להקות המחול הייצוגיות "הורה רעים" חולון עלו לבמה במופע הסיום החגיגי "אחי ישראלי", שקיימו עיריית חולון ורשת קהילה ופנאי, לציון 38 שנות פעילות של הלהקות.
המופע סיכם עונה מוצלחת במיוחד עבור הלהקות, ובראשה זכיית להקת הנוער במקום הראשון בתחרות הארצית בשטיינברג. בעקבות הזכייה תייצג הלהקה בשבוע הבא את מדינת ישראל ואת העיר חולון בגמר הבינלאומי בסלוניקי, עם היצירה "ירושלים".
במקביל, הלהקה הבוגרת צפויה להופיע בחודש הבא בפסטיבל כרמיאל עם היצירה "נייר עיתון", ולהמשיך לייצג את חולון על אחת הבמות המרכזיות בישראל בתחום המחול.
להקות "הורה רעים" פועלות בעיר קרוב לארבעה עשורים, ובמהלך השנים הצמיחו דורות של רקדנים ורקדניות. לצד הפעילות האמנותית, הלהקות מחנכות לערכים של התמדה, מצוינות, אהבת הארץ ועבודת צוות, ונחשבות לאחד מסמלי התרבות הבולטים של חולון.
במהלך הערב הצדיעה העירייה לחנה שליט, מהדמויות המרכזיות והמובילות של להקות "הורה רעים", שזכתה השבוע באות ההוקרה העירוני במסגרת פרויקט "נשים מעוררות השראה". שליט קיבלה גם את התואר "יקירת הלהקות", כהוקרה על שנים ארוכות של מסירות, התנדבות ותרומה לעולם המחול ולדורות של רקדנים בעיר.
ראש עיריית חולון, שי קינן, אמר: "הורה רעים היא לא רק להקת מחול – היא מוסד חינוכי, ערכי ותרבותי שמלווה את חולון כבר 38 שנים. בכל פעם שהרקדנים והרקדניות עולים לבמה, הם מספרים את הסיפור הישראלי, מחברים בין דורות ומביאים כבוד עצום לעיר. נמשיך להשקיע בתרבות, בחינוך ובדור הצעיר, כי שם נבנית העוצמה של העיר שלנו."
מופע "אחי ישראלי" שילב מחול ישראלי, מוזיקה ויצירה מקורית, וחתם עונה נוספת של פעילות תרבותית ענפה בעיר.
◼️ חדשות חולון והסביבה בווטסאפ לחצו כאן
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.









