מבזקים
גבר בן 78 אותר ללא רוח חיים במע"ר באשדוד – זמן רב לאחר מותו זמני כניסת שבת ויציאת שבת "לב ענק מלא בכבוד לבני אדם" – העיר רחובות נפרדת מאגדת הכדורגל שלמה קירט ז"ל עדכון הנחיות פיקוד העורף – עד יום שני תאונה עם מעורבות שלושה כלי רכב באשקלון: שלושה נפגעים פונו לבית החולים משה שטה: "בחרתי לפעול מבפנים למען התושבים" שימו לב! זה מותג הגלידות שיורד מיידית מהמדפים הרצליה נפרדת מליאם: אלפים מלווים את סמל ליאם בן חמו בדרכו האחרונה עומס חריג בחופי ראשון לציון: החניונים מלאים – בעירייה קוראים להימנע מהגעה ברכב הקיץ הזה מתחיל אחרת ברחובות: רישוי קייטנות בלי בירוקרטיה יבנה משנה את חג המדורות: בטוח, מצומצם ומפוקח תל אביב צועדת: אחד במאי חוזר לרחובות העיר מסיבת טבע בירוחם הסתיימה בדרמה: דקירה ופיזור המוני פארק עמק הצבאים בירושלים ייסגר מחשש להתפשטות נגיף טרגדיה ברחובות: כדורגלן העבר שלמה קירט נהרג בתחנת הרכבת נתניה: בן 87 טבע בחוף פולג ופונה במצב אנוש דרמה בערבה: צנחן נלכד על עמוד חשמל במתח גבוה וחולץ במבצע מורכב תצפית אחת, מסר אחד: המהלך החדש של משרד החוץ חוצה מחוזות: מתנדבי זק"א באשקלון השלימו את הטיפול בכבוד המת מהאירוע הקשה ברחובות ללא מיקסר: עוגת שוקולד לשבת בעשר דקות!

מצפון לדרום: קדמה ציינה את ט"ו בשבט בכל רחבי הארץ

אחד האירועים הבולטים שבו לקחו חלק אנשי קדמה התקיים בקיבוץ כרמים, שם הועברו עצים שגודלו בחממה המקומית אל תושבי בארי, השוהים כעת בקיבוץ חצרים עד לשיקום קיבוצם

ט"ו בשבט נחגג השנה ברחבי הארץ במגוון אירועים בהובלת קדמה, שהפכו את חג האילנות להזדמנות לחיזוק הקהילה, ההתיישבות והערכים של נתינה וצמיחה. סטודנטים, מתנדבים ושינשינים הובילו עשרות פעילויות – החל מנטיעות והקמת גינות קהילתיות ועד חגיגות מוזיקליות, סדרי ט"ו בשבט ויוזמות לשיקום יישובים שנפגעו ב-7 באוקטובר.

אחד האירועים הבולטים שבו לקחו חלק אנשי קדמה התקיים בקיבוץ כרמים, שם הועברו עצים שגודלו בחממה המקומית אל תושבי בארי, השוהים כעת בקיבוץ חצרים עד לשיקום קיבוצם. היוזמה, שהחלה לפני חודשים ארוכים, מסמלת לא רק שיקום פיזי של הנוף, אלא גם חיזוק הרוח והקהילתיות של תושבי בארי, הממתינים לשוב לביתם. העצים, שטופחו באהבה על ידי אנשי כרמים ובתמיכת מתנדבי שנת השירות הפועלים בקיבוץ, נמסרו בטקס סמלי לקהילת בארי בחצרים.

בקהילת בארי השוהה כעת בחצרים מתנדבים גם סטודנטים מכפר הסטודנטים של קדמה בבאר שבע, אשר מלווים את בני הגיל השלישי ומסייעים בפעילויות חברתיות וחינוכיות. מחויבותם המתמשכת לתושבי בארי היא חלק מהמאמץ לשמור על החוסן הקהילתי בתקופה מורכבת זו.

פעילויות ט"ו בשבט נוספות נערכו באלמוג, מכורה, רימונים, אדם, פני קדם, גבעות, ניר עוז, באר שבע, אורים, שובה, לוטן ובית רימון, שם התקיימו נטיעות קהילתיות, סדרי ט"ו בשבט, שיחות עם תושבים וערבי שירה בהובלת סטודנטים ומתנדבים.

גם חניכי שנת השירות של קדמה היו פעילים במיוחד בחגיגות ט"ו בשבט, ויזמו פעילויות משמעותיות ברחבי הארץ. במיצר התקיימה חגיגת נטיעות מרגשת בשיתוף הקהילה, ובקומונת להבות הבשן נערכה פעילות חינוכית של נטיעות ולמידה על חשיבות שמירת הטבע. במעונה התקיימה פעילות עם הקהילה, ובקדם ערבה נערך סדר ט"ו בשבט מסורתי לצד פעילות חינוכית על ההתיישבות באזור.

ברימונים התקיימה חגיגה קהילתית שכללה הקמת גינה חדשה, פינות יצירה ונטיעות משותפות עם תושבי היישוב. פעילויות נוספות נערכו גם ביישובים נוספים ברחבי הארץ, בהובלת צעירים שהתגייסו להפוך את חג האילנות להזדמנות אמיתית לצמיחה, חיזוק קהילתי ושותפות בין דורות.

ליאור קינן, מנכ"ל קדמה:

"ט"ו בשבט השנה קיבל משמעות עמוקה במיוחד. גידול והעברת העצים מבטאים את מהות החג – התחדשות, שיקום וצמיחה מתוך משבר. לראות את הסטודנטים, המתנדבים והשינשינים לוקחים חלק ביוזמות כאלו ומחברים בין קהילות זו בדיוק המטרה שלנו. האירועים ברחבי הארץ הפכו את ט"ו בשבט להזדמנות לנטוע לא רק עצים, אלא גם תקווה ושותפות בין קהילות".

◼️ הצטרפו לחדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

צילום: באדיבות קדמה

דילוג לתוכן