מיזם 'טעם של ילדות' ערך היום (ג') מבצע מיוחד בגני תקווה, עם האזרחים הותיקים ומתנדבי וחברת המכוניות לקסוס שבישלו יחד מתכונים מילדותם ותרמו את האוכל לנשות המילואימניקים. צפו במפגש המרגש
בימים שבהם הקהילה נדרשת לחוסן וערבות הדדית, מיזם 'טעם של ילדות' מציע נחמה ייחודית באמצעות אוכל, זיכרונות וחיבור בין דורות. המיזם, שנערך היום בגני תקווה בשיתוף פעולה עם חברת לקסוס. כחלק משיתוף הפעולה, האזרחים הותיקים ומתנדבי החברה התכנסו במטבחי התושבים הותיקים ובישלו מנות מילדותם. את המאכלים הללו העבירו לנשות המילואימניקים – יוזמה שמטרתה לספק תמיכה ונחמה בימים מתוחים. במיזם נערך בשיתוף יחידת ההתנדבות העירונית.
מיזם 'טעם של ילדות' פועל כפלטפורמה חברתית המבוססת על מטבח כמקום מפגש וחיבור. מתנדבי לקסוס, שהינם חלק אינטגרלי מהפרויקט, נפגשים עם הוותיקים לשיתוף סיפורים אישיים ולבישול משותף של מנות עבר. זו השנה השלישית שחברת לקסוס משתתפת במיזם, ובפעם השנייה בחודשים האחרונים היא חוברת לגני תקווה, כשהמתנדבים שלה מביאים עמם מחויבות רגשית, אחווה ותחושת שליחות בעשייה החברתית.
רה"ע גני תקווה, ליזי דלריצ'ה: "המיזם 'טעם של ילדות' מעניק לאזרחים הוותיקים שלנו הזדמנות לשתף את סיפור חייהם, את הזיכרונות ואת המתכונים שמלווים אותם במשך שנים, תוך שהם מעניקים תמיכה וחום לנשות המילואימניקים. דווקא בזמנים של קושי, אנו לומדים עד כמה ערכים של נתינה וסולידריות בונים את החוסן הקהילתי שלנו ומזכירים לנו את כוחו של חיבור אנושי פשוט – כזה שמתחיל במטבח ונמשך בלב״.
דרור גורלניק, מנכ״ל לקסוס ישראל: ״החיבור שלנו עם טעם של ילדות החל לפני כשלוש שנים וכבר אחרי הפעילות הראשונה התאהבנו בפרויקט. הקשר המדהים שנוצר בין עובדי לקסוס לאזרחים הוותיקים היה קסום. היכולת שלנו להפיג את הבדידות של האזרחים הוותיקים מחד וניסיון החיים והסיפורים שלהם שאליהם נחשפו העובדים דרך האוכל ותהליך הבישול מאידך הביאו למפגשים מרגשים ויחודיים שאין להם תחליף. אנחנו מוקירים תודה על ההזדמנות שניתנה לנו להיות חלק מהפרויקט״
ירון אייזיק, מייסד 'טעם של ילדות', מסביר: "המיזם נועד להפיג את הבדידות בקרב האזרחים הוותיקים ולחזק את תחושת השייכות שלהם. בתקופת מלחמת חרבות ברזל, חיפשנו דרכים להרחיב את ההשפעה שלנו, כדי לתמוך ביותר אנשים הנזקקים לעזרה ולחיבור בתקופה הקשה הזו. אני מברך על שיתוף הפעולה עם העירייה ועם חברת לקסוס שמוסיפים למיזם מימד נוסף של קהילה וחברה".