מאז פתיחת החזית מול איראן מתגייסים צוותי הרווחה, ההתנדבות והקהילה של עיריית ראש העין כדי לוודא שאף תושב לא יישאר לבד בתקופה המורכבת
מאז תחילת המבצע פועל אגף השירותים החברתיים בעיריית ראש העין במסגרת מכלול האוכלוסייה בחירום, מתוך מטרה ברורה: להבטיח שכל תושב הזקוק לסיוע יקבל מענה מהיר, מקצועי ואנושי. עם תחילת הלחימה בוצע מיפוי צרכים מקיף ופנייה יזומה לאוכלוסיות הזקוקות לתשומת לב מיוחדת.
בין היתר, מלווה האגף את המשפחות שפונו מבתיהן לאחר שבתיהן נפגעו מנפילת שברי יירוט. עובדות סוציאליות מטעם העירייה עומדות עמן בקשר טלפוני יומיומי, מבקרות אותן בבתי המלון אליהם פונו, בודקות צרכים ומסייעות ככל הניתן כדי להעניק יציבות, מענה רגשי וסיוע מעשי בתקופה מטלטלת זו.
צוותי הרווחה יצרו קשר יזום עם אזרחים ותיקים, אנשים עם מוגבלויות, ילדים ונוער בסיכון ומשפחות לילדים עם צרכים מיוחדים. עובדות ועובדי האגף קיימו שיחות אישיות עם אזרחים ותיקים בסיכון גבוה ובני משפחותיהם, תגברו את מערך הקהילה התומכת ושמרו על קשר רציף באמצעות רכזות המועדונים, המקיימות גם פעילויות מקוונות להפגת בדידות. במקרים דחופים נערכו ביקורי בית, בוצע שינוע תרופות באמצעות מתנדבים ואבות קהילה, וחולקו מצרכי מזון לנזקקים. מרכז היום לקשיש ממשיך ללוות את המשתתפים ולספק שירות חלופי לבתים, ואף נערך מפגש הדרכה מקוון למטפלים עיקריים.
במקביל נשמר קשר אישי עם בני נוער בסיכון, ויחידת ההתמכרויות ממשיכה ללוות מטופלים ובני משפחותיהם ברצף טיפולי. גם אנשים עם מוגבלויות מקבלים מענה רגשי ושיחות אישיות לשמירה על קשר. עבור משפחות לילדים עם צרכים מיוחדים הוגש קול קורא לקרן שלם לטובת 100 ערכות הפגה לילדים ולבוגרים.
תחום משאבי הקהילה וההתנדבות פועל במלוא המרץ: מתנדבים, סטודנטים וגמלאים מסייעים באריזות למשפחות שפונו, בחלוקת מזון ומשחקים לשלושה מקלטים ציבוריים גדולים בעיר, באיסוף מוצרים למשפחות מפונות ובסיוע באיטום בית שנפגע. במקביל מתקיימת היערכות לחג הפסח לחלוקת סלי מזון וסיוע כלכלי למשפחות הנתמכות על ידי הרווחה.
בתחום קידום הבריאות נוצר קשר אישי עם תושבים שנפצעו מאז תחילת הלחימה, מתקיימים מפגשי זום לעיצוב וכושר לנשים ומתוכנן מפגש הדרכה בנושא מיינדפולנס ותזונה בחירום בשיתוף קופת חולים כללית.
ראש העיר רז שגיא אמר: "איתנות בעורף היא תנאי לניצחון בחזית. העובדות והעובדים באגף השירותים החברתיים נמצאים בחזית האזרחית, פועלים ברגישות, במסירות ובמקצועיות יוצאת דופן כדי לחזק את החוסן הקהילתי של ראש העין. אני מודה להם מקרב לב על עבודתם הבלתי פוסקת ועל המחויבות העמוקה לתושבי העיר".
סגן ראש העיר וממונה על האגף לשירותים חברתיים, הרב יעקב אדמוני: "עם ישראל ידע לאורך הדורות כי החוסן האמיתי נבנה מערבות הדדית – 'כל ישראל ערבים זה לזה'. דווקא בשעה מאתגרת זו אנו רואים את פניה היפות של ראש העין: חסד, אחריות ונתינה ללא תנאי. עובדות ועובדי האגף, יחד עם מתנדבים יקרים, מקיימים הלכה למעשה את מצוות 'ואהבת לרעך כמוך' ומוודאים שאף משפחה, אף אזרח ותיק ואף ילד לא יישארו לבד. זו שליחות ציבורית מהמעלה הראשונה, והיא נעשית בלב פתוח ובאמונה גדולה שנזכה לימים של שקט, ביטחון וישועה לכל עם ישראל."
ליצירת קשר וסיוע:
קו זהב לאזרחים ותיקים: 03-9022440
מוקד טלפוני לסיוע רגשי ראשוני דרך מוקד 106. השאירו פרטים ואיש מקצוע מהתחנה לטיפול משפחתי יחזור אליכם בהקדם.
מעוניינים להתנדב ולסייע? התקשרו למוקד המתנדבים בטלפון 03-9032252 או פנו למוקד 106, השאירו פרטים ואנו ניצור קשר לשיבוץ להתנדבות ולסיוע בהתאם לצורך.
◼️ חדשות ראש העין בווטסאפ לחצו כאן







