מבזקים
גלי וזיוי ברמן עלו על החול באשקלון – ואז הגיע רגע הענקת גביע האליפות כמה המדינה מעריכה את הנכס שלכם? השומות יוצאות בערד, דימונה, תל אביב ורחובות אור יהודה משקיעה – ועכשיו גם קוצרת: 3 מוסדות בעיר זכו בהצטיינות ארצית 78 שנה אחרי שטבעה מול תל אביב: האלטלנה אותרה בשלמותה בעומק 503 מטר מיועצת חינוכית לכיסא המנהלת: ליאת גלייזר תוביל את בית הספר חופים במודיעין מכבים רעות 3, 6 או 12 ק"מ: מודיעין עולה על האופניים – וההרשמה כבר נפתחה מבית הספר הוותיק בעיר לצמרת הארצית: מעוז המכבים זכה בפרס החינוך לשנת תשפ"ו ממודיעין לפודיום העולמי: אגם נוי זכתה במדליית ארד באליפות העולם בג'ודו נועה קירל ועדן חסון בחינם במודיעין: אלה הרחובות שייסגרו כבר מהצהריים הגיל השלישי ברחובות משנה קצב: AI, סטיילינג, תיאטרון וטיולים בתוכנית החדשה מושיק עפיה מגיע – וזה הרחוב שייסגר לתנועה החל מ – 17:00 בקריית מלאכי סמטת היקב ברחובות תיסגר לתנועה ולחניה ביום שלישי – גם מעבר הולכי הרגל ייחסם אקדח באדמה, קרלו בבית ובקבוקי תבערה על הגג: 5 נעצרו בנגב אזרחים ותיקים, לא נשארים לבד בחג: עד 10 ימי אירוח בחינם – בלי מבחן הכנסה ירושלים עם 150 נפגעים בקיץ – אבל הנתון החריג דווקא בבית שמש: מפת התאונות באזור נחשפת 108 נפגעים בקיץ אחד: מה קורה בכבישי נתניה, כפר סבא והרצליה – ואיזו עיר מפתיעה בנתונים? מפת הסיכון של המרכז משתנה: חולון מובילה, ראש העין מפתיעה – ומה חושפים הנתונים בבת ים, גבעתיים ושוהם? 10 נפגעים בשדרות, 9 באופקים, הרוג ברהט – ומה קרה בקריית גת, נתיבות, דימונה וערד? הורים, שימו לב: נפתחה ההרשמה לסבסוד המעונות – והשנה יש שינוי משמעותי בזכאות 23 נפגעים ברחובות, 13 בלוד, 11 ברמלה – ומה קרה ביבנה, נס ציונה, קריית עקרון, קריית מלאכי, באר יעקב וגדרה?

מתכון ספגטי בראגו בולונז – כשר לפסח

מתכון להכנת ספגטי בולונז לכל המשפחה גם במהלך חג הפסח | המתכון באדיבות "ברילה"

שוברים את הראש מה להכין לילדים או לארוחה משפחתית בחול המועד? גם בפסח ניתן להנות ממנת ספגטי בולונז עשירה בטעמים.  מותג הפסטה האיטלקי ברילה משתף במתכון כשר לפסח: ספגטי בולונז עם ירקות שורש, עשבי תיבול, יין, בקר וזמן. הרבה זמן.

אפשר להוסיף עוד חומרי גלם ארומטיים כמו: פטריות טריות או מיובשות, עגבניות מיובשות, קוביות של בשר מעושן ועוד ירקות שורש שאוהבים – למשל כרישה, שומר או לפת קצוצים.

חומרים ל-6 מנות:

1 חבילה ברילה ספגטי כשר לפסח

4 כפות שמן זית

2 בצלים קצוצים דק-דק או מגוררים על פומפייה

2 גזרים קצוצים דק-דק או מגוררים על פומפייה

2 גבעולי סלרי קצוץ דק

2-3 שיני שום

2 עלי דפנה

צרור עשבי תיבול טריים – אורגנו, תימין, מיורן ורוזמרין או 1 כפית גדושה תערובת עשבי תיבול יבשים

700 גרם בשר בקר טחון (עדיף מנתח שיש בו שומן כמו צלעות)

מלח ופלפל שחור טחון טרי

חצי כוס יין אדום יבש (לא חובה)

1 קופסה (400 גרם) שימורי עגבניות

2 כפות רסק עגבניות

מלח ופלפל שחור או צ'ילי גרוס

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הראגו: מחממים שמן זית בסיר רחב וכבד. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי הקצוצים ומאדים כ-5 דקות או עד שהם מתרככים מעט. מוסיפים שום, תבלינים ועשבי תיבול ואת הבשר הטחון. מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לטגן עד שהבשר עשוי ומתחיל טיפה להזהיב. מוסיפים יין, נותנים לו להתאדות.
  2. מוסיפים את העגבניות משני הסוגים, מוסיפים עוד כוס מים רותחים. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנטנה שעה וחצי ואפילו יותר. עד כאן אפשר ואפילו רצוי, להכין מראש.
  3. לפני ההגשה מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח ומבשלים את הפסטה 2 דקות פחות ממה שכתוב בהוראות על האריזה.
  4. במקביל מחממים את הרוטב. אם הוא סמיך מדי מדללים במעט מים רותחים. טועמים ומוודאים שהוא טעים ולא חסר מלח, פלפל או שמן זית.
  5. מוסיפים את הפסטה המסוננת לסיר הרוטב, יחד עם חצי כוס ממי הבישול, מערבבים, מבשלים יחד עוד 2 דקות.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: נמרוד סנדרס

דילוג לתוכן