מבזקים
מסיבת טבע באמצע הלילה הסתיימה עוד לפני שהתחילה: המשטרה פיזרה אירוע בלתי חוקי סמוך לקריית גת עשור של שליטה: אור יהודה שוב הניפה את גביע מאמאנט בקעת אונו למה דגלי הגאווה מופיעים רק רגע לפני האירוע? הוויכוח החדש ברחובות אחרי שנה במנוסה: כתב אישום הוגש נגד תושב רהט בגין רצח קטין וחטיפת אחיו הסיפור שרוב המבקרים בכותל לא מכירים: 88 קינים עמדו להיעלם – וניצלו ברגע האחרון אחרי הרצח בערערה בנגב: 13 חשודים נעצרו, אקדחים ובקבוקי תבערה נתפסו בני הנוער כבר יוצאים לעבוד בקיץ: אלו הזכויות שחייבים להכיר לפני המשמרת הראשונה הקרב על הקיץ: כך מנסה נתניה למנוע את אירוע האלימות הבא בדיוק בזמן לקיץ: הבריכה העירונית באשקלון נפתחת מחדש אחרי שיפוץ מקיף העירייה בדרך לשביתה? ועד עובדי רחובות הכריז על השבתה כללית החל מיום שלישי מבסיס צבאי לעיר חדשה: כך בונים שכונה מאפס בלב גוש דן גנב טרקטורון וחזר להצית את העסק: כתב אישום הוגש נגד תושב נתיבות ראשון לציון נפרדת מהאיש שגרם לאמנות לזוז: יעקב אגם הלך לעולמו ירושלים מתקרבת לגוש עציון: רכבת קלה חדשה צפויה לחבר בין האזור לבירה אחרי השקעה של 8 מיליון שקל: מודיעין מגבירה אבטחה בפארק ענבה בלי תוויות: ההצגה הירושלמית שמחברת בין אנשים דרך הבמה הבשורה מרחובות: קליניקה לאומית לבריאות הנפש נחנכה בעיר פתח תקווה תעקוב בזמן אמת אחרי ניקיון בתי הספר הצגה ומוזיאון בכרטיס אחד: פסטיבל סוף הקיץ של אורנה פורת חוזר לתל אביב שתי אגדות רוק על במה אחת: החברים של נטאשה ותיסלם יחתמו את פסטיבל סאנסט בראשון לציון

מה קורה עם המטרו המתוכנן ברחובות?

אדריכל עיריית רחובות, שגיא תמרי: "תמ"א 70 תעשה שירות טוב לעיר. התשתית של רחובות בנויה לשינוי הזה ומצפה לו"

ברחובות נערכים למטרו ולתמ"א 70, התוכנית לבנייה סביב תחנות המטרו העתידיות.

ארבע תחנות מטרו מתוכננות ברחבי העיר: בצפון העיר תוקם תחנת מטרו בסמוך למכון ויצמן, ברחוב הרצל יוקמו שתי תחנות – האחת באזור גן המייסדים והשנייה בדרום רחוב הרצל והתחנה הרביעית תוקם בסמוך לבית החולים קפלן.

לדברי אדריכל העיר רחובות שגיא תמרי, "בכל הפרויקטים בסביבת התחנות אנחנו מעודדים עירוב שימושים. התוכניות על רחוב הרצל יכללו מבנים בני עד 21 קומות, עם זכויות משמעותיות לתעסוקה, ובאזורים האחרים נבנה מבנים בני 10 קומות לכל היותר, ליצירת בנייה מרקמית שמתאימה לאופייה של העיר.

תמרי הוסיף בראיון שהעניק לגלובס כי, "תמ"א 70 תעשה שירות טוב לעיר. התשתית של רחובות בנויה לשינוי הזה ומצפה לו. רשת הרחובות שלה, הבנוי כשתי וערב, מאפשרת לקבל את העצמת הזכויות בצורה נכונה, בניגוד לערים אחרות שבהן ישנן שכונות הבנויות ללא קישור נכון למרכז העיר. אנחנו מתכוונים להעצים את הזכויות לאורך רחוב הרצל המרכזי, ובסביבת המוסדות המרכזיים של העיר. כיום כבר מקודמות ארבע תוכניות סביב ארבע תחנות המטרו המתוכננות, שצפויות לשנות את העיר".

כפי שפורסם בחדשות 08, באוקטובר אשתקד,

המקטע המרכזי של קו המטרו הראשון (M1) אושר בוועדת השרים לענייני פנים. קו זה יהווה את הבסיס והקישור עם קווי המטרו האחרים. אישור זה מצטרף לשתי תכניות נוספות של פרויקט המטרו שאושרו לאחרונה בוועדת השרים.

בחודש מאי, אישרה ועדת התשתיות הלאומיות (ות"ל) את בקשת משרד התחבורה לפצל את תכנית המטרו (תתל/101/ב), כך שבשלב הראשון יקודם המקטע מצומת חולון ועד גלילות.

פרויקט המטרו הינו הפרויקט התשתיתי הגדול ביותר שבוצע בישראל מאז הקמתה. המיזם כולל רשת של שלושה קווי מטרו, באורך כולל של 150 קילומטרים של מסילות תת קרקעיות, 109 תחנות ב-24 רשויות מקומיות ברחבי גוש דן. קווים אלה צפויים לשרת כ-2 מיליון נוסעים ביום.

על פי התכנית, הקו המטרו הראשון (M1) באורך של כ-85 קילומטרים, ינוע בציר צפון – דרום, וישרת את הערים רעננה, הרצליה, רמת השרון, כפר סבא, הוד השרון, תל אביב, בת ים, חולון, ראשון לציון, נס ציונה, רחובות, באר יעקב, רמלה ולוד, וכן אזורי פיתוח עתידיים בהם תע"ש השרון, צומת גלילות, חולון וצריפין. 

לעדכוני ווצאפ ברחובות >> https://chat.whatsapp.com/LsSpGpHZB2I7dXFAoohJ3k

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: FREEPIK | אלירן אביטל

דילוג לתוכן