מבזקים
נוסעים ברכבת הקלה בפתח תקווה? מעבר הולכי הרגל ברחוב אורלוב ייסגר לסירוגין שבוע של חסימות בכביש 461: אלה הכבישים והצמתים שבהם צפויים שיבושי תנועה באזור יהוד מונוסון נער בן 16 נפצע בינוני מפגיעת רכב סמוך לעטרת; בתחקור ראשוני נשלל פיגוע מיירט שוגר הלילה לעבר מטרת שווא בדרום לבנון; לא הופעלו התרעות נהגים בחולון, שימו לב: עבודות לילה בשני צמתים מרכזיים – והעבודות בסוקולוב בוטלו חמישה לילות של עבודות בדרך השלום ודרך הטייסים: שינויים בהסדרי התנועה בגבעתיים שרדה את השואה ונהרגה מטיל איראני בגיל 95: פתח תקווה מנציחה את איבט שמילוביץ עיריית רחובות מבטיחה בשורה בחניה, אבל לא כולם ירוויחו: למי המחירים דווקא יעלו? "אבא כדורגלן" בקריית מלאכי: הקבוצה הראשונה מלאה, בדרך לקבוצה שנייה מחולון לפרשת ריגול עולמית: החברה הרשומה בעיר במרכז תחקיר סייבר בינלאומי ההסלמה באבו תור: חשד להצתת בית ורכב בעקבות אירוע הרצח בירושלים עסקת ענק של 6.3 מיליארד דולר: חברת הסייבר מהרצליה בדרך להימכר לענקית אמריקאית באר שבע: רוכב אופנוע כבן 20 נפצע קשה בתאונה ברחוב יגאל אלון ירושלים: בן 13 החליק עם אופניים ונפצע בינוני בשדרות הרצל רחובות: בן 14 נפל במדרגות עם אופניים חשמליים ונפצע בינוני ירושלים: שני הולכי רגל נפצעו בינוני עד קשה בתאונה בדרך חברון בן 70 ממושב משען נאשם במעשה מגונה במטפלת של אמו רחובות: בן 40 נאשם שהשליך טלוויזיה מהחלון ושבר את הטלפון של אמו אשדוד: נער שרכב על קורקינט נפצע בינוני מפגיעת אוטובוס אור יהודה: רוכב אופניים בן 10 נפצע בינוני בתאונה ברחוב ניצן

משרד הבריאות באזהרה לציבור: אם המוצר הזה אצלכם בבית – אל תאכלו אותו

קריאה להחזרה יזומה פורסמה היום בעקבות ממצא שהתגלה בבדיקת היצרן. המוצר נאסף כעת מהמדפים, והצרכנים שרכשו אותו מתבקשים שלא להשתמש בו ולהחזירו לקבלת זיכוי

בדקו את ארונות המטבח: משרד הבריאות פרסם היום, שלישי 29 בספטמבר, הודעה על החזרה יזומה של מוצר המזון Floraline – תערובת דגנים לבישול, לאחר שבבדיקת היצרן נמצאה חריגה מהסף הרגולטורי של אלקלואידים של ארגוט.

מדובר בתערובת של סולת חיטת דורום וטפיוקה באריזת 500 גרם, המיובאת לישראל מצרפת על ידי חברת ר.ב.ע.א. יבוא ויצוא בע"מ.

אלקלואידים של ארגוט הם רעלנים טבעיים המיוצרים על ידי פטריות מסוימות שעלולות לפגוע בדגנים. חשיפה אליהם ברמות גבוהות מהמותר עלולה לגרום לתופעות בריאותיות ובהן בחילות והקאות, עוויתות ופרכוסים, הפרעות תחושתיות וכן השפעות על מערכת כלי הדם כתוצאה מכיווץ כלי דם. גם בריקול הרשמי שפורסם בצרפת לאותו מוצר ולאותה סדרת ייצור ניתנה הנחיה שלא לצרוך אותו.

ההחזרה אינה נוגעת לכל מוצרי Floraline אלא לסדרת ייצור מסוימת בלבד. המוצר הרלוונטי הוא אריזת 500 גרם, ברקוד 3177960003611, סדרת ייצור L5071O, ותאריך "עדיף להשתמש לפני" 31.12.2028. הפרטים תואמים גם את הודעת הריקול הרשמית שפורסמה על ידי הרשויות בצרפת.

הציבור מתבקש שלא לצרוך את המוצר מהסדרה האמורה. היבואן החל באיסופו מהמדפים בתיאום עם שירות המזון במחוז מרכז של משרד הבריאות.

מי שרכש את המוצר יכול לפנות לשירות הצרכנים של היבואן בטלפון 054-357-9451 לצורך החזרת המוצר וקבלת זיכוי.

הריקול המקורי בצרפת פורסם ב־18 בספטמבר 2026 ונוגע לאותו מוצר, לאותו ברקוד ולאותה סדרת ייצור. גם שם הסיבה שנמסרה היא חריגה מהסף המותר של אלקלואידים של ארגוט, וההנחיה לצרכנים היא להפסיק לצרוך את המוצר.

לכן, אם יש בבית אריזת Floraline, חשוב לבדוק את המספרים שעל האריזה לפני השימוש: 500 גרם | ברקוד 3177960003611 | סדרת ייצור L5071O | תוקף 31.12.2028.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: משרד הבריאות / בינה מלאכותית

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של כל הארץ

לחצו כאן
דילוג לתוכן