מבזקים
גבר נמצא ללא רוח חיים בדירה באשדוד, ימים לאחר מותו מופע ב – 20 שקל והרצאות בחינם: מה מחכה לאזרחים הוותיקים בגבעתיים בנובמבר? בעקבות אירוע הירי בנתניה: בית המשפט הוציא צו איסור פרסום חשש לחייה: בת 14 מראשון לציון נעדרת מאז יום חמישי – המשטרה מבקשת את עזרת הציבור מחקר באוניברסיטת בן גוריון חושף: מתי הבינה המלאכותית ממליצה על בדיקות רפואיות מיותרות? אבל כבד במשטרת אילת: רס"ב איוון שניידר הלך לעולמו לאחר מחלה קשה הקצב החדש של נתניה: אגודת הידידים של טרמולו יוצאת לדרך אחרי תאונת דרכים וסיום עבודה: בן מלול מבאר שבע בחר להגשים חלום בגיל 30 חשש לשיטפונות משמעותיים בערבה: אזהרה למטיילים לקראת שלישי ורביעי אב לשישה מנתניה פגש את האיש שהציל את חייו – ואז התגלה הקשר לגבעת שמואל שינוי במועדי החסימות ברחובות: שני רחובות ייסגרו לתנועה השבוע חשד לעוקץ בוטוקס במאות אלפי שקלים: בני זוג מאשדוד נעצרו אלפי אוהדים בדרך לפתח תקווה: המשטרה מזהירה מעומסי תנועה הערב 6 אקדחים, 4 רובי M-16 ותחמושת צה"לית גנובה: תפיסות נשק ברחבי הנגב פיצוץ מבוקר ברחובות בשעה הקרובה: קולות נפץ צפויים להישמע במזרח העיר רוכבים על קורקינט או אופניים חשמליים? עיריית דימונה ביוזמה חשובה מעל 140 ק"ג חומר החשוד כסם נחשפו בדירת מגורים בראשון לציון כוכב "האח הגדול" נעצר בחולון בחשד לתקיפה: המתלוננת הציגה מסמכים על שבר ביד אימה במסיבת יום הולדת באופקים: בן 17 השליך רימון הלם לעבר 20 חוגגים בעקבות האירוע החריג בגבעת שמואל: ראש העיר כינס דיון דחוף והורה לתגבר את האבטחה

מצוינות עם נשמה: תוכנית "פייטן בא לגן" יצאה לדרך בגני הילדים באשדוד

החיבור שבין הבית לגן מקבל גוון מוזיקלי ומרגש: נגני התזמורת האנדלוסית נכנסים לגני הילדים באשדוד למפגשי פיוט משותפים עם ההורים והסבים; ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי: "כך בונים שורשים של זהות ושייכות מהגיל הצעיר ביותר".

מערכת החינוך באשדוד ממשיכה להעמיק את החיבור למורשת ולמסורת דרך הצלילים: ביום שישי האחרון הושקה רשמית תוכנית "פייטן בא לגן", נדבך מרכזי בתוכנית הדגל העירונית "בואו לגני". היוזמה, שמוביל אגף גני הילדים בעיר, הופכת את מרחב הגן למרכז תרבותי חי ותוסס, שבו הילדים נפגשים עם נגנים מקצועיים מהתזמורת האנדלוסית אשדוד ופייטנים, ולומדים מקרוב את עולם הפיוטים העשיר.

הייחודיות של התוכנית טמונה ביכולת שלה לחבר בין שלושה דורות. למפגשים המוזיקליים מוזמנים לא רק הילדים, אלא גם ההורים, הסבים והסבתות, שמוצאים עצמם שרים יחד עם נכדיהם את "פיוטי בית אבא". השירה המשותפת, לצד כלי הנגינה המסורתיים וההנחיה המקצועית של המדריכה צהלה, יוצרת רגעים של התרגשות עמוקה וגאווה תרבותית. ביום שישי האחרון התארחו הנגנים ב"גן הטל" בניהולה של טל שושן, שם החוויה הגיעה לשיאה בחיבור האותנטי שבין הצוות החינוכי, הילדים והמשפחות.

ראש העיר, ד"ר יחיאל לסרי, בירך על המהלך והדגיש את החשיבות החינוכית של המיזם: "זהו חינוך שמתחיל מהלב. החיבור בין הילדים, המשפחות והמורשת המוזיקלית שלנו יוצר שורשים של זהות, שייכות וגאווה תרבותית כבר מהגיל הצעיר ביותר". דבריו משקפים את החזון העירוני של מינהל החינוך בראשות יהודית ביטון – "מצוינות עם נשמה" – השואף להעניק לילד מעטפת חינוכית שרואה בו אדם שלם המחובר לקהילתו ולשורשיו.

אפרת עזריה, מנהלת אגף גני הילדים, ציינה כי מדי שנה ההתרגשות בקרב הצוותים והמשפחות מתחדשת מחדש. לדבריה, התוכנית היא דוגמה חיה לאופן שבו תרבות וחינוך יכולים להשתלב יחד כדי לייצר חוויה משמעותית שנשארת עם הילד הרבה מעבר לצליל האחרון של הפיוט. אשדוד, כעיר שחרטה על דגלה את שימור המורשת האנדלוסית, ממשיכה להוכיח כיצד הופכים נכסי צאן ברזל תרבותיים לחלק בלתי נפרד מסדר היום החינוכי של הדור הבא.


◼️ חדשות אשדוד והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עיריית אשדוד

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן