כ-120 תלמידי ולתמידות כיתות כיתות ד-ה' מביה"ס רחמה ומביה"ס שחר נפגשו בצילה של המלחמה ולאור המתיחות הסוררת בחברה הישראלית, המפגש מעורר ההשראה בין בית ספר יהודי מירוחם לבין בית ספר בדואי מהיישוב רחמה נערך במסגרת "שבוע חיים משותפים".
האירוע ציין את הקשר המיוחד בין הקהילות היהודית והבדואית בנגב והוא נדבך אחד מסדרת פעולות אותן מקיימים באג'יק – מכון הנגב למען שילוב צעירים ערביים ובדואים בחברה הישראלית ויצירת מרקם חיים משותף.
אירוע זה בא במטרה להאיר את הפן החיובי והמלכד של שיתוף הפעולה בין יהודים וערבים, אשר אינו זוכה למספיק תשומת לב בתקשורת, במיוחד על רקע האתגרים הביטחוניים הנוכחיים. יוזמי המפגש ביקשו ליצור מרחב של תרבות משותפת, המדגיש את הקשר בין אנשים לבין המדבר והטבע, ולמלא את החוסר באירועים משותפים מסוג זה.
האירוע כלל פעילויות הן לילדים, והן למשפחותיהן ולקהל הרחב, הילדים חוו פעילויות ODT, קרקס ומעגלי שיח שנוהלו על ידי משתתפי שנת קהילה של ארגון אג'יק. בעוד המשפחות והקהל הרחב נהנו ממגוון סדנאות, בניית כלי מוזיקה ותיפוף, הכנת פיתות על סאג', בישול נזיד עדשים ומופעי מוזיקה המשלבים צלילים יהודיים וערביים. המשתתפים – תלמידים, מורים ואנשי קהילה משני היישובים – נהנו מחוויה חינוכית ומרוממת רוח, שהעניקה רגע של אחדות ואופטימיות בימים מורכבים אלו.
יוזמי המפגש מקווים כי אירוע זה יסמן את תחילתם של מפגשים נוספים המעודדים חיבור בין קהילות יהודיות וערביות, ויתרום לעתיד משותף ולמארג חיים מלכד במדינת ישראל. מי שעזרו ותמכו רבות על מנת לקיים את המפגש הזה אלו ארגוני: אג'יק-מכון הנגב, קו-תרבות, קק"ל, עתיד במידבר, תו-המשווה, קרקס במדבר, רשות העתיקות, אגם ירוחם, האוהל הנודד של נאסר, בי"ס השחר ובי"ס רח'מה.
סלימאן אלעמור, מנכ"ל שותף באג'יק – מכון הנגב ציין: "דווקא בתקופות של מתיחות, מפגשים כמו זה בין תלמידי רחמה וירוחם מחזקים את התקווה שלנו לעתיד משותף ולמרקם חיים מלוכד בנגב ובישראל כולה. חשוב לנו לשתף את הדור הצעיר בחוויות משותפות, המקדמות הבנה וקשרים מעבר לכל הבדלים – מתוך אמונה שבכך אנו מניחים את היסודות לחברה יציבה יותר."
אילן עמית, מנכ"ל שותף באג'יק – מכון הנגב הוסיף "יש לנו אחריות ליצור מפגשים שמאפשרים לילדים מכל רקע להכיר אחד את השני, לראות את הערכים המשותפים ולחלוק רגעים חיוביים. האירוע המרגש מראה לכולם, ילדים ומבוגרים, שחברה משותפת אמיתית מתחילה מגיל צעיר – דרך עשייה, חוויות וחיבור אנושי פשוט."