוְּךָ הַיּוֹם לֹא נִפְלֵאת הִוא מִמְּךָ, וְלֹא רְחֹקָה הִוא… כִּי קָרוֹב אֵלֶיךָ הַדָּבָר מְאֹד בְּפִיךָ וּבִלְבָבְךָ לַעֲשֹׂתוֹ". מצווה זו היא מצוות התשובה המלמדת אותנו את העיקרון הגדול של חייו של האדם בעולם, וגם של העולם כולו, הרצון לתקן ולהשלים את עצמנו ואת כל ההוויה. שורש המילה תשובה – ת.ש.ב, מדבר לשוב למקום שהיינו בו, המקום אליו אנו רוצים לשוב. כל דבר בבריאה רוצה לחזור לכור מחצבתו, למקום שממנו נחצבה נשמתנו. הנשמה לפני ירדתה לעולם הזה זכתה לקבל את חיותה ואורה הרוחני ללא כל עבודה או מאמץ, אלא במתנת חינם.

ירידתה של הנשמה לעולם הזה היא לזכות לאותו אור רוחני שהיה בעולם העליון, על ידי פעולה רוחנית מעשית וגשמית בעולם הזה, קרי קיום תורה ומצוות ומעשים טובים. אז תוכל לקבל שפע רוחני חלף עבודתה בעולם הזה. בדרך זו אנו זוכים לתקן את "נהמא דכיסופא" (לחם שיש בו בושה), אותו מזון רוחני שקבלנו בעולם העליון לפני ירידתנו לעולם הזה. עבודת הנשמה והאדם בעולם הזה לאפשר לאדם את לחזור ולהידבק בשורש העליון, ע"י קיום מצוות ומעשים טובים, וכתוצאה מהעשייה והיצירה הרוחנית והגשמית שעשינו בעולם הזה, לשוב אל השורש ולהדבק בהקב"ה.

בתהליך ההתמודדות של האדם בחייו בעולם הזה, הוא נפגש עם הרבה קשיים והתמודדויות. באופן טבעי, אנו רואים בקושי מקום שצריך לעמול ולהשקיע כדי להתמודד מולו. לעיתים עבודה זו קשה, אך באופן מהותי זו העבודה שדרכה אנו זוכים לתקן את המידות שלנו ואת היכולת שלנו להוציא את צלם האלוקים שבאדם מן הכוח אל הפועל.

מצוות התשובה היא רחבה יותר משאלת האדם הפרטי וקיומו, תהליך התשובה מתחולל בכל העולם כולו. מטרת התשובה היא להשיב את כל העולם להכרה במציאות ה', וליצור עולם רוחני בעולם הזה שיהיה תואם לאותו עולם עליון שממנו נברא עולמנו. לכן, התשובה אינה באה לתקן רק חטא פרטי כזה או אחר, אלא התשובה באה להשיב את התודעה האנושית למציאות ה'.

בנביא ירמיהו נאמר: כֹּה אָמַר ד' , אַל יִתְהַלֵּל חָכָם בְּחָכְמָתוֹ, וְאַל יִתְהַלֵּל הַגִּבּוֹר, בִּגְבוּרָתוֹ, אַל יִתְהַלֵּל עָשִׁיר, בְּעָשְׁרוֹ. כִּי אִם-בְּזֹאת יִתְהַלֵּל הַמִּתְהַלֵּל, הַשְׂכֵּל וְיָדֹעַ אוֹתִי . כִּי אֲנִי , עֹשֶׂה חֶסֶד מִשְׁפָּט וּצְדָקָה בָּאָרֶץ, כִּי בְאֵלֶּה חָפַצְתִּי, נְאֻם ד'. אם כן, השאיפה הכלל אנושית היא לתקן ולהשלים את העולם בבירור והבנת מציאות ה' בעולם. "כִּי מָלְאָה הָאָרֶץ דֵּעָה אֶת ד' כַּמַּיִם לַיָּם מְכַסִּים.", הוי אומר שמציאות ה' תתברר לנבראים גם ברוחב החיים, וגם בעומק ההבנה של המציאות האלוקית בעולם.

*הכותב הרב שלמה לוי ראש ישיבת ההסדר ראשון לציון ונשיא הגרעין התורני ראשון לציון.

רוצים להצטרף לווטסאפ של חדשות אפס שמונה או לצרף חברים? כאן תמצאו את הקבוצות הכי שוות!

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: FREEPIK

דילוג לתוכן