מבזקים
שיבא: כך ייראה העתיד התחבורתי של “עיר הבריאות” נערכים לעצמאות: שינויים נרחבים בהסדרי התנועה בקריית גת ירושלים מצדיעה למיילי: גשר המיתרים נצבע בדגלי ישראל וארגנטינה חשש ממשי לשלומה של נערה בת 12 ממזכרת בתיה מהצפון עד הדרום: פוד טראק מיוחד מגיע לצוותי מד״א כ״ץ חוזר לשא – נור – ומכריז על שינוי אסטרטגי סוף טראגי לחיפושים: אותרה גופתו של הנער שנעדר בים בת-ים מתכוננת ליום העצמאות: אלו המוקדים היחידים בעיר למנגל שינויים בלוח הזמנים: כך תיראה תנועת הרכבות ביום הזיכרון וביום העצמאות ברחבי הארץ רמת-גן חוגגת עצמאות: עשרות מוקדי פעילות לכל המשפחה ברחבי העיר ראש העין שוברת שגרה: חגיגות העצמאות יתקיימו פעמיים – מהשכונות ועד מופעי ענק בעיר רמלה תציין את יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה בשורת טקסים מרגשים נס ציונה: נבחרו יקירי העיר לשנת 2026 – שלושה תושבים על עשייה קהילתית רבת שנים שדרות: שורת אירועי זיכרון ועצמאות – חסימות כבישים ושינויים בהסדרי התנועה גאווה לקריית מלאכי: להקת “תזוזה” תופיע בטקס הדלקת המשואות הממלכתי הפרקליטות עתרה נגד שחרור מוקדם: עיכוב שחרור הסייעת מ“משפחתון טולי” ברמלה אור יהודה: השנה לא יתקיימו אירועי הבמות ביום העצמאות – ראש העיר מסבירה את ההחלטה משאית עלתה באש סמוך לנווה אילן – עומסי תנועה כבדים בדרך לירושלים רמלה במוקד: כתב אישום חמור נגד ארבעה בני משפחה | כל הפרטים מול חופי תל אביב: לאחר 10 ימי חיפושים – אותרה גופה בים, טרם זוהתה

מודיעין מכבים-רעות חוגגים את הקריאה בבתי הספר כל השנה

השנה התקיימו 55 מפגשי סופרים, מאיירים ומשוררים אהובים עם התלמידים בכל הספריות. במהלך המפגשים היוצרים סיפרו על תהליך הכתיבה וחוויותיהם האישיות ונתנו מקום לשאלות התלמידים אשר מגיעים מוכנים לאחר שקיבלו הכנה ומידע במהלך מפגשי הספרייה ובכך הועצמה חוויית המפגש. לכן תגובות הסופרים והסופרות תמיד מהללות ומשבחות את הביקורים בבתי הספר בעיר.

שנת הלימודים וחודש הספר והקריאה מתקרבים לסיומם באופן אחר מהרגיל, בעקבות המלחמה שפרצה עם איראן. דווקא עכשיו, זה זמן טוב להתעודד מנתוני הקריאה המרשימים של התלמידות והתלמידים בעיר אשר נובעות בין היתר מפעילות ענפה לעידוד קריאה של ספרניות בתי הספר- אפילו בזום!

לצד הנתון המרשים שפורסם בתחילת החודש של 96,000 השאלות של ספרי ילדים ונוער לאורך השנה בספריות הציבוריות, מתווסף כעת הנתון המרשים לא פחות של כ-  55,000 השאלות ב- 39 ספריות בתי הספר בעיר.

איך הקסם הזה קורה בעידן בו יש מאבקים על הגבלת זמן השימוש במסכים? מתחילים בגיל צעיר. זה מתחיל מהבית, הורים המקפידים להגיע לשאול ספרים ולשמוע שעות סיפור בספריות הציבוריות. וממשיך בבית ספר- כבר מכיתה א', תלמידי בתי הספר היסודי מגיעים באופן קבוע על פי מערכת שעות למפגשי ספרייה, מפגשי סופרים,  התלמידים הבוגרים יותר מקיימים פרויקטים שונים ובתיכון נערכים מפגשי הכירות עם הספרייה ומפגשים העוסקים בכתיבת עבודות וחיפוש במאגרי מידע .

וכשמודיעין מכבים רעות היא בין הערים הבודדות בה יש ספרייה פעילה עם ספרנית בכל בית ספר, לא מפתיע שאלו הנתונים. כשיש צוות של ספרנים וספרניות שמפזרים את אבקת הקסמים- זה קורה וקורא. אז איך בדיוק?

במפגשי ספרייה הספרניות הספרניות בוחרות מגוון רחב של ספרים מסוגים שונים בדגש על נושאים חברתיים, ערכיים וחינוכיים. הן מתייחסות תוך כדי הקראה לשפה, לאיור, למידע על הסופר.ת והמאייר.ת. הן גם מקרבות את הילדים לעולם הספרים באמצעים שונים יש מי שעושות דרך מוזיקה, יוגה, משחקים, ותיאטרון, ויש מי שעושות זאת בעזרת יצירה ושיח.

בנוסף, הספרניות עורכות את מצעד הספרים השנתי של משרד החינוך לעידוד קריאה, בו על פי רשימה מומלצת נערכים מפגשי ספרייה והתלמידים קוראים יחד או לחוד ובסוף השנה עורכים בחירות דמוקרטיות ( כן ,כן, עם קלפי והכל) ובוחרים את הספר הזוכה.

לאורך השנה, מפעילות הספרניות נאמני ספרייה אשר מסייעים בהפעלת הספרייה בהפסקות, מובילים פרויקטים שונים ומסייעים ובכל העבודה הספרנית. לא נראה שצריך הוכחה גדולה יותר להעצמה ואהבת הספר מזה.

אך לא רק בספריות. הספרניות משתלבות באירועי השיא בבתי הספר וגם עורכות פרויקטים רבים בעצמן החל משוק קח – תן, עזרה לילדים המתקשים בקריאה, עבודה עם עולים חדשים, קבוצות קריאה של ספרים, תחרויות כתיבה , המלצות של תלמידים על ספרים לתלמידים אחרים, חידות ועוד ועוד

השנה התקיימו 55 מפגשי סופרים, מאיירים ומשוררים אהובים עם התלמידים בכל הספריות. במהלך המפגשים היוצרים סיפרו על תהליך הכתיבה וחוויותיהם האישיות ונתנו מקום לשאלות התלמידים אשר מגיעים מוכנים לאחר שקיבלו הכנה ומידע במהלך מפגשי הספרייה ובכך הועצמה חוויית המפגש. לכן תגובות הסופרים והסופרות תמיד מהללות ומשבחות את הביקורים בבתי הספר בעיר.

לסיום ניתן את המלצות הקריאה של תלמידי בתי הספר. בין הספרים האהובים כיכבו השנה כמה סדרות ספרים – הדוד אריה של ינץ לוי, כראמל מאת מאירה ברנע גולדברג, איזדורה מון מאת הארייט מונקסטר ואיש הכלב של דאב פילקי.

אז שמרו על הספרים שאצלכם עד שנה הבאה ותמשיכו לקרוא גם בקיץ בספריות הציבוריות המציעות מגוון פעילויות לימים החמים. (פרטים באתר העירייה) אולי תפגשו שם גם את ספרנית בית הספר שלכם.

 הצטרפו לחדשות מודיעין-מכבים-רעות בווטסאפ לחצו כאן

צילום: דוברות עיריית מודיעין מכבים-רעות

דילוג לתוכן