מבזקים
דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום במקום פרסומות: תחנת הרכבת הקלה בתל אביב תתמלא ביצירות בהשראת שירה עברית אשקלון, רמת השרון, יהוד, גני תקווה ואילת ברשימה: עשרות רשויות עלולות לאבד את תקצוב רכזי הלהט"ב לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב עוזי הכוהן קולע בול: תחזית אסטרולוגית לשבוע שבין 19/06/26 ועד 25/06/26 זמני כניסת השבת ויציאת השבת 19-20.6.26; פרשת חקת תיאטרון רמלה מגיע לראשונה לתל אביב עם הקומדיה החדשה "הכל עובר עליך" מפקד גדוד 52, סא"ל דור גדליה בן שמחון, נפל בקרב בדרום לבנון; שלושה לוחמים נוספים נפלו – שמותיהם לא הותרו לפרסום דחייה במועד: מפגש התושבים להצגת תוכנית המתאר הכוללנית של רחובות יתקיים ב-13 ביולי תחזית מזג האוויר: התראה מטאורולוגית בישראל; מה צפוי בסוף השבוע?

מצב חירום לאומי: הממשלה מאריכה את התקנות המיוחדות עד ה-26 במרץ

הממשלה אישרה את הארכת ההכרזה על מצב מיוחד בעורף בכל שטח המדינה. ההחלטה, שנשענת על חוק ההתגוננות האזרחית, נועדה להעניק לכוחות הביטחון את הכלים הנדרשים להגנה על האוכלוסייה בשבועות הקרובים של מבצע "שאגת הארי".

המציאות הביטחונית המתוחה, שאופיינה בשבועות האחרונים במטחי טילים בלתי פוסקים, הובילה את הדרג המדיני להחלטה הדרמטית להאריך את תוקפו של "מצב החירום" בישראל עד לתאריך 26.3.2026.

ההחלטה התקבלה לאחר הערכת מצב מקיפה של גופי המודיעין וצה"ל, המצביעה על כך שהסיכון לאוכלוסייה האזרחית עדיין גבוה וכי נדרשת מוכנות שיא של כלל מערכי העורף.

מה זה אומר? הארכת מצב החירום מעניקה למערכת הביטחון ולפיקוד העורף כלים משפטיים ומבצעיים לניהול האירועים:

  • הנחיות התגוננות: פיקוד העורף רשאי להמשיך ולהטיל מגבלות על קיום לימודים, אירועים והתקהלויות בהתאם להערכות מצב יומיות.

  • דריכות שיא: צוותי החירום העירוניים, כוחות המשטרה ומד"א ימשיכו לפעול במתכונת מתוגברת.

  • סמכויות מיוחדות: המדינה רשאית להפעיל תקנות המאפשרות גיוס מילואים נרחב ושימוש במשאבים לאומיים לצורכי המלחמה.


אנו במערכת "החדשות 08" נמשיך לעדכן אתכם מסביב לשעון בכל שינוי בהנחיות פיקוד העורף. תרצי שאפיק עבורך התרעת "פוש" (Push Notification) דחופה לכלל המנויים המעדכנת על הארכת מצב החירום והמשמעויות המיידיות בערים השונות?

הנחיות חשובות לימים הקרובים:

  1. דריכות במרחב המוגן: בשל הארכת מצב החירום, ודאו כי הממ"דים והמקלטים ערוכים לשהייה ומפונים ממכשולים.

  2. דיווח על ליקויים: המועצות המקומיות ממשיכות להפעיל צוותי תחזוקה שוטפים לטיפול מיידי בכל בעיית איטום או חשמל במקלטים הציבוריים.

  3. אחריות אזרחית: הימנעו מוונדליזם במקלטים. מדובר במערכות מצילות חיים שהושקעו בהן משאבים רבים לטובת הכלל.


◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מלחמה בישראל וענייני ביטחון בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: FREEPIK

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אופקים

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן