באגודת הסטודנטים של הקריה האקדמית אונו ציינו את חג הסיגד

חג הסיגד, המהווה סמל לחיבור בין מסורת לעתיד ולשאיפה לאחדות, קיבל השנה ביטוי מיוחד בטקס שהצליח לשלב בין ערכי המורשת האתיופית לבין אווירה סטודנטיאלית וחברית.

בקמפוס קריית אונו התקיים אירוע מרגש לציון חג הסיגד, שאורגן על ידי אגודת הסטודנטים.

חג הסיגד, המהווה סמל לחיבור בין מסורת לעתיד ולשאיפה לאחדות, קיבל השנה ביטוי מיוחד בטקס שהצליח לשלב בין ערכי המורשת האתיופית לבין אווירה סטודנטיאלית וחברית.

האירוע התקיים בתפוסה מלאה של כ-150 סטודנטים וסטודנטיות בנוכחות קייס אביהו עזריה וקייס שמעון ברוק אליאס שסיפקו לסטודנטים הצצה מיוחדת לעומק המשמעות הדתית והתרבותית של החג, לצד הברכות המסורתיות, נשא יו"ר אגודת הסטודנטים, מר ינון קרן, דברי ברכה מרגשים:
"חג הסיגד הוא הרבה יותר מחג – הוא סמל לתקווה, לאחדות ולחיבור בין תרבויות. אנחנו, כאגודת הסטודנטים, גאים להוביל אירועים שמקרבים בין אנשים ומחזקים את הערכים החשובים הללו."

גם עו"ד זאב קסו, ראש מנהל קהילת יוצאי אתיופיה באקדמית אונו כיבד את הטקס בנוכחותו וברכותיו. קסו הדגיש את החשיבות של אירועים מסוג זה לשימור המורשת ולחיזוק הקשר בין הקהילה האתיופית לחברה הישראלית כולה.

לאחר הטקס, נהנו המשתתפים מאירוח מסורתי שכלל מטעמים אותנטיים מהמטבח האתיופי, שהביאו עימם חום וטעמים של בית.
"זה היה אירוע מעצים", סיפרה אחת הסטודנטיות, "היה מרגש ללמוד על המורשת של קהילה כל כך חשובה בחברה הישראלית ולחוות את זה יחד עם חברים מכל הקמפוס."

ליאן בר, נציגת האגודה ציינה "המטרה שלנו הייתה ליצור אירוע שמחבר בין אנשים ומעניק כבוד למסורת ולמורשת של חג הסיגד. אניחנו גאים לראות את ההיענות הרחבה וההתעניינות של הסטודנטים מכל התרבויות."

האירוע כולו שיקף את הערכים החשובים של כבוד הדדי, שוויון וקהילתיות, והוכיח שוב כי באונו יש מקום לכולם, מכל רקע ומורשת.

צילום: שני זלצר

דילוג לתוכן