מבזקים
שלושה ניצחונות לראשון לציון והשפלה בתחרות ניווט בדרום הנגב ככיתת לימוד: פקחי הסביבה למדו איך נלחמים בפסולת נתניה פתחה את הקיץ בענק: עשרות אלפים ב“מסיבה בפארק” ירושלים של אוויר נקי: התוכנית להפחתת זיהום תימשך עד 2031 אחרי הדחייה בגלל המלחמה: מתנדבים שיפצו מועדונית לנוער בסיכון באשדוד גוש עציון פותח את עונת הדובדבנים עם פסטיבל ראשון מסוגו ילדי הגנים במודיעין יוצאים לגלות את הטבע ליד הגן גאווה מקומית: קצין המוקד הלאומי של מד"א מיכאל דור זכה באות מצטיין הנשיא חשד למכירת אלכוהול לקטין מתוך דירה בקריית מלאכי השיר המצמרר של יהלי מנטש מיהוד מונוסון על יער הילדים בפולין נס ציונה חוגגת את חג המים: כניסה חינם לנס גלים תאונת דרכים בבאר שבע: שבעה נפגעים פונו להמשך טיפול בבית החולים סורוקה אשקלון זכתה באות ארצי על המאבק בחרמות בבתי הספר שלב אחר שלב – תיק הרצח המזעזע של מוסטפה אלקרנאווי ז"ל בלב שכונת רמת אשכול; כתב אישום נגד שלושה ממשפחת אבו גאנם מרמלה ולוד תל אביב מכפילה את ההלוואות לשיפוץ בניינים – בלי ריבית יהודה ושומרון בדרך לחיבור לגז טבעי: החלטת הממשלה אושרה כתב אישום נגד צעיר שרצח את דודו בגלל יחידת דיור בהרצליה גבעת שמואל מובילה בגיוס: מאות בני נוער בכנס העירוני רחובות: שיבושי תנועה ברחוב רחל הרשנזון בשל עבודות הריסה בית שמש: קו 1 החדש יחבר את רמה ד׳ לתחנת הרכבת

"לעשות טוב זה ביזנס מעולה": לימור בוטנרו מוכיחה שאימפקט חברתי הוא מנוע הצמיחה החזק ביותר בשוק

עם תואר שני במנהל עסקים, ניסיון "עגול" במגזר השלישי ואישיות דינמית שלא עוצרת באדום, לימור בוטנרו מסכמת פרק משמעותי במט"י חיפה, ומסבירה איך מחברים בין תאגידים לעמותות, למה נשים חייבות להפסיק לשים את העסק שלהן במקום שני, ומה האתגר האסטרטגי הבא שהיא מתכוונת לכבוש.

לאחר תקופה מרתקת של עשייה אינטנסיבית ומשפיעה כמנהלת תוכניות ופרויקטים במט"י חיפה, לימור בוטנרו מסכמת פרק משמעותי במגזר העסקי והחברתי של אזור הצפון ויוצאת לדרך חדשה.

בשנים האחרונות הייתה לבוטנרו הזכות להוביל, ליזום ולהוציא לפועל שורה של מהלכים אסטרטגיים וקהילתיים פורצי דרך: החל מהקמה והובלה של "האקדמיה להכשרת עמותות" לבניית תשתית מקצועית למגזר השלישי, דרך ייסוד תחרות העסק החברתי המשלבת אימפקט ורווחיות, ועד ניהול והפקת כנס מימון במגזר השלישי להנגשת כלים פיננסיים מתקדמים.

טביעות אצבעותיה ניכרות היטב בשטח גם דרך הקמת קהילת "הטריו" לתמיכה בעסקים קטנים ובינוניים, פיתוח קורסי האצה (Accelerators) ייחודיים בתחומי כלכלה ירוקה ושירותים לגיל השלישי, ניהול תוכנית "משפיעות" לקידום מנהיגות נשית מקומית, ויוזמת "קרוב לבית" – סדרת סיורים מבריקה בחיפה שייצרה טראפיק ומכירות לבעלי עסקים מקומיים דווקא בתקופת המלחמה המורכבת.

כעת, כשהיא מסיימת את תפקידה בתחושת סיפוק עצומה, בוטנרו – אשת מקצוע עם אמביציה גבוהה, ניסיון מוכח בניהול פרויקטים מורכבים ויכולת מוכחת להפוך חזון למציאות בשטח – כבר מחפשת את האתגר האסטרטגי הבא שלה באזור חיפה רבתי (ליצירת קשר: 0524-544886). רגע לפני שהיא כובשת את היעד הבא, יצרנו עמה שיחה צפופה על הנוסחה שמחברת בין ביזנס לאימפקט.

לימור, ניהלת והובלת פרויקטים עצומים במט"י חיפה. כשאת מסתכלת לאחור על התקופה הזו, מהו המיזם שאת מרגישה שהשאיר את החותם הכי משמעותי על האזור?

"הקשר בין העולם העסקי לחברתי הוא בעיקר מציאת הקשר האישי ותחומי העניין המשותפים. לדוגמה, את בנק הפועלים מעניין אזור הצפון, עסקים קטנים והעצמה נשית – ואז צריך למצוא את הפרויקטים המדויקים שמתאימים לזה. שורת הרווח הפיננסי תתגבר אם לעשייה העסקית יש גם רווח אימפקט. יש המון תחרות בעולם העסקי, ואם מכניסים לזה אלמנט של שינוי חברתי, נוצר ערך נוסף שיש בו אמת ואמון – והוא יכול להזניק את העסק למעלה אם משתמשים בו נכון".

בתקופת המלחמה המורכבת יזמת את פרויקט "קרוב לבית" – סיורים שהפיחו חיים והביאו מכירות לבעלי עסקים מקומיים בחיפה. איך מניעים מהלך כזה ברגעי משבר?

"שוב, מדובר על שותפויות. חיברנו יחד כוחות עם חברת המתנ"סים, עיריית חיפה, קרנות קורת וגורמים נוספים. עשינו סקר צרכים מקיף בשטח, לקחנו מפיק מקצועי, והוכחנו שאם יש תוכנית עבודה, אמונה, רצון וקצת כסף – הכל אפשרי, גם בתנאים הכי מורכבים".

הובלת את תוכנית "משפיעות" לקידום מנהיגות נשית מקומית. מהו האתגר הגדול ביותר של נשים בעמדות מפתח וניהול כיום?

לגבי "משפיעות" – לנשים יש קושי מובנה למצב את עצמן בטופ. הרבה פעמים העסק נמצא אצלן בראש סדר העדיפויות בדיוק כמו המשפחה, ולכן הוא נתפס כקטן ומשני. צריך לשבור את תקרת הזכוכית הזו קודם כל בתפיסה".

שיתפת בגילוי לב שהמניע שלך לעשייה מגיע מרקע אישי – כאחות לשני אחים עם מוגבלות וכאם יחידנית מבוגרת לילדה בת תשע. איך זה מתחבר לארגז הכלים המקצועי שלך?

"ארגז הכלים שלי הוא לא רק מט"י. יש לי ניסיון "עגול" ורחב בעולם החברתי, החל מתואר שני במנהל עסקים לניהול ארגונים, דרך ניהול מתנדבים, עבודה שוטפת מול המגזר העסקי, גיוס משאבים, תפעול תוכניות, כתיבת תוכניות וניהול כללי. לכל זה יש להוסיף את מבנה האישיות שלי – אני טיפוס דינמי מאוד. המוטו שלי הוא לעשות טוב, וזה בא מתוך המקום האישי, אני מביאה איתי לשולחן שילוב של ניסיון, חוכמה, ידע ומעשיוּת".

את יוצאת כעת לדרך חדשה ומחפשת את האתגר הבא באזור חיפה רבתי. מה היעד הבא שאת מסמנת?

"באתגר הבא שלי אני רוצה לקחת חלק בניהול אסטרטגי בארגון חברתי באזור חיפה רבתי. אני פרויקטורית בנשמה, שיודעת לקחת נושא מורכב, לפרק אותו לתוכנית עבודה ולנהל אותו מקצה לקצה בצורה הכי מקצועית שיש".


◼️ חדשות 08 נשים ועסקים בווטסאפ לחצו כאן

צילום: פרטי

דילוג לתוכן