יום הסוס הבינלאומי נחגג מידי שנה ב13 בדצמבר, המטרה של יום זה היא להעלות את המודעות לחשיבות סוסים כלפי בני האדם, להתנהג אליהם יפה בהתאם ולטפל בהם טוב.
"הסוס הוא מורה מופלא לדינמיות, מעברים ומאמץ," מסבירה אור בגים ממודיעין מפתחת שיטת נפש חיה לריפוי עצמי באמצעות דמויות בעלי חיים מזה 30 שנה. "כשאנחנו מתבוננים בסוס, אנחנו למעשה מתבוננים במראה המשקפת כוחות טבעיים הקיימים בתוכנו."
עיניו של הסוס, הגדולות ביותר מבין היונקים היבשתיים, מאפשרות ראיית-על של 350 מעלות. יכולת זו מלמדת אותנו על חשיבות הפרספקטיבה הרחבה בחיינו. מערכת העצבים הרגישה שלו, המגיבה למוזיקה ולרעש, מזכירה לנו את חשיבות ההקשבה לסביבה ולעצמנו.
מעניין במיוחד הוא שהסוס ישן רק 3-4 שעות ביממה, ונח בשכיבה כ-50 דקות בלבד. "זוהי תזכורת לכוח המתחדש הטמון בכולנו," מציינת אור בגים, כמו הסוס, גם אנחנו מסוגלים להתחדש ולהתמלא באנרגיה כשאנחנו מחוברים לטבע שלנו."
שיטת נפש חיה מזהה שלוש איכויות מרכזיות בארכיטיפ הסוס:
1. מעברים – היכולת לנוע בין מצבים שונים בחיים בגמישות
2. דינמיות – אנרגיה מתחדשת ותנועה מתמדת קדימה
3. מאמץ – כוח והתמדה בדרך להשגת מטרות
אור בגים פיתחה את שיטת "נפש חיה" תוך כדי עבודה בסטודיו המחול שלה באמסטרדם- בתהליך ריפוי עצמי מפרידה כואבת. בגים גילתה כי בעלי החיים מהווים את השער הראשוני לחיבור אל הגוף וכוחות הנפש. כל אחת מבין 42 החיות, שנחקרו לעומק בשיטה, מייצגת יסוד נפשי אנושי אוניברסלי.
לשיטה יש כמובן פן מעשי ולכל אחת מהחיות יש את הריקוד שלה. לכבוד יום הכלב בגים מציגה את ריקוד הסוס – שנועד לחבר אותנו לצד ההדינמי שלנו הריקוד כולל רקיעות, ריצה במקום, קפיצות ודילוגים, הרבה עבודה עם כפות רגליים וקרסוליים בקצב משתנה ודינאמי.
השיטה יצאה לאור כסדרת קלפים להעשרה והעלאת המודעות – עם ריקוד או בלעדיו.
◼️ הצטרפו לחדשות בריאות ורפואה בווטסאפ לחצו כאן