מבזקים
הצוואה הלא כתובה של גיבור ישראל מאור כהן איזנקוט הי״ד: אימו מחפשת את האישה שתביא לעולם את דור ההמשך מבצע "שאגת הארי" בלב טהרן: צה"ל השמיד מאגרי דלק של הצבא האיראני תאונה עם שלושה פצועים ברחוב אורט באשדוד עיריית לוד הגישה תלונה נגד נערים שהשחיתו מרחבים מוגנים בבתי ספר "סוף סוף נוכל להמשיך את דרכו": ניצה שמואלי מחפשת אישה שתביא לעולם ילד מזרעו של בראל ז"ל חדשות 08 מטח כבד לעבר הנגב, באר שבע ויהודה: אזעקות בפריסה רחבה ראש הממשלה בנימין נתניהו – הצהרה לתקשורת נס בלוד: רסיס טיל פגע פגיעה ישירה בבית מגורים – המשפחה ניצלה בנס הנחיות הרכבת הקלה בירושלים: פעילות בצל מבצע "שאגת הארי" תיעוד מצמרר: נפילת טיל איראני באור יהודה גבעת שמואל נערכת למערכה ממושכת: ראש העיר יוסי ברודני הכריז על כוננות שיא עד יום שני רחובות חוזרת לשגרה מבוקרת: התרבות והפנאי מתעוררים לחיים שירותי הבריאות באשדוד: תמונת מצב מעודכנת ליום ראשון (08/03) תאונה עצמית באשדוד: צעירה נפצעה באורח בינוני בשדרות ירושלים חילוץ מיוחד של כבאי נתיבות בבארי: אישה נפלה לבור בעומק 20 מטרים תחזית מזג האוויר לימים הקרובים: ירידה בטמפרטורות ואזהרת ים מסוכן לרחצה סיכול ממוקד בדרום הרצועה: חוסל מחבל שתכנן פיגוע צליפה מיידי נגד כוחותינו צפו: טיל מתפצל לעבר המרכז, השפלה, ירושלים ויהודה ושומרון; מד"א: לא התקבלו דיווחים על נפגעים דרמה בלב איראן: צה"ל השמיד את מתקני הייצור המרכזיים לטילים בליסטיים
יניב מרקוביץ

מטה "לב" בהנהגת עו"ד יניב מרקוביץ': "אנו המומים מהחלטת השופט, לא נוהגים עם כולם באותו סרגל"

יניב מרקוביץ

עו"ד יניב מרקוביץ', יו"ר הנהגת "לב" הרשימה המאוחדת של העבודה והליכוד, שהגיש עתירה כנגד עו"ד מתן דיל ורשימת רחובותי, הגיב לפני זמן קצר על החלטת השופט שלא לפסול את דיל וסיעתו במערכת הבחירות הקרובה. "כעו"ד מעציבה אותי מאד פסיקת השופט שכל כולה טעות. אני שלם עם החלטתי להגיש את העתירה ותמיד הולך עם האמת שלי, יושרה אישית ומקצועית. כך אמשיך לעשות בעתיד", אמר.

לפני, במהלך ואחרי הדיון, קיבל מרקוביץ' עשרות רבות של שיחות והודעות עידוד, כולל מבכירי המערכת הפוליטית. כולם ציינו בסיפוק כי עמידתו חסרת הפשרות בעניין חשוב זה, ממצבת אותו הרבה מעל לפוליטיקאים מקומיים אפורים. "יניב הוא מנהיג אמיתי, אמרנו את זה לא אחת ואנו מדגישים עובדה זו בסיפוק היום", אמרו גם לאחר מתן ההחלטה בעתירה. "אם הייתי מעלים עין, כפי שעשתה ועדת הבחירות, הייתי מועל בתפקידי כעו"ד עד כדי האשמה שבאי נקיטת פעולה מצדי, אִפשרתי לעוולה להתרחש", אמר מרקוביץ' לפני העתירה.

ממטה לב נמסר: "אנו מכבדים את החלטת בית המשפט, מחד גיסא – אך חולקים על עמדת השופט, שלא לומר המומים ממנה. אחד מעקרונות המשפט הוא עקרון השוויון. היו מספר עתירות הקשורות לבחירות ברחובות. כולל זו של ראש העיר בנושא פתקי ההצבעה, השופט אילץ אותו לשנות את פתק ההצבעה כי צריך לדקדק על קוצו של יוד בכל הקשור לחוקי הבחירות, לדבריו. חנניה ויינברג ואפרים קפרא נפסלו על פרטים טכניים מאותן סיבות. כאן יש, לדעת כל מומחי המשפט שבדקו את הנושא, פגם מהותי. השופט בחר להתעלם ממנו. יש כאן גם טעות שיפוטית וגם עיוות של עיקרון השוויון. לא נוהגים עם כולם באותו סרגל".

בכירי "לב" ציינו כי "התנהלות המעורבים בהטעיית ועדת הבחירות מסמלת את תרבות  הקומבינות והפארטאצ' שאוחזת בחלקים לא קטנים בציבוריות שלנו. שלושה עורכי דין היו מעורבים בחיבור בין 'רחובותי' ו'רחובות  ביתנו. האם מישהו יכול להעלות על דעתו שהדברים נעשו בהיסח הדעת? הם אינם יודעים את החוק? האם אין בכך משום הטעיית הציבור? היכן השקיפות? מעשים כאלה מבאישים את תדמית עורכי הדין בחברה שלנו. מעצימים את תרבות הקומבינות והפרטאצ'. לא נרד לרמת הביבים של המגיבים השונים מטעם 'רחובותי'.

דילוג לתוכן