מקיף א' באשדוד הוא הזוכה הגדול של תחרות ה- StartcupAI, במקום השלישי: רמלה

התכנית הלאומית 'בינה מלאכותית לכל': מקיף א' באשדוד הוא הזוכה הגדול של תחרות ה- StartcupAI של משרד החינוך

חודש לאחר שמשרד החינוך השיק את התכנית הלאומית להטמעת בינה מלאכותית במערכת החינוך, 'בינה מלאכותית לכל', קיים המשרד אירוע שיא חגיגי במסגרתו הוכתרו הזוכים בתחרות ה-StartcupAI.

אירוע השיא התקיים במעמד שר החינוך, ח"כ יואב קיש, ובהשתתפות בכירי המשרד, צוותים חינוכיים ומאות תלמידים אשר לקחו חלק בתחרות ועלו לגמר. במסגרת האירוע הוצגו והתחרו 26 מיזמים שעלו לגמר באליפות בתי הספר היסודיים והעל יסודיים, לאחר שגברו על למעלה מ-3,400 מיזמים שהשתתפו בתחרות. בכלל המיזמים נעשה שימוש בבינה מלאכותית לפתרון אתגרים שונים – חברתיים, יומיומיים, חינוכיים ועוד.

הזוכה הגדולה של התחרות היא קבוצת SMART COUNCIL, ממקיף א' אשדוד, מחוז דרום, שפיתחה אפליקציה חכמה מבוססת AI לניהול ותקשורת של מועצות התלמידים, שמטרתה לגשר על הפער בין המועצה לבין התלמידים ולשפר את המעורבות הבית-ספרית. האפליקציה מאפשרת שליחת הודעות ישירות לתלמידים במקום הסתמכות על נציגים ומחנכים, מספקת לוח אירועים חכם עם עדכונים שוטפים, ומאפשרת הרשמה קלה לפעילויות ותחרויות. בנוסף, היא כוללת צ'אטבוט חכם למענה מידי, תמיכה רגשית ולימודית בהתאמה אישית, חיבור למשאבים חיוניים ושידורים חיים לפגישות וירטואליות. באמצעות טכנולוגיות AI מתקדמות, האפליקציה מעצימה את מועצות התלמידים, מחזקת את המנהיגות הצעירה והופכת אותן לגורם מוביל ומשפיע בבית הספר.

במקום השני זכתה קבוצת ‏AI-Powered Guardian, מתיכון חקלאי ימה במועצה מקומית זמר, המחוז ההתיישבותי.
AI-Powered Guardian היא מערכת הגנה חכמה ובלתי נראית המסייעת לנשים קורבנות אלימות להימלט ממצבים מסוכנים מבלי לעורר חשד. המערכת משלבת אוזניות חכמות עם זיהוי קולי להפעלה דיסקרטית, תכנון פיננסי והכוונה משפטית, הגנה דיגיטלית למניעת מעקב וקישור לאנשי קשר קרובים או מתנדבים לסיוע מיידי. הפתרון ייחודי בכך שהוא משלב את כל הכלים הללו באופן סמוי ובטוח, ומאפשר לנשים בסיכון לקבל תמיכה ללא חשש מחשיפה.

במקום השלישי זכתה הקבוצה KindMind, מגמנסיה עתידים לילנטל, רמלה, מחוז מרכז, אשר פיתחה מערכת בינה מלאכותית המזהה רגשות בזמן אמת ומשפרת את תרבות השיח ברשתות. בעת יצירת תוכן, המערכת מנתחת את הרגש העיקרי שמאחורי המילים. אם מזוהה תוכן לא הולם, היא מציעה למשתמש לשקול מחדש את הפרסום, מספקת ניסוח חיובי חלופי, עוקבת אחר התנהגותו ברשת ומציעה כלים לתמיכה רגשית כמו תרגילי נשימה ויומן דיגיטלי. המערכת מותאמת לשפות, תרבויות וגילאים שונים, ומטרתה ליצור סביבה דיגיטלית בטוחה המפחיתה אלימות ומקדמת שיח מכבד.

אירוע השיא הגיע לאחר חודש השקה עמוס בפעילויות שערך המשרד, בהן וובינרים, הכשרות וצוות מנטורים לבתי הספר, אירועי העשרה – כולן בנושא שילוב כלי בינה מלאכותית במערכת החינוך הישראלית.

על התוכנית השנתית של משרד החינוך

בתחילת חודש פברואר 2025 הכריז שר החינוך ח"כ יואב קיש על השקת תוכנית לאומית מקיפה לשילוב בינה מלאכותית במערכת החינוך. המהלך, שימשיך לאורך שנת 2025 ואילך, כולל הכשרת מורים, פיתוח תכנים חדשניים והטמעת כלי בינה מלאכותית ייעודיים במסגרת תכנית הלימודים. התוכנית מיועדת לכלל התלמידים, מכיתות ד' עד י"ב, ומותאמת לכל המגזרים בחברה הישראלית, והיא כוללת ליווי של כ־3,000 מנטורים מלמעלה מ־400 חברות הייטק, מערך הכשרה של כ־85,000 מורים להטמעת בינה מלאכותית בכיתות, 5 כלי בינה מלאכותית חדשים ומפוקחים ועוד.

◼️ הצטרפו לחדשות חינוך ואקדמיה  בווטסאפ לחצו כאן

צילום: שלומי מזרחי

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן