מבזקים
כשבוע וחצי אחרי פיגוע הדקירה: נהרסו מבנים סמוך לחוות ״דרך אברהם״ ביהודה ושומרון בן 54 מיהודה ושומרון נעצר בחשד להסתה ברשת נגד מדינת ישראל אזהרה לציבור: אם יש לכם את דוד החשמל הזה – הפסיקו להתעלם ובדקו אותו מיד פסטיבל "בירה באגם" חוזר: נינט טייב, נטע ברזילי ומושיק עפיה יופיעו באקו פארק אשקלון שלושה רובי M16, מחסניות ותחמושת אותרו במתחם מגורים ברהט – שני חשודים נעצרו נחנכה תחנת הכיבוי החדשה ביבנה: "תשפר את המענה המבצעי לתושבי העיר והאזור" שעות לפני הפתיחה: תערוכת קריקטורות על גיוס החרדים הושחתה בפסטיבל אנימיקס בתל אביב גבעת שמואל מרחיבה את השירות לצעירים: מרכז הצעירים עובר למשכן חדש בנימין | בן 21 נהרג בהתהפכות טרקטורון סמוך לנווה ארז רוכב אופנוע מאופקים נפצע קשה במהלך רכיבה משרד הבריאות אישר פתיחה חלקית של חדרי הניתוח בבית החולים "מדיקה רפאל" בתל אביב רוכב קורקינט חשמלי נפצע קשה בתאונה עצמית באופקים בן 70 התמוטט בתחנת אוטובוס בירושלים – חייו ניצלו לאחר פעולות החייאה פנינה גרין נבחרה לנהל את בית הספר עיר היין באשקלון מרינת אשקלון משנה פנים: תוכנית ענק לשיפור השירות והביטחון הבמה מחכה לדור הבא: הלהקות של גבעתיים פותחות עונה חדשה אחרי 30 שנה: "הדרי רחובות" עוברת למשכן חדש ומרחיבה פעילות ירושלים: כתב אישום נגד "סבא אליעזר" – מואשם בעבירות מין בשלושה ילדים שינויים משמעותיים בתנועה ברחובות: הרחוב המרכזי ייסגר מהשבוע אשדוד: פרץ למרכול, ניסה להימלט ותקף שוטרים – שני בלשים נפצעו קל

מיוחד: "הצבא השקט" של יבנה בראשות הרב דוד אביחצירא שליט"א

מפקדים בשטח, לוחמים ללא מדים ושליחות רוחנית תחת אש: כך הפכה מחלקת הכשרות של המועצה הדתית יבנה לחומת המגן של העיר במבצע "עם כלביא" | מהנחיות רב העיר ועד למשגיח שנמצא אחרון במטבח בזמן האזעקות – הצצה נדירה למערכת ששומרת לנו על השולחן הכשר גם בימים הקשים ביותר

תשמעו סיפור: בוקר יום שבת, שמחת תורה. השקט של יבנה נקטע בבת אחת על ידי אזעקות עולות ויורדות שהפכו למנגינת הרקע של החודשים האחרונים. בעוד שרובנו הסתגרנו בממ"דים, המומים מהבשורות הקשות, במערכת הכשרות של המועצה הדתית יבנה כבר החלו הגלגלים להסתובב. עבור "הצבא השקט" של העיר, לא היה מדובר רק בלוגיסטיקה – זו הייתה תחושת שליחות לאומית: האוכל והכשרות הם מרכיב קריטי בחוסן הלאומי.

בראש הפירמידה ניצב רב העיר הגאון הרב דוד אביחצירא שליט"א, שבקור רוח ובאחריות הלכתית התווה את הקו: הכשרות היא חלק מהחוסן של עם ישראל בשעת צרה. תחת הנחייתו, קיבל "צבא הכשרות" פקודה ברורה: ממשיכים בכל מחיר, מתוך מסירות נפש וזהירות מקסימלית.

יו"ר המועצה הדתית, ר' דוד דלויה, הפך את המועצה לחמ"ל מבצעי. דלויה הבין מיד שבעלי העסקים נמצאים במצוקה כלכלית וחרדה, ונדרש עוגן יציב. לצידו, מנהל המחלקה ר' רענן שלום, ניהל מערך שיבוצים מורכב בתנאים בלתי אפשריים, כשחלק מהמשגיחים מגויסים בצו 8. "במלחמה," אומרים במחלקה, "כל פרט קטן הופך למשימה לאומית".

המפקחים – ר' נתנאל כהן, ר' אריאל חיים ור' אדם רפאל אלקלעי – הם החוליה המקשרת. כשהם נכנסים לעסק בזמן שכולם מסתגרים, בעל העסק מקבל כוח להמשיך. הם התמודדו עם שינויים בשרשראות האספקה ומחסור בירקות, ודאגו שסטנדרט הכשרות לא יתפשר גם כשהשמיים רועשים.

מעבר לפעילות המבצעית, מה שהופך את המערכת ביבנה למודל לחיקוי הוא התפיסה שהמשגיח אינו "שוטר", אלא שותף לדרך.

30 משגיחי הכשרות של יבנה הם "הלוחמים השקופים". הם פוקדים את המאפיות בשעות הקטנות של הלילה ונמצאים במסעדות במוצאי שבתות. "היו רגעים ששכבנו על הרצפה במטבח בזמן אזעקה, ואז קמנו והמשכנו לבדוק את הירקות," מספר אחד המשגיחים. הקשר שנרקם בינם לבין בעלי העסקים הפך לסמל של יציבות. המשגיח מביא איתו מילה טובה וחיוך, ונותן לבעל העסק תחושה שהעולם לא התהפך.

נקודה שמעטים יודעים עליה היא הסטנדרט שהציב היו"ר ר' דוד דלויה: שכר משגיחי הכשרות ביבנה הוא מההוגנים בישראל. כשהמשגיח מתוגמל כראוי ומרגיש מוערך, הוא מגיע עם מוטיבציה שיא – והתוצאה היא רמת כשרות ללא פשרות לצרכן.

המלחמה הביאה טלטלה כלכלית, והמועצה הדתית גילתה רגישות יוצאת דופן בתשלומי אגרות. במקום להכביד, המערכת ידעה להכיל עיכובים ולמצוא הסדרים נוחים. המטרה הייתה ברורה: שהרבנות תהיה גב, לא נטל.

"הצבא השקט" פועל ללא אורות הזרקורים. זוהי עבודת נמלים של אנשים מסורים שרואים בעבודתם שליחות דתית עליונה. בזכות ההנהגה של רב העיר, הניהול של המועצה והפיקוח ההדוק בשטח, תושבי יבנה יכולים להיות רגועים: גם בימים של סערה, יש מי ששומר שהשולחן שלהם יישאר טהור, כשר וקדוש.


◼️ חדשות יבנה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: פרטי

דילוג לתוכן