מבזקים
ארבעת המינים, הצגות ו־VR בחינם: שוק סוכות נפתח בבת ים שש מגלשות, בריכת גלים ומתחם מקורה: פארק המים של דימונה מתקדם לשלב הבא יותר מ – 106 אלף משקי בית מקבלים סיוע בשכר דירה: כך בודקים אם גם אתם זכאים ראשון לציון: חלוקת סכך בחינם לקראת סוכות – אלה שלוש נקודות החלוקה נשק M-16, מחסניות ותחמושת נתפסו בבית בערערה בנגב – תושבת היישוב נעצרה שוטרי קריית גת בכביש 35: ארבעה נהגים נתפסו בעקיפה על קו הפרדה רצוף מודיעין מכבים רעות נערכת ליום הכיפורים: מחסומים בכניסות לעיר ותגבור אבטחה סוכות בראשון לציון: יובל המבולבל יופיע בחי כיף – כרטיסים החל מ־29 שקל צפו: מפגע בטיחותי חמור תועד בכביש באזור מזכרת בתיה 54 תלמידים מאילת באימון מיוחד לקראת ימי הסיירות בצה״ל לוד: צו מיוחד ליום הכיפורים – איסור על קורקינטים, אופניים חשמליים וכלים ממונעים למשך 25 שעות יחידת דיור, חדר כושר ובנייה ללא היתר: כתב אישום נגד בני משפחה ברחובות מקרה חריג באילת: בת 10 ננשכה על ידי מורנה – ונותחה ביוספטל לשחזור הגידים ״אל תעברו לאור יהודה, פשוט סיוט פה״: העירייה הפתיעה בסרטון חריג מה יש בתוך קריית מד"א ברמלה? 21 בכירי חירום מתשע מדינות הגיעו לראות מקרוב עד 1,000 שקל קנס: אשדוד מגבירה את האכיפה על רוכבי אופניים וקורקינטים כאב ראש, כבדות ועייפות בצום? מנטה, לימון ורוזמרין – ומה באמת אפשר לעשות איתם החגים וההתקרבות ל – 7 באוקטובר מציפים מחדש? אלה מוקדי הסיוע הזמינים עברית בסיסית במערכת הרפואית: אסותא פתחה אולפן ייעודי לעובדים הדרום יהיה הראשון בישראל: אושרה תוכנית המסדרונות האקולוגיים – והיא עוברת לממשלה

מהפכה בתחבורה הציבורית ברמלה

השרה רגב: ״מגיע גם לתושבי רמלה ליהנות מתחבורה ציבורית זורמת ואיכותית שתאפשר להגיע לכל מקום בנוחות וללא פקקים״

משרד התחבורה, עיריית רמלה וחברת נתיבי איילון מודיעים על פתיחתו של נתיב התחבורה הציבורית בשדרות הרצל. הנת"צ נפתח לתנועה היום כחלק מהרשת המטרופולינית "מהיר לעיר".

הנת"צ יעניק תנועה חופשית לתחבורה הציבורית בשדרות הרצל החוצה את העיר, ויחבר את רמלה לרשת נתיבי התחבורה הציבורית של גוש דן. כמו כן, הוא יאפשר לתושבי רמלה והסביבה תחבורה ציבורית נוחה, אמינה ויעילה, עוקפת פקקים ומתקדמת, ויעודד את התושבים להעדיף את התחבורה הציבורית על פני הרכב הפרטי.

נתיב התחבורה הציבורית החדש יפעל בשדרות הרצל דרום לכיוון צפון (לכיוון שוק רמלה) בין צומת קלאוזנר לצומת שלמה המלך, וימשיך את נתיב התחבורה הציבורית בין צומת שלמה המלך לצומת הגדוד העברי, שנפתח לפני כשנה. הפרויקט כולל שדרוג של המרחב האורבני עבור משתמשי הדרך, סלילת שביל אופניים דו-כיווני מופרד ובטוח, תחנות מתקדמות וחידוש תוואי הרחוב.

נתיבי התחבורה הציבורית ברחוב הרצל המשודרג יפעלו כחלק מהרשת המטרופולינית "מהיר לעיר", ויאפשרו לתושבי האזור להגיע בקלות ובמהירות לעבודה, ללימודים, למוקדי קניות ופנאי ולכל יעד אחר. שדרות הרצל המשודרגות ייהנו מהנגישות המוגברת למוקדי תעסוקה ומסחר ולשוק רמלה הפופולרי.

לאורך התוואי הוצבו חמש תחנות אוטובוס מתקדמות וחדישות, המציעות עדכונים בזמן אמת, מסכי מגע, עמדות טעינת סלולר, סככת הצללה לימי החורף והקיץ ונגישות מלאה. בנוסף, שודרג המרחב האורבני כולל חידוש תשתיות, הרחבת המדרכות, החלפת הריצוף ואבני השפה והצבת ריהוט רחוב ותאורת רחוב.

שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, תא"ל (במיל') מירי רגב: "מהיום מגיע גם לתושבי רמלה ליהנות מתחבורה ציבורית זורמת ואיכותית, שתאפשר להגיע לכל מקום בנוחות, ללא עיכובים, ללא פקקים וללא חיפוש חניה. רשת הנת"צים המטרופולינית תגיע לכל רחבי גוש דן, ותבטיח זמני נסיעה קצרים ואמינות גבוהה. כולכם מוזמנים להשאיר את הרכב הפרטי בבית ולגלות את יתרונות התחבורה הציבורית!"

ראש עיריית רמלה מיכאל וידל: "אני שמח ונרגש לראות את פרויקט 'מהיר לעיר רמלה' ממשיך להתקדם, והפעם לקראת פתיחת המקטע בין צומת קלאוזנר לבין צומת שלמה המלך. הפרויקט יצעיד את העיר לתנופה אדירה. הוא יביא לשדרוג ושיפור השירות של התחבורה הציבורית בעיר, ויחזק את המרחב העירוני להולכי הרגל ורוכבי האופניים. בנוסף, הפרויקט יניב צמצום משמעותי לזיהום אוויר ולרעש, וישפר את הנגישות למוקדי המשיכה לעיר.

מתחילת הפרויקט ולאורך כל הדרך, דאגתי להעמיד את המנגנון העירוני לרשות בעלי העסקים באופן תדיר. חשוב לזכור כי פרויקט 'מהיר לעיר' ברמלה יהווה מנוף לפיתוח וצמיחה כלכלית לבעלי העסקים בצירי התחבורה הציבורית, שכן תנועת הולכי הרגל המהווים את מרבית כוח הקנייה, תתוגבר. יחד, נמשיך בתהליך המדהים לפיתוח ולשגשוגה של העיר רמלה".

מנכ"לית חברת נתיבי איילון, אורלי שטרן: "הרשת המטרופולינית "מהיר לעיר" היא חלק מיישום החזון של משרד התחבורה שמבוצע על ידי נתיבי איילון, ליצירת קשת פתרונות מתקדמים כחלופה לשימוש ברכב פרטי. ללא שיתוף הפעולה הפורה עם עיריית רמלה ומשרד התחבורה, הפרויקט לא היה יכול לצאת לפועל ועל כך אני מודה להם. תושבי רמלה מתחדשים ברחוב עם תחבורה ציבורית משודרג בלב העיר, שישפר את חווית הנסיעה באוטובוס, ההליכה ברגל והרכיבה באופניים עבור התושבים ויביא לפיתוח העסקים בסביבה".

הרשת המטרופולינית "מהיר לעיר" שמקדם משרד התחבורה, באמצעות חברת נתיבי איילון, הוא פרויקט מקיף לשדרוג מערך התחבורה הציבורית במרכז הארץ, שנועד להציב סטנדרט חדש לתחבורה הציבורית ולייצר אלטרנטיבה יעילה ואיכותית לרכב הפרטי עבור תושבי המרכז. במסגרת הפרויקט משודרג המרחב העירוני, מוצבות תחנות חדשות ומתקדמות ונסללים שבילי אופניים עירוניים.

◼️ לקבוצת החדשות בלוד לחצו כאן 

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות משרד התחבורה

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רמלה

לחצו כאן
דילוג לתוכן