מבזקים
שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | הצדעה לאנשי העוטף שבחרו לחיות כאן מחדש שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | נועה מרציאנו לא חזרה מנחל עוז, במודיעין היא ממשיכה להשאיר חיים אחריה שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | כשישראל חיפשה את נעדריה, ארז משה מלוד עבד כדי להשיב לנרצחים את שמם שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | כשהמלחמה החלה, הדר גולדין כבר היה בעזה 3,354 ימים, בסופה הוא חזר לכפר סבא שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | "תקווה היא חובה": רייצ׳ל גולדברג פולין איבדה את הירש, אבל לא את הקול שלה שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | מהטבח ועד הטיל שפגע בסורוקה: שלוש השנים של פרופ׳ שלומי קודש שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | 5,000 פיתות בבוקר אחד: הפלאפל בבאר יעקב שהפך לחמ״ל שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | היא שרדה את הנובה עם שבר בעמוד השדרה – היום אסתר מבת ים עומדת ומספרת שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | כמעט כל שבוע הוא יוצא מגבעת שמואל כדי להביא ללוחמים אוכל חם שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | אשתו נרצחה, הוא נחטף – ובנו חיכה 491 ימים שאבא יחזור שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | הוא כבר יצא מהתופת – אבל בן שמעוני מאשקלון חזר כדי להציל עוד שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | 505 ימים גדרה חיכתה לעומר – ואז המסוק עבר מעל הבית שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | ״אם אני פחות טוב – אנשים ימותו״: המחברת שהשאיר אחריו חן בוכריס מאשדוד שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | אחרי שנדקר בפיגוע, רועי מגן יבנה שאל דבר אחד: האם עדיין יוכל להתגייס? שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | ״צריכים אותי, עכשיו״: המורה מאילת שיצא מהכיתה למלחמה ולא שב שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | 505 ימים חיכתה הרצליה לעומר שם טוב, ואז הוא חזר וכתב: "כמה טוב להיות" שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | שחק מדר נרצח בנובה, אמו מירב הפכה את הזיכרון שלו למעשים טובים בכל דימונה שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | הוא אהב קפה וחברים: אחרי שעמית נפל בעזה, אור יהודה הקימה מקום שממשיך אותו שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | 694 ימים עד שעידן שתיוי מגני תקווה חזר הביתה שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | הוא יצא מהבית עם אקדח והגן על אופקים – הרחוב שבו נלחם יישא את שמו
מבזקים
שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | הצדעה לאנשי העוטף שבחרו לחיות כאן מחדש שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | נועה מרציאנו לא חזרה מנחל עוז, במודיעין היא ממשיכה להשאיר חיים אחריה שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | כשישראל חיפשה את נעדריה, ארז משה מלוד עבד כדי להשיב לנרצחים את שמם שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | כשהמלחמה החלה, הדר גולדין כבר היה בעזה 3,354 ימים, בסופה הוא חזר לכפר סבא שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | "תקווה היא חובה": רייצ׳ל גולדברג פולין איבדה את הירש, אבל לא את הקול שלה שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | מהטבח ועד הטיל שפגע בסורוקה: שלוש השנים של פרופ׳ שלומי קודש שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | 5,000 פיתות בבוקר אחד: הפלאפל בבאר יעקב שהפך לחמ״ל שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | היא שרדה את הנובה עם שבר בעמוד השדרה – היום אסתר מבת ים עומדת ומספרת שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | כמעט כל שבוע הוא יוצא מגבעת שמואל כדי להביא ללוחמים אוכל חם שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | אשתו נרצחה, הוא נחטף – ובנו חיכה 491 ימים שאבא יחזור

משרד הבריאות יקים 100 בתים-מאזנים

בתים מאזנים נועדו למנוע אשפוז פסיכיאטרי של מטופלים במשבר נפשי חריף, תוך מתן טיפול נרחב יותר מהניתן במרפאות-יום.

בוועדת הבריאות בכנסת הודיע משרד הבריאות, כי יקים 100 בתים-מאזנים בארבע השנים הקרובות: הבתים מונעים אשפוז פסיכיאטרי של מטופלים במשבר נפשי חריף, תוך מתן טיפול אינטנסיבי יותר מהניתן במרפאות-יום. 

משרד הבריאות יקים 25 בתים-מאזנים כל שנה, למשך ארבע שנים, כך נחשף היום (רביעי) בוועדת הבריאות במסגרת חשיפת התוכנית הלאומית לחוסן ובריאות נפשית. בתים מאזנים נועדו למנוע אשפוז פסיכיאטרי של מטופלים במשבר נפשי חריף, תוך מתן טיפול נרחב יותר מהניתן במרפאות-יום.

יו"ר הוועדה, ח"כ יוני משריקי (ש"ס) סיפר בישיבה על מו"מ שהוא מנהל עם משרד הבריאות להסדרת מקצועות מטפלי-נפש נוספים כמטפלים באומנות והבעה, ודרש לדעת עד כמה ניצלו קופות החולים את התקציב שניתן להם – במסגרת הרפורמה בבריאות הנפש.

