מבזקים
איום ברצח על אביגדור ליברמן בטיקטוק: תלונה הוגשה למשטרה ולקצין הכנסת ירושלים: פעוט בן 4 חודשים נמצא ללא דופק ונשימה – ליבו שב לפעום לאחר החייאה אשדוד לובשת לבן: ערב של אופנה, מוזיקה ויין יתקיים בבית קלנג החלום של דבורה הפך למציאות: מאפייה חדשה נפתחה במזכרת בתיה מחסור משמעותי במנות דם: מבצע התרמה יתקיים באשדוד הקלה בעומסים בנתב״ג: המזוודות מגיעות למסועים בתוך דקות "אנשים נכנסים אליי למשרד בחרדה עמוקה, ויוצאים עם שקט נפשי": מה באמת קורה מאחורי הקלעים של בדיקת פוליגרף? אבל בקריית גת: שי חמו, עובד אגף שפ״ע ואחת הדמויות האהובות בעיר, הלך לעולמו בפתאומיות זמני כניסת שבת והדלקת הנרות ויציאת השבת | 14-15 באוגוסט 2026 פרשת השבוע: שופטים טיפס מעל הגדר ופרץ לאולם אירועים באשדוד – אישום נגד תושב העיר תושב רמלה נאשם שפרץ לטסלה בחניון הסטאר סנטר באשדוד וגנב מתוכה רכוש כתב אישום נגד תושב גן יבנה – הוועדה טוענת כי במשך שנים לא קיים צווי בית משפט והמשיך להשתמש בבנייה ללא היתר 360 דונם, 9,000 משרתים ו – 5,000 מבקרים ביום: מחנה הענק שמוקם ברמלה אלפים רקדו בחולון: ליאור נרקיס ורינת בר הרימו את CITY LIVE לראשונה מאז 7 באוקטובר: הכדורים הפורחים חזרו לשמי העוטף, כ – 6,000 איש הגיעו לפארק אשכול מרחבי העולם לרמת גן: כ – 100 ילדים בדרך לכיתה א׳ בישראל מעל 300 ימי מילואים – ועדיין להחזיק עסק: 22 בעלי עסקים מגבעתיים קיבלו מענק רגע לפני 1 בספטמבר: 100 מיליון שקל הושקעו בכיתות בבית שמש מיליארדים "נעלמו" מהדו"ח: הביטוח הלאומי נאלץ לתקן את נתוני חיסכון לכל ילד

משרד הבריאות: סורוקה מוביל ומצטיין במניעת זיהומים נרכשים גם בשנת 2023 

שיעור החיידקים העמידים הנרכשים בבית החולים הוא הנמוך ביותר בין בתי החולים הגדולים בישראל זה מספר שנים ברציפות, ובפער ממרכזי העל האחרים

סורוקה מרכז רפואי אוניברסיטאי מקבוצת כללית, ממשיך להוביל במניעת זיהומים נרכשים בין בתי החולים הגדולים בישראל – כך על פי דו"ח משרד הבריאות על שיעור חיידקים עמידים בבתי החולים לשנת 2023

ד"ר שלומי קודש, מנהל סורוקה מרכז רפואי אוניברסיטאי: "המובילות של סורוקה בתחום מניעת זיהומים מזה מספר שנים ברציפות היא הישג משמעותי, שמשמעו הצלת חיי אדם. השמירה על ההישג היא תוצר של מחויבות בלתי-מתפשרת של כל אחת ואחד מעובדי סורוקה בכל המערכים – הקליניים, המינהליים והלוגיסטיים ושל שיתוף הפעולה ביניהם".

סורוקה מרכז רפואי אוניברסיטאי מקבוצת כללית, ממשיך להוביל ולהצטיין במניעת זיהומים נרכשים גם בשנת 2023.

שיעור החיידקים העמידים הנרכשים בבית החולים הוא הנמוך ביותר בין בתי החולים הגדולים בישראל זה מספר שנים ברציפות, ובפער ממרכזי העל האחרים.

הדו"ח השנתי של משרד הבריאות מסכם סדרת מדדים אובייקטיביים שמנוטרים באופן רציף בבתי החולים בישראל, ובודקים סוגים שונים של חיידקים עמידים נרכשים. הדו"ח מתייחס ל"חיידקי התראה" השכיחים והמסוכנים ביותר, שנרכשים בבתי החולים.

הנתונים מראים ששיעור רכישת חיידקים עמידים בסורוקה הינו הנמוך ביותר, 91.3 לכל 100,000 ימי אשפוז – התוצאה הטובה ביותר בין מרכזי העל בפער משמעותי.

נתונים אלה מהווים כלי להערכה השוואתית של הצלחת בתי החולים בבלימת התפשטות חיידקים ומניעת תחלואה מחיידקים אלה.

פרופ' אברהם בורר, מנהל היחידה למניעת זיהומים בסורוקה:

"אנו שומרים על תוצאה טובה והובלה זה מספר שנים ברציפות. הישג זה מחייב הקפדה יתירה על תהליכי מניעת זיהומים מצד כל אנשי הצוות במרכז הרפואי המעורבים בטיפול במטופל, בהיגיינת ידיים, בחיטוי וניקיון מיטביים של יחידת המטופל ושל הציוד בו נעשה שימוש, הכנת המזון, מיזוג האוויר, הכנת תרופות, ועוד. לצד אלה נדרשים ניטור ומעקב, הפקת לקחים ושיפור תהליכי העבודה".

ד"ר שלומי קודש, מנהל סורוקה מרכז רפואי אוניברסיטאי:

"אנו שומרים על ההובלה שלנו במניעת זיהומים מזה שנים. משמעות ההישג הזה היא הגנה על חיי אדם מדי יום, וההובלה הלאומית היא תוצר של תרבות ארגונית ומחויבות ללא פשרות של כלל עובדות ועובדי סורוקה בכל המערכים – הקליניים, המינהליים והלוגיסטיים, ושיתוף הפעולה ביניהם. הובלה במניעת זיהומים מחייבת השקעת משאבים והקפדה יתרה בתחומים כגון היגיינת ידיים, חיטוי מיטבי של יחידת המטופל ושל הציוד בו נעשה שימוש, בהכנת תרופות ועוד.

בשנה מאתגרת זו, בה סורוקה נמצא בחזית הטיפול בנפגעי מלחמת חרבות ברזל, ההישג חשוב שבעתיים. אני משבח את עבודתם של היחידה למניעת זיהומים והעומדים בראשה פרופ' אברהם בורר ורונית נתיב על ההובלה המקצועית בתחום חשוב זה, יחד עם כל עובדי סורוקה."

 

◼️ לקבוצת חדשות באר שבע והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דינה פרנקל - סורוקה

דילוג לתוכן