מבזקים
כסייפה: מספרה נסגרה ל־30 יום לאחר שנתפסו בה שני שב״חים הישג לחולון: מקום ראשון בישראל בהשתתפות תלמידות במגמות טכנולוגיות ירושלים: אלפי שוטרים ולוחמי מג״ב ייפרסו בחגי תשרי – ואלה הצירים שייחסמו ירושלים: ארבע שנות מאסר ללוחם מג״ב שאפשר מעבר פלסטינים ללא בידוק תמורת שוחד "היידה בן גביר" בכיכר ציון: השר עצר בדרכו לסליחות בכותל – וההמונים הקיפו אותו סוכות במוזיאון בת ים: סדנת אור ויצירה בעקבות התערוכה ״מאדים״ ציר 10 נפתח החל מהיום למטיילים במהלך חגי תשרי רחובות: יורקשייר בן 13 נפצע קשה בתקיפת כלב – הבעלים תובעת יותר מ־20 אלף שקל סמוך לאופקים: תושב רהט נאשם שגרם לתאונה קטלנית, נמלט והסתיר את רכבו דובר צה"ל מתוך המנהרות בדרום לבנון: "כאן היה מרכז העצבים של יחידת בדר של חיזבאללה" דימונה: הולך רגל נפצע מפגיעת רכב ברחוב הפועלים צה"ל: הושמדו תשתיות תת־קרקעיות של חיזבאללה ברכס עלי טאהר בדרום לבנון ילד בן 11 נפל מגובה לאחר שקפץ בטרמפולינה ארבעה פצועים במחלף קוממיות גדרה: נער בן 14 נפצע בינוני מפגיעת רכב ברחוב הביל"ויים סוכות במוזיאון האדם והחי ברמת גן: אופנה, בעלי חיים וסדנאות לכל המשפחה תושב אשקלון נאשם במתקפת סייבר על 26 חברות: חדר למחשבים, הפעיל מצלמות ואסף מידע רגיש סמוך לגן יבנה: רוכב אופנוע בן 58 נפצע בינוני בתאונה עם מונית מה קורה לילד שנשאר בחוץ? שלוש תערוכות חדשות ברמת השרון עוסקות בחרם רכב הוצף והוגדר "אובדן להלכה": התביעה נגד עיריית באר שבע

משבר הקורונה: ביטול אגרות, דחיית תשלומים וביקורות: נציב כבאות והצלה נחלץ לעזרת המגזר העסקי ומאשר חבילת הקלות בשווי מיליונים

נציב כבאות והצלה רב טפסר דדי שמחי אישר הערב (שבת) שורה של הקלות רגולטוריות למגזר העסקי המתמודד עם קשיים כלכליים קשים ותזרים הכנסות שלילי המאיימים על יכולתו לצלוח את משבר הקורונה.

בין הצעדים המרכזיים עליהם הכריז נציב כבאות והצלה :
• החזר אגרת רישוי אירוע חד פעמי שבוטל בהמשך להגבלות משרד הבריאות על התכנסות של יותר ממאה איש.
• דחייה תשלום אגרת רישוי עסקים ב -3 חודשים לכלל העסקים הקטנים בישראל, אולמות אירועים ובתי מלון. בישראל מאות אלפי עסקים קטנים המהווים אחד ממנועי הצמיחה העיקריים של המשק הישראלי ואחראים ליותר ממחצית התוצר העסקי.
• דחיית תיקון ליקויים בשלושה חודשים עבור בתי החולים, עסקים טעוני רישוי ובתי מלון. בעסקים גדולים יכול היקף התיקונים להגיע לסכום של עשרות אלפי שקלים.
• לא יבוצעו ביקורות בתקופת ההתמודדות עם נגיף הקורונה בכלל העסקים טעוני הרישוי המחזיקים באישור סידורי כבאות. וזאת בהסתמך על הצהרה של האחראי כי מערכות החירום בעסק מתוחזקות ותקינות בהתאם לחוקים, תקנות, תקנים והוראות רלוונטיות.

נציב כבאות והצלה רב טפסר דדי שמחי בירך על המהלך המהווה לדבריו חלק מהמאמץ הלאומי להקל על המגזר העסקי בהתמודדות עם משבר הקורונה:  "התפרצות נגיף הקורונה מציבה למשק ולמגזר העסקי אתגרים כלכליים שלא הכרנו עד עתה. עלינו לפעול ולעשות כל מאמץ בכדי לסייע ולתמוך במאות אלפי עסקים קטנים המצויים על סף קריסה. מדובר בחבילת הטבות מידיות שתקלנה על תזרים המזומנים של עסקים רבים בעיקר הקטנים המתקשים לשרוד ולצלוח את המשבר. בימים הקרובים נבחן נקיטת צעדים נוספים בתחום אחריותנו שיש בהם כדי להקל על המגזר העסקי.

הצעדים האחרונים מצטרפים להנחיה קודמת של נציב כבאות והצלה מלפני ימים אחדים ועיקרה מתן הקלות רגולטוריות לבתי מלון השרויים במשבר כלכלי עמוק. הנציב שמחי נעתר לפנייתו של נשיא התאחדות המלונות בישראל רו"ח אמיר חייק ואישר ארכה של עד חמישה חודשים לבתי מלון קיימים החייבים בדרישות חדשות ובתנאי שהמלון עוד בדרישות בטיחות הכרחיות שאינן מסכנות חיים.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן