אשדוד אירחה משלחת ייצוגית מהעיר התאומה בהאר דאר (אתיופיה) בראשות ראש העיריית בהאר דאר, מר גושו אנדלאמאוו' וונדימאגגן.
בהאר דאר, מעריה הגדולות של אתיופיה, היא עיר תאומה לאשדוד ומקיימת איתה קשרי גומלין קבועים. זהו ביקור ראשון שלאחר מלחמת חרבות ברזל, ובין חברי המשלחת בראשות ראש העיר, נמנו נציגים בכירים של עיריית בהאר דאר – סגן ראש העיר ומזכיר העירייה, מנכ"ל העירייה, יועצים, נציגי אוניברסיטת בהאר דאר ונציגים מתחומי הכלכלה..
את המשלחת באשדוד קיבלה וליוותה אריאלה רוזנטל, מנהלת המחלקה לקשרי חוץ. תחילת הביקור במרכז המבקרים בבית אריה, שם שמעה המשלחת סקירה אודות העיר אשדוד, מעט היסטוריה על הקמת העיר, התפלגות דמוגרפית, תחומי עניין ונושאים מרכזיים מחיי העיר ולאן מועדות פניה של אשדוד.
לאחר מכן המשלחת הגיעה למרכז אנדנט למורשת יהדות אתיופיה ופגשה את נציגי הקהילה. הם למדו על קהילת יוצאי אתיופיה באשדוד, שהיא אחת הקהילות הגדולות בישראל של יוצאי אתיופיה, שמעה סקירה על פעילות הקהילה ועל יחסי העבודה מול גורמים עירוניים. את המשלחת ליוו נציגי הקהילה האתיופית מנחם סמבטו, אבבה ושמואל מהרט.
לאחר סיור וארוחת הצהריים, ביקרה המשלחת במתנ"ס בית לברון ופגשה חברים מהקהילה האתיופית, ביקרו בבית הכנסת "גואל ישראל" ברובע ח' ושמעו מחברי הקהילה על הפעילות במקום, ברובע ובקרב הקהילה.
אריאלה רוזנטל, מנהלת מחלקת קשרי חוץ של עיריית אשדוד סיכמה: "היה ביקור מוצלח. התרשמנו מהיקף המשלחת ומההרכב האנושי. אני בטוחה שלביקור הזה יהיו השלכות על המשך שיתופי הפעולה בין הערים".
◼️ הצטרפו לחדשות אשדוד בווטסאפ לחצו כאן