מבזקים
מתחתנים בקרוב? הרבנות משנה את כללי הכתובה: בין 36 אלף ל – 360 אלף שקל האישה הראשונה שניהלה את הספורט ברמלה עושה עוד צעד: ענת ברמי נבחרה להנהלה הארצית 97 קורבנות ומאות אלפי שקלים: בני זוג ממרכז הארץ נאשמים שהתחזו לנציגי חברות ביטוח רגע לפני סגירת הרשימות: ראשות קריית אונו, גני תקווה ושוהם דורשות 50% נשים בכנסת חיפשו חשודים בסילוואן – וגילו מתחת למבנה מערת קבורה מתקופת בית שני אשדוד: עשרות גיטרות, שירים וים – הערב המיוחד חוזר לגבעת יונה אקטואליה, סיפורים וחידושים: שבת של תרבות מגיעה לסינמטק יבנה מהשכול אל היצירה: האמהות שאיבדו את בניהן הפכו את הכאב ליוזמה משותפת נתקלתם? חשש לחייו של בן 38 מקריית מלאכי זכה ב־40 מיליון שקל: "קודם כל אקנה דירה לבן שלי הלוחם" חשש לחייו של בן 38 מראשל"צ בן 50 שרכב על טרקטורון נפצע בתאונה בגן יבנה בת ים: שבעה בתי ספר נכנסו לרשימת המצטיינים של משרד החינוך המשטרה נערכת להפגנה באזור בני ברק – חשש לחסימות ועומסי תנועה תא"ל (מיל') דני שחר מצטרף לישראל ביתנו עבודות הכביש יוצאות לדרך באופקים – כך תיראה התנועה באזור רמלה: הפסקות מים צפויות מחר – אלה השעות אופקים: הרחובות שייסגרו השבוע בעקבות הפסטיבל הטעם המקומי מגיע לפתח תקווה: שוק איכרים חדש נפתח קריית מלאכי: המשטרה פשטה על מסיבת טבע בלתי חוקית

מי הם אותם תושבי גן יבנה שבוחרים לחזור וללמוד תנ"ך?

רובנו למדנו תנ״ך בבית הספר היסודי או בתיכון, אבל בגן יבנה – קבוצת מבוגרים מגוונת בוחרת להמשיך ללמוד את סיפורי המקרא גם ממרחק השנים. מה שהתברר להם: הדברים שזכרו מ״אז״, הרבה יותר מעניינים היום.

רובנו למדנו תנ״ך בבית הספר היסודי או בתיכון, אבל בגן יבנה – קבוצת מבוגרים מגוונת בוחרת להמשיך ללמוד את סיפורי המקרא גם ממרחק השנים. מה שהתברר להם: הדברים שזכרו מ״אז״, הרבה יותר מעניינים היום.

בקהילת מעיין גן יבנה מתקיימת מזה שנה קבוצת לימוד פתוחה, בה חברים תושבי היישוב מכל הגילים. יחד הם חוקרים, פרק אחר פרק, את סיפורי התנ״ך – בשיחות בגובה העיניים, באהבה גדולה למקורות ובפרשנות עכשווית לחיים עצמם.

המסגרת נולדה מתוך רצון לשלב רוחניות יהודית עם תרבות מודרנית וקהילתיות. “אני מעמיקה ומתחברת לשורשים האמיתיים שלי,” מספרת חנה, אחת המשתתפות.

את הלימוד מנחה ד״ר נח חיות, מרצה לחקר המקרא, וחברי הקבוצה מתארים חוויה מעצימה ומעשירה. “הלימוד מרחיב לי לא רק את הדעת, אלא גם את הלב,” אומר דן, משתתף נוסף.

לדברי מיכל עזז, ממייסדי הקהילה: “זהות קולקטיבית מתעצבת גם בזיקה ליצירות התרבות שלנו – והמקרא הוא אחת המרכזיות שבהן.”

הלימודים מתקיימים מדי יום רביעי בשעה 19:00 בתיכון אורט רבין. העלות: 160 ש״ח לחודש. ניתן להצטרף בכל שלב, ללא צורך בידע מוקדם.
לפרטים: מיכל – 050-4519654 | לביא – 050-5867010

קהילת מעיין גן יבנה פועלת כבר 18 שנה כקהילה יהודית-ישראלית פלורליסטית, שוויונית ופתוחה, ומזמינה את תושבי האזור להצטרף ללימוד באווירה חמה ומכבדת.


◼️ חדשות גן יבנה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: קהילת מעיין גן יבנה

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של גן יבנה

לחצו כאן
דילוג לתוכן