מבזקים
חיפושים נרחבים אחר נעדרת מרמת גן תאונה קטלנית באילת: רוכב אופנוע נהרג בדרך הרים לאחר האסון באשקלון: הפעוטה בת השנה וחצי שוחררה לקבורה – הלווייתה תתקיים הלילה במושב ברכיה פתח תקווה: רכב פגע במנוף הרמה – בן 70 נפצע קשה בני ברק: תינוק כבן חצי שנה פונה במצב אנוש לאחר שככל הנראה נחנק משקית בית שמש: בת 78 נפצעