מד"א: "עלייה של 20% בהכשת נחשים"

 "עם העלייה בטמפרטורות ותחילת האביב, קרני השמש יוצאות והקרקע מתחילה להתחמם, הנחשים ושאר הזוחלים בעלי דם קר מתעוררים משנת החורף שלהם ויוצאים ממקומות המסתור." מסביר דוראל ארזואן, פראמדיק במגן דוד אדום, לוכד נכשים מוסמך ומדריך מקצועי בתחום.

28 בני אדם הוכשו בישראל מתחילת השנה ועד היום (11.4), 18 מהם (64%) רק בחודשים מרץ-אפריל. בתקופה המקבילה אשתקד (מרץ-אפריל 2020), אירעו 15 מקרים של הכשות נחשים. מדובר בעלייה של 20%, כך עולה מנתוני מגן דוד אדום.

מבין כלל המקרים שאירעו מתחילת חודש מרץ השנה, גבר בן 37 שהוכש בקיבוץ באצבע הגליל טופל ופונה על ידי צוותי מד"א כשמצבו קשה, גבר בן 33 נפגע באורח בינוני ו-16 נוספים שהוכשו נפגעו באורח קל. עוד עולה מנתוני מגן דוד אדום עולה כי 15 בני אדם מכלל אלו שהוכשו מתחילת השנה (53%) הם קטינים מתחת לגיל 18.

"בתקופה זו של השנה גוברת פעילותם של נחשים ארסיים כגון הצפע הארץ ישראלי, ועל מנת להימנע מהכשות, ניתן לנקוט בפעילויות מנע כדי לצמצם את המפגש בין בני אדם ונחשים", מסביר פראמדיק מד"א דוראל ארזואן, "יש להימנע מהפיכת סלעים ואבנים, לנקוט משנה זהירות בזמן ישיבה על מדשאות וקרקע חשופה בטבע, ולא ללכת יחפים או בסנדלים במקומות אלה. בחצרות בתים, יש להקפיד על גיזום צמחייה ופינוי אשפה".

"במקרים בהם אנשים נפגעים כשהם נמצאים בשטח הפתוח ולא בכתובת מסודרת, ישנה חשיבות גדולה לשימוש ביישומון מד"א שלי, המסייע לחובשים ולפראמדיקים במוקד 101 של מד"א ובאמבולנס לאתר את מיקומכם המדויק, מאפשר לשלוח תמונה של סימני ההכשה ושל הנחש מהשטח, ובכך נחסך זמן יקר", מסבירים במד"א.

במקרה של הכשה יש לפעול בדרכים הבאות:
וודאו שאכן מדובר בהכשה וחפשו את סימניה
תמיד יש לחשוד כי מדובר בנחש ארסי
אל תתעכבו והזעיקו מיד את מד"א בטלפון החירום 101, או באמצעות יישומון "מד"א שלי"
הרחיקו את הנפגע מהשטח והעבירו אותו למקום בטוח
דאגו למנוחה מוחלטת של הנפגע ולהרגעתו, ומנעו תזוזה של האיבר המוכש
הסירו בגדים ותכשיטים מהאיבר המוכש
אם ניתן, צלמו בזהירות את הנחש, כדי לסייע בזיהוי ובטיפול. אחרת, נסו לשחזר את מראהו

אסור בשום אופן:
אל תחתכו את מקום ההכשה
אל תמצצו את הארס
אל תניחו חסם עורקים
אל תקררו את מקום ההכשה
אל תתנו לנפגע מזון או שתייה
אל תרדפו אחרי הנחש

מערכת חדשות אפס שמונה מכבדת זכויות יוצרים ועושה את מירב המאמצים לאתר בעלי זכויות בפרסומים ו/או צילומים המגיעים אלינו. אם זיהיתים צילום ו/או כל פרט שיש לכם זכויות בו/בהם, אנא פנו אלינו לבקש לחדול מהשימוש בו/בהם באמצעות כתובת האימייל [email protected]

תגובות:

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם:

תגובות

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן