מבזקים
עדן הודיה כהן על בחירות 2026: ביבי יקח את הבחירות סיוע באיתור נעדר בסיכון מראשון לציון ‏בת משפחה הגיעה לדירה בגן יבנה וגילתה: בת 70 נמצאה ללא רוח חיים סכנה לציבור ‏ללמוד גם איך להיות חברים: תוכנית חדשה בגני ובבתי הספר בגן יבנה ‏שני אוטובוסים התנגשו בתחנה המרכזית בבאר שבע: נהג חולץ במצב בינוני ‏קריית אונו משיקה "חוג לכל ילד/ה": הטבה של עד 200 שקלים בחודש שני ישראלים נעצרו ביאסוף; אחד מהם חשוד גם בתקיפת חיילים באירוע קודם ‏שבעה קטינים נעצרו בחשד לתקיפה ברמלה; וידל: ״לא אשקוט עד למיצוי הדין״ ‏לוחות מתח גבוה ושנאי חדשים: שודרגה תשתית החשמל בקריית בן גוריון בחולון ‏רוכב אופניים חשמליים נפגע מרכב בצומת ברכיה: מצבו בינוני ‏מאופקים לנתיבות: שמוליק סמיט נכנס לתפקיד מנהל אגף החירום והביטחון 30 ס"מ של תקווה: בכפר סבא יספרו בחינם את מי שיתרמו שיער לחולות סרטן תפנית במשפט הרצח בפתח תקווה: הנער הודה שדקר את ימנו זלקה, אך כופר ברצח ביום הולדתו ה – 77: הלך לעולמו הילד מחולון שחזר לנהל את וולפסון זוועה בכפר סבא: חשוד שתקף את בת זוגו והרג את כלבתו באמצעות חרב סמוראים ‏עד 40 אלף שקלים בריבית של 2%: הלוואות מיוחדות למשרתי מילואים במודיעין ‏מארזי חנוכה ב־15 שקלים: העשייה של חניכי מע״ש אור יהודה ‏גם בכיתה וגם ברשת: קריית גת מצטרפת למאבק בחרם ובבריונות בן 37 נפצע במהלך עבודתו בנתניה

מהפכה באפרת: מגדלים בני 15 קומות וכ־500 דירות בשכונה החדשה שתשנה את גוש עציון

שכונת "מורדות הזית" יוצאת לדרך עם כ־500 יחידות דיור בשלב הראשון, כחלק מתוכנית רחבה לכ־1,300 יח"ד. במועצה מעריכים כי המהלך יגדיל את אוכלוסיית אפרת בכמעט 40% בתוך חמש שנים ויקדם את הפיכתה לעיר הראשונה בגוש עציון. החידוש הבולט: מגדלי מגורים בני עד 15 קומות, גובה שטרם נראה בבנייה למגורים ביהודה ושומרון

קו הרקיע של יהודה ושומרון עומד להשתנות: המועצה המקומית אפרת הודיעה על יציאתה לדרך של שכונת "מורדות הזית", פרויקט בנייה רחב היקף שבמסגרתו צפויות להיבנות בשלב הראשון כ־500 יחידות דיור, ובהן מגדלים שיתנשאו לגובה של 12 עד 15 קומות.

מדובר בשלב ראשון מתוך תוכנית אב רחבה הכוללת כ־1,300 יחידות דיור. על פי המועצה, עד היום בניין הדירות הגבוה ביותר ביהודה ושומרון היה בן שמונה קומות, גם הוא באפרת. אם התוכניות ימומשו כפי שהוצגו, המגדלים החדשים כמעט יכפילו את גובה הבנייה למגורים המוכר כיום באזור.

אבל הסיפור הגדול יותר נמצא במספר התושבים. במועצה מעריכים כי פיתוח השכונה יביא לגידול של כמעט 40% באוכלוסיית אפרת בתוך כחמש שנים. היעד המוצהר הוא שינוי מעמדה המוניציפלי והפיכתה לעיר – ובכך, לפי המועצה, לעיר הראשונה בגוש עציון.

השכונה החדשה תוקם כהמשך לשכונת הזית הקיימת ותוכננה כך שתיצור רצף בנוי לכיוון שכונת עיטם העתידית. לצד מאות יחידות הדיור מתוכננים בה מוסדות חינוך, גני ילדים, מתנ"ס, בתי כנסת וכן מתחם למסחר ולעסקים.

חידוש נוסף המתוכנן ב"מורדות הזית" הוא הקמת מתחם דיור מוגן. במועצה מסבירים כי המטרה היא לתת מענה גם לתושבים הוותיקים ולדור המייסדים של אפרת, ולאפשר להם להישאר בתוך הקהילה גם בגיל מבוגר.

הפרויקט מסמן שינוי משמעותי גם באופי הבנייה באפרת. במקום בנייה נמוכה יחסית המזוהה עם חלק ניכר מיישובי גוש עציון, התכנון החדש מכניס בנייה לגובה וצפיפות גדולה יותר, לצד תשתיות ושירותים הנדרשים לגידול הצפוי במספר התושבים.

לפי לוחות הזמנים שמציגה המועצה, השיווק לציבור צפוי להתחיל כבר בימים הקרובים, עבודות הפיתוח מתוכננות להתחיל במהלך השנה הבאה והיעד לאכלוס המלא הוא שנת 2030.

ראש המועצה המקומית אפרת, דובי שפלר, אמר כי "הקמת שכונת מורדות הזית היא מהלך אסטרטגי שמשנה את פני היישוב והאזור כולו". לדבריו, המטרה היא לייצר פתרונות מגורים ושירותים המתאימים הן לדור הצעיר והן לתושבים הוותיקים.

אם התוכנית תתקדם בהתאם ללוחות הזמנים, בתוך שנים ספורות אפרת עשויה להיראות אחרת לחלוטין: מאות משפחות חדשות, בנייה בגובה חסר תקדים באזור, מתחמי ציבור ומסחר חדשים וגידול חד במספר התושבים – בדרך ליעד שהציבה לעצמה המועצה: להפוך מיישוב לעיר הראשונה בגוש עציון.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: משרד אדריכלים דביר יחיעם

דילוג לתוכן