מבזקים
חיבור של פעם בדור: אברהם טל ומוש בן ארי במופע משותף ראשון והיסטורי באמפי יבנה היסטוריה באמפי יבנה: קרן פלס ומירי מסיקה במופע המשותף שמשגע את המדינה! מה קרה ברחוב אלי כהן באופקים? כך תהיו הראשונים לדעת מה קורה באזור שלכם! תיעוד משריפת המפעל בשדרות נהג כבן 35 נפצע לאחר שהתנגש בעמוד ברחובות הילה חמו נבחרה לנהל את ביה"ס הרצוג באשקלון אחרי ההצלחה ביום העצמאות: רחובות מרחיבה את מהפכת הקהילות אל תפספסו: הגן הבוטני בירושלים הופך ליער קסמים אינטראקטיבי לכל המשפחה רחובות מתכוננת לגמר הגדול: הקרנת ענק למשחק שיכריע מי תניף את גביע העולם גאווה עצומה: נתוני הגיוס המטורפים של הנוער בגבעת שמואל נחשפים – זינוק מטורף בקצונה נשית! בעקבות ההצלחה: קייטנות אוגוסט יוצאות לדרך בקריית מלאכי עצמות שנחשדו כעצמות אדם אותרו במערה בירושלים אשקלון: הבניינים ברחובות הרב כלפון משה הכהן 3 וקנקני 3 זכו בתחרות הבניין המדוגלל 2026 באר שבע: גבר נפצע קשה מדקירה, שני חשודים תושבי הפזורה נעצרו נס ציונה על המפה: תלמידי חטיבת בן יהודה חזרו מאירופה עם 62 מדליות סערת התקיפה ביבנה: איגוד המנכ"לים פנה למפכ"ל בדרישה למצות את הדין; היו"ר דורון מילברג: "חציית קו אדום שאסור להשלים עמה" קריית מלאכי יוצאת למאבק בפערים: תוכנית עירונית חדשה לעידוד הקריאה והאוריינות עומסי תנועה כבדים: מפגינים חסמו את כביש 4 וצומת גהה כביש 6, מחלף שורק: צעירה בת 18 הובהל לברזילי לאחר שנפגעה בתאונת דרכים

משרד החינוך לאוצר: בהעדר מענה תקציבי לאבטחה ולחוסן – שנת הלימודים לא תיפתח

שר החינוך יואב קיש: "בצלאל סמוטריץ' מעדיף את ביטחון ילדי עזה על פני ביטחון ילדי ישראל – וזה לא יכול לעבור בשתיקה".

שבועיים לפני פתיחת שנת הלימודים, התקציב להפעלת מערך האבטחה של מוסדות החינוך טרם הוסדר. ללא תקצוב, הרשויות המקומיות לא יוכלו להציב מאבטחים – ומוסדות החינוך לא ייפתחו.
משרד החינוך קורא למשרד האוצר להסדיר באופן מיידי את פערי התקצוב, ולהעביר את התקציב הנדרש לפתיחה בטוחה וסדירה של הלימודים.

לצד סוגיית האבטחה, האוצר לא הקצה תקציב לחוסן רגשי וטיפולי בעקבות הלחימה ב"עם כלביא".
בהתאם לכך, משרד החינוך דורש כעת תקציב ייעודי של 50 מיליון ש"ח, המיועד לחיזוק מענים רגשיים בבתי הספר, תגבור השירותים הפסיכולוגיים, ומתן מענה ממוקד לנוער נושר.

בנוסף, 80 מיליון ש"ח שיועדו לשנת הלימודים הקרובה – עבור פעילות חינוך בלתי־פורמלי, תנועות הנוער ותקני שנת שירות (שש"ים) – לא הועברו. המשמעות: אובדן של סביבות חינוך תומכות, דווקא באזורים שזקוקים להן יותר מכול.

משרד החינוך מדגיש: לא מדובר בתוספות – אלא בתנאי סף להפעלת מערכת חינוך במציאות חירום. ללא מענה כולל – שנת הלימודים לא תיפתח

שר החינוך יואב קיש: "בצלאל סמוטריץ' מעדיף את ביטחון ילדי עזה על פני ביטחון ילדי ישראל – וזה לא יכול לעבור בשתיקה. שר האוצר מתעלם בצורה בוטה מהדרישות הבסיסיות של מערכת החינוך, והדרישה הראשונה והברורה שלי היא אבטחת מוסדות החינוך.
250 מיליון שקל לאבטחת ילדינו – זהו קו אדום. אם לא יימצא התקציב הזה, שנת הלימודים לא תיפתח. משרד האוצר לא רק שלא מתקצב את האבטחה לשנה הקרובה, אלא גם מסרב לכל הדרישות המהותיות שהצגנו: מענים לחוסן נפשי בתקופת לחימה, תגבור פסיכולוגים חינוכיים, תנועות נוער, שנות שירות – הכול נדחה. במקום פתרונות – אנחנו מקבלים סחבת והתנגדות. הכישלון הזה, האטימות הזו – לא רק מסכנת את הביטחון של הילדים שלנו, אלא גם פוגעת בחינוך של דור שלם. אני לא אתן לזה לקרות."


◼️ חדשות חינוך ואקדמיה  בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: David Azagury

דילוג לתוכן