משה בר סימנטוב, מנכ"ל משרד הבריאות הציג את התוכנית, שהיקפה 2 מיליארד ₪, שגובשה ותוקצבה בעיקר לאור הטבח והמלחמה, שמופנית בעיקר לניצולי הטבח, מגישי העזרה כזק"א, מד"א, כבאים והמשטרה, אזרחים שהגישו סיוע ונלחמו, בני משפחותיהם, אזרחים בעלי רקע נפשי וכן כלל הציבור. הוא סיפר כי המשרד יקים 25 בתים מאזנים בארבע השנים הקרובות, כאשר השירות בבית כזה למתמודדי-נפש ניתן עבור מטופלים העומדים בתנאים, ושרוצים ומסוגלים לשתף פעולה עם התוכנית הטיפולית. השירות ניתן ללא עלות, במימון מלא של קופת החולים, ובתנאי שהקופה אישרה זאת מראש.

עיקרי התכנית יוזמה ופניה למי שעשוי לקבל טיפול, חיזוק הרופאים בקהילה, הקמת והרחבת מרכזי חוסן, שיפור השכר למטפלים במגזר הציבורי והעלאת התגמול למטפלים עצמאיים, שיפור השכר לפסיכולוגיים במגזר הציבורי והענקת מענקים למתמחים בפסיכאטריה, הגדלה ב-90% של מספר המתמחים והמומחים בפסיכיאטריה ופסיכיאטריה של הילד, הגדלת המשרה של הפסיכולוגים, מענקי תמיכה למצטרף למערכת הציבורית והגדלת השכר, הוספת 200 תקנים למחלקות בשנה ושינוי מפתחות התקינה לפסיכולוגים ועו"סים.

בנוסף, סיפר בר סימנטוב על בניית מסלול הכשרה וליווי למגישי עזרה נפשית ולאחיות מומחיות בפסיכיאטריה, הרחבת שירותי שיקום נכי-נפש, הוספת שירותים קהילתיים ממוקדי טראומה, חיזוק מערכי האשפוז והשיקום, מענה קהילתי למאושפזים ממושכים, ריווח מחלקות, הכשרת רופאים ראשוניים בבריאות הנפש, הכשרת צוותי חרום לתגובה ראשונית ועידוד חדשנות ומחקר בתחום הנפש. הוא הדגיש כי לא יתפשר על הרמה המקצועית והאקדמית של המטפלים.

ד"ר גלעד בודנהיימר, ראש האגף לבריאות הנפש במשרד, סיפר על הרחבת המטפלים בקהילה, כולל במערכת החינוך הפורמלית והבלתי-פורמלית. "אנחנו בכוח-אדם חסר, בעיקר בפסיכיאטרים לילדים, השמיכה קצרה וכל מציאת פתרון למקום אחד – תבוא על חשבון מקום אחר", אמר.

יעל לינדנברג, רכזת בריאות באגף התקציבים, סיפרה על העברת והגדלת תקציב ניכרת למשרד הבריאות, בהיקף 110 מיליוני ₪, בהם כלולים בין היתר תקנים לפסיכיאטרים, והגדלת המלגות למתמחים. בנוסף הועברו 15 מיליוני ₪, תוספת למרכזי חוסן עד לסוף 2023.

לדברי מיכל וולדיגר (הציונות הדתית) מקצועות מטפלי-נפש רבים טרם מוסדרים, וקראה להסדרתם והכנסתם למערכת הציבורית, קארין אלהרר (יש עתיד) קראה לאוצר להעביר תקציב כבר עתה, נעמה לזימי (העבודה) דרשה להבהיר כמה מהסכום שהוקצה לתוכנית מיועד להסכמי-השכר ומה לוח הזמנים עבורם, קטי שטרית (הליכוד) הדגישה את חרדת תושבי אשקלון ונתיבות, המכונים עוטף-העוטף, "יש אנשים שקופים שאיננו רואים אותם", ואילו לימור סון-הר מלך (עוצמה יהודית) קראה לליווי פסיכולוגי גם לפצועים ששוחררו עקב העומס ביום הטבח.

ד"ר זאב פלדמן, יו"ר ארגון רופאי המדינה ומנהל היחידה לנוירוכירורגיה ילדים בשיבא, הזהיר כי "הגענו עד הלום בגלל תסכול ארוך-טווח שהוביל לאדישות ובסוף לעזיבת המערכת. מענקים חד-פעמיים זה פלסטר. הסדר קיבוצי זה מסע של 1000 מיילים, וצריך להתחיל את המסע הזה וזה לא קורה. צריך לשבת עם האוצר ומשרד הבריאות ולעשות את המאמץ כולנו ביחד להסכם קיבוצי ולא לברוח מזה".

 

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת.

דילוג לתוכן