מבזקים
ילדה בת 5 נעקצה על ידי עקרב והובהלה מערד לסורוקה; מצבה בינוני זמני הדלקת נרות – כניסת השבת ויציאת השבת; פרשת השבוע: עקב רכב הוצת באילת, הרקע פלילי; תושב העיר, בן 20, נעצר דקירות ברחוב שיבת ציון בתל אביב צה"ל חיסל שני מחבלים מחמאס שפעלו לקידום מתווי טרור נגד כוחותינו אזור התעשייה באר טוביה: שלושה פצועים הובהלו לקפלן מזירת תאונה דגלי פרו התנופפו לצד דגלי ישראל ברמלה; ראש העיר: "חגיגה של זהות, של זיכרונות ושל קהילה שמצאה כאן בית" עוד חיסול מוצלח לצה"ל: מפקד מרחב מחנות המרכז בארגון הטרור כתאאב אלמג׳אהדין מאבטחים נדקרו במועדון לילה בתל אביב – המשטרה עצרה שני חשודים, תושבי אשדוד ולוד בשנות העשרים רכב התהפך בראשון לציון; אשה בת 50 וגבר בן 70 טופלו בזירה טבעת שנתקעה באצבעה של תושבת באר טוביה חולצה על ידי מתנדב ידידים רגע לפני שהמבצעים מסתיימים: עשרות הנחות מחכות לכם בקניון עזריאלי רמלה תאונה קטלנית בכביש 90: בן 20 נהרג בהתנגשות עם אוטובוס סמוך למסוף אלנבי אשדוד: בן 52 התמוטט בביתו – ולאחר החייאה ממושכת ליבו שב לפעום יבנה נפרדת מהחברה למתנ"סים: העירייה יוצאת לדרך חדשה בניהול הקהילה והתרבות אשדוד סוגרת את החופש ב – 10 שקלים: יותר מ – 50 אירועים בשלושה שבועות חולון עושה סדר: תומכות החינוך ומלווי ההסעות יקבלו מעמד זהה לעובדי העירייה חשוד מרמת גן נעצר לאחר שניפץ את דלת משרדי חדשות 12 והותיר מכתב איומים עוטף עזה חוזר לשגרה? צה"ל משחרר את כיתות הכוננות ברוב היישובים הסמוכים לגבול חשד לרצח בנגב: גבר מת מפצעיו, המשטרה מחפשת אחר היורים

מיום ראשון: "הכיתה הירוקה" תורחב, יימשכו הבידודים אחר הצהריים

החל מיום ראשון הקרוב, (24/10), יופעל בכל המסגרות החינוכיות בערים הצהובות (הציבוריות), מתווה ״הכיתה הירוקה״ של משרד החינוך, שמטרתו להבטיח את השמירה על בריאות התלמידים והצוותים, לצמצם את שרשרת ההדבקה ולהגדיל את אחוזי הפטורים מבידוד.
במסגרת המתווה, תלמיד בבית ספר או בגן, לרבות צהרון המצוי בשטח בית הספר או הגן, השוהה בבידוד בעקבות מגע הדוק עם חולה בכיתה מסוימת במוסד החינוכי:
– יהיה רשאי לצאת ממקום הבידוד לצורך שהייה במוסד החינוכי, לרבות לצורך הגעה וחזרה ממנו בכל דרך שהיא (הסעה מאורגנת, תחבורה ציבורית וכדומה).
– יידרש לשהות במקום הבידוד עם בני הבית המתגוררים עימו בשגרה ולא מעבר לכך.
כל זאת, בכפוף לתוצאת בדיקת pcr שלילית, ובדיקות אנטיגן אשר יבוצעו מדי יום במשך שבוע במוסד החינוכי.

כידוע, ביום ראשון, מתווה הפטור מבידוד בכיתות יורחב ויתקיים בגני הילדים ובבתי הספר ברשויות ירוקות וצהובות. כך הכריע ראש הממשלה נפתלי בנט בתום דיון עם משרדי הבריאות והחינוך. למרות ששרת החינוך, יפעת שאשא ביטון, ביקשה להרחיב את מתווה הכיתה הירוקה גם לרשויות אדומות וכתומות (נכון לבוקר זה ישנן כ-30 כאלה), ראש הממשלה בנט הכריע כי לגבי רשויות כתומות ואדומות יגובש על ידי משרד הבריאות מתווה אחר, כנראה במתכונת "מגן חינוך" שיכלול בדיקות שבועיות בכל כיתה. ייתכן שממוני הקורונה בבתי הספר הם אלה שיוכשרו לבצע את הדיגום.

לפי ההחלטה החדשה, בשעות אחר הצהריים התלמידים שמשתתפים במתווה "הכיתה הירוקה" לא ישתתפו בפעילויות מרובות משתתפים שלא כוללות את תלמידי הכיתה, ולא ייכנסו למקומות שחל בהם התו הירוק. כל זאת, במטרה לצמצם את סיכויי ההדבקה ולשמור על בריאות התלמידים, במקביל להשארת מערכת החינוך פתוחה. השרה שאשא ביטון ביקשה להפסיק את מודל הבידודים אחרי הצהריים ואמרה שיש מסר כפול לגבי בדיקת האנטיגן – הילדים נבדקים בבדיקה שמספקת תו ירוק לכל אדם שאינו מחוסן, ולכן אין היגיון לחייב אותם בבידודים אחרי הצהריים.

 

 

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן