מבזקים
הותר לפרסום: סרן איתן שמואל למברג נפל בקרב בדרום לבנון מאות ליוו את ראש העיר לשעבר משה פרץ ז”ל בדרכו האחרונה סיום מוצלח בירושלים: מצעד הגאווה והסובלנות 2026 הסתיים בבטחה, כלל החסימות וצירי התנועה נפתחו לתנועה תאונה קשה באשדוד: הולכת רגל כבת 50 נפגעה מרכב ומצבה בינוני עד קשה קריית עקרון: אלימות קשה ואיומי רצח בתוך המשפחה; כתב אישום חמור הוגש נגד צעיר מתל אביב היסטוריה בכחול-צהוב: מכבי אשדוד זכתה לראשונה בתולדותיה באליפות המדינה לנוער בכדורעף! רחובות: חברת המועצה איטל בציר אלשיך הודיעה רשמית על ויתור על תואר סגנית ראש העיר תועד מהאוויר: נהג מרהט חצה קו הפרדה רצוף ונעצר בכביש 31 נתב״ג: חניוני כרם ופרדס מלאים, עומסים צפויים גם בסוף השבוע תלמידי “אופק” ברמלה הפכו שיעור מתמטיקה לעפיפוני זיכרון תל אביב: רוכבי סורון נעצרו אחרי רכיבה פראית בין מתרחצים בחוף גורדון באר שבע: כתב אישום נגד תושב עזה שהחזיק את גופת אורון שאול ז״ל עבור חמאס רמלה נפרדת מראש העיר לשעבר: היום ייערכו טקס הפרידה והלוויה של משה פרץ ראשון לציון ומודיעין: רכבת ישראל מוסיפה רכבות בשעות השיא הכבשים שנגנבו ממכון המחקר אותרו בנגב: שלושה נאשמים בפרשה שמטלטלת את המכון הוולקני פיצוץ קטלני בנתיבי איילון: אישה נהרגה ברכב סמוך למחלף חולון – התפתחות באר שבע: צו איסור פרסום הוטל על חקירת פיצוץ הרכב יבנה מצדיעה למילואימניקים: שלטי חוצות וערב הוקרה למשפחות שנושאות בנטל אשקלון צעדה עם ידידי ישראל: מצעד העמים התקיים בעיר אשקלון מגבירה אכיפה: טרקטורונים וכלים חשמליים על הכוונת

מבצע אקמו: תינוק בן שבוע מהדרום הועבר לרמב"ם במבצע משותף עם צה"ל

אתמול בערב נחת במינחת המסוקים בקריה הרפואית רמב"ם בחיפה, מסוק יסעור צה"לי, ומתוכו יצאה קבוצה של רופאים, אחים וטכנאים, אוחזים בזהירות במכשיר אקמו שסבך צינורותיו מחוברים לגוף הזעיר של תינוק בן שבוע. זה היה סיום מבצע משולב של צוותים רפואיים מבתי החולים רמב"ם וסורוקה ויחידות של חיל האוויר, בניסיון להציל את חייו של תינוק שנקלע למצוקה נשימתית קשה – לא על רקע קורונה.

הסיפור מדגיש את מצוקת כמות מכשירי האקמו בישראל אבל גם את שיתוף הפעולה והתיאום מציל החיים בין כל יחידות האקמו והטיפולים הנמרצים בישראל. רמי הייזלר, טכנאי אקמו בכיר ברמב"ם, מספר: "צוות עם מנתחי הלב צבי אדלר ואחמד אלכום, והטכנאי דור לוי יצא לכיוון סורוקה באמבולנס מותאם לאקמו של חברת מריזאן. אחרי 3 שעות נסיעה הצוות חבר לצוות של סורוקה והחלו לחבר את התינוק למכשיר האקמו. בשלב זה הבינו בצוות שמדובר בנסיעה ארוכה מאוד חזרה לחיפה, שעלולה לסכן את התינוק שמכשיר וצינורות החליפו את ריאותיו המתקשות לספק חמצן לגופו. הצוותים פנו לצה"ל ובהשתדלות של גורמי פיקוד העורף וחיל האוויר גוייס מסוק צה"לי להשיב את הצוות ואת התינוק לצפון". הדרך חזרה הייתה קצרה הרבה יותר והתינוק הוכנס תוך זמן קצר למחלקת טיפול נמרץ ילדים בבית החולים רות לילדים, שם נלחמים כעת הרופאים על חייו.

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן