מבזקים
נהג שיכור השתולל בבאר שבע: שלושה הולכי רגל נפצעו, בהם בת 4 אירוע חריג בבאר יעקב: פעוטה נמצאה משוטטת לבדה מחוץ לצהרון – הנהגת העיר התעלמה מההורים בצל המתיחות: צה״ל ופיקוד העורף מעדכנים – "ערוכים ודרוכים, אין שינוי בהנחיות" אשדוד מתכוננת לל״ג בעומר תחת רוחות חריגות: אכיפה מוגברת, כוחות מתוגברים ומוקד חירום מיוחד רוכב קורקינט בן 19 נפצע מפגיעת רכב בחולון פשיטה משטרתית חשפה רשת הימורים באשדוד וגן יבנה – מחשבים, טאבלטים וחדר נסתר בקיוסק מאות שוטרים, חסימות רחובות והנחיות מחמירות לקראת המשחק הגדול בתל אביב דרום תל אביב: בית בושת מחתרתי נחשף – צו סגירה ל-30 יום הוטל על הדירה אחרי שבועיים של מצוד: 19 חשודים נעצרו בפרשת הרצח ימנו זלקה ז"ל דיווח ראשוני: אדם אותר ללא רוח חיים ברחובות תיעוד: נהג בלי רישיון, בלי ביטוח ועם 11 ילדים ברכב במזרח ירושלים נמל אשדוד פותח בית ספר למלגזות – מהלך שמחזק את העצמאות התפעולית ראש העין: כנס לעסקים המקומיים מבטיח חיבורים, הזדמנויות וחשיפה לפרויקטים עירוניים שדרות: רפואה, קהילה וחוסן לאומי נפגשים תל אביב: חשוד בעבירות מין נעצר מיד עם נחיתתו בישראל האם אביב איטח בדרך לרשימת הליכוד לכנסת? תעלומה בתל אביב: גבר כבן 40 נמצא ללא רוח חיים במלון ברחוב אלנבי קריית מלאכי נערכת לל״ג בעומר: הגבלות חדשות על מדורות מהכיתה לקריית מלאכי ועד לחלל: תלמידי "אחוות אחים" כבשו את העולם – וזכו במקום השני חוזר הביתה לרמלה: עדן ענבר מונה למאמן אליצור

משרד החקלאות: הנחיות לבעלי כלבים במטרה לצמצם את הסיכוי להתפתחות חרדת נטישה בכלבים בסיום משבר הקורונה

כלבים רבים התרגלו לעובדה שבני המשפחה האהובים שוהים לצדם במשך כל היום, נותנים להם תשומת לב ומשחקים עימם. אצל רוב הכלבים, תקופה זו שונה לחלוטין מהשגרה שהכירו קודם, ומהשגרה שיאלצו לחזור ולהתרגל אליה מחדש.

ימי הקורונה מעמידים בפנינו אתגרים רבים ומגוונים וכולנו מצפים לסיום התקופה הקשה הזו. בסיום ימי ההסגר נצטרך אנחנו וחיות המחמד שלנו לחזור לשגרה ולהתמודד עם אתגרים נוספים. אחד האתגרים יהיה להחזיר את הכלבים לשגרה שכוללת להישאר בבית בלעדינו. משרד החקלאות מספק לכם הנחיות להתמודדות עם הסיטואציה.

כלבים רבים התרגלו לעובדה שבני המשפחה האהובים שוהים לצדם במשך כל היום, נותנים להם תשומת לב ומשחקים עימם. אצל רוב הכלבים, תקופה זו שונה לחלוטין מהשגרה שהכירו קודם, ומהשגרה שיאלצו לחזור ולהתרגל אליה מחדש. במסגרתה "בילו" חלק ניכר מהיום לבדם, בשעות הארוכות שרובינו נמצאים במקומות העבודות ובמסגרות החינוך. חלק מהכלבים יסתדרו בלי שום בעיה, אבל במיוחד כלבים שגם בשגרה מפתחים ומגלים סימנים של חרדת נטישה – צפוי שהחרדות יתעצמו אחרי שבועות בהם הכלב לא נשאר לבדו אפילו לשעה אחת. שתי קבוצות כלבים שצפויות לפתח התנהגות חרדתית כשיישארו לבדם בבית הם כלבים שהראו התנהגות כזו בעבר, וכן כלבים שאומצו בתקופת הקורונה ומרגע שהגיעו לביתם החדש, לא נשארו שנייה אחת לבדם.

מומחי משרד החקלאות מייעצים כי ניתן לצמצם את הבעיה עם היערכות נכונה. לדברי מומחי המשרד הפתרון הוא פשוט. הנה ה"מתכון" לפניכם – כבר עכשיו תרגלו את הכלבים ב"נטישה" קצרה. בכל יום, פעם או פעמיים, צאו מהבית (בהתאם להנחיות משרד הבריאות, כמובן) והשאירו את הכלב לבדו למשך 10-5 דקות. מומלץ להוסיף לעזיבה מילת מפתח כמו "להתראות בוני" או כל מילה אחרת שתשמש את הבעלים גם בעתיד. מי שמתחיל לתרגל ונתקל בבעיה עם התנהגות הכלב – יכול להיעזר ברופא הווטרינר המטפל בכלב או במתאמי האימוץ בכלביות. היערכות מראש – תחסוך הרבה בעיות בהמשך.

ד"ר דגנית בן-דב, מאגף רווחת בעלי חיים בשירותים הווטרינריים במשרד החקלאות: "חלק מהאחריות שלנו, כבעלי ואוהבי כלבים, זה לחשוב גם על הימים שאחרי משבר הקורונה. כשאנחנו נחזור לשגרה והם יחזרו להישאר בבית, לבד. לא נוכל להסביר להם למה הם "ננטשים" לבד בבית, ולכן חשוב לתרגל זאת כבר עכשיו – לצאת מהבית להתאוורר בלי הכלב, פעם פעמיים ביום, תוך שמירה על תקנות החירום כמובן. כך הכלב ישמור על הרגלי שיגרה ולכולנו יהיה קל יותר בהמשך".

דילוג לתוכן