סקר מדגמי שביצעו מתנדבי עמותת אור ירוק ומלגאי תכנית המלגות IMPACT של FIDF במטרה לברר את תחושתם של הישראלים לגבי רמת הבטיחות בדרכים בישובים מצא כי הציון הממוצע אותו העניקו הנשאלים לתחושת הבטיחות בדרכים הוא 5.4 (בסולם של 1-10). בין המקומות בהם נערך הסקר גם רחובות ונס ציונה. להלן תוצאות הסקר (הציונים ניתנו בסולם של 1-10):
ברחובות העניקו הנשאלים מקרב התושבים את הציון הממוצע 6.4 למצב בטיחות הדרכים בעיר.
- לתחושת הבטיחות בישראל העניקו הנשאלים את הציון הממוצע 5.
- לנראות המשטרתית בכבישי ישראל העניקו הנשאלים מבאר שבע את הציון הממוצע 4.6.
- 90% מהנשאלים השיבו כי האופניים החשמליים מהווים בעיה בטיחותית בעיר.
- 60% מהנשאלים חושבים שיש צורך בהוספת פסי האטה ברחבי העיר.
בנס ציונה העניקו הנשאלים מקרב התושבים את הציון הממוצע 5.9 למצב בטיחות הדרכים בעיר.
- לתחושת הבטיחות בישראל העניקו הנשאלים את הציון הממוצע 5.2.
- לנראות המשטרתית בכבישי ישראל העניקו הנשאלים מבאר שבע את הציון הממוצע 5.
- 100% מהנשאלים השיבו כי האופניים החשמליים מהווים בעיה בטיחותית בעיר.
- 30% מהנשאלים חושבים שיש צורך בהוספת פסי האטה ברחבי העיר.
הציון הממוצע שהעניקו הנשאלים לתחושת הבטיחות בדרכים בישובים הוא 6.07 ולמידת הנראות המשטרתית בכבישי ישראל לפי דעתם העניקו הנשאלים את הציון 5.4. רובם הגדול של הנשאלים (78%) קבעו כי האופניים החשמליים מהווים בעיה בטיחותית בישוב בו הם מתגוררים. קרוב למחצית מהנשאלים (45%) השיבו כי לדעתם נדרש להוסיף פסי האטה בכבישים ברשות המקומית בה הם מתגוררים.
הסקר נועד להביא לידיעת ראשי הרשויות המקומיות את תחושת התושבים בתחום הבטיחות בדרכים, בכדי להעלות למודעות את הנושא ולקדם הטיפול בנושא. בכדי לבצע את הסקר, פנו מתנדבי עמותת אור ירוק לעשרות תושבים במקומות מרכזיים בישובים במטרה להבין כיצד הם חשים באשר לבטיחות בדרכים בישוב. על פי נתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, בשנת 2018 נהרגו בתאונות דרכים בתוך הערים והישובים 135 בני אדם.
מעמותת אור ירוק נמסר: “ראשי הערים והרשויות המקומית צריכים לפעול על מנת להבטיח את הבטיחות בדרכים לתושבים. חייבים לשפר את מצב התשתיות, לתקן כבישים משובשים ומפגעים, לדאוג להתקנת פסי האטה בסביבות בהן ריכוז גבוה של ילדים וקשישים ולשלב חינוך והסברה שיסייעו בהעלאת המודעות לכל שכבות הגיל והאוכלוסייה בישוב. יש להציב את הצלת החיים בראש סדר העדיפויות, רק כך נוכל להגביר את תחושת הביטחון של התושבים ולצמצם את כמות הנפגעים”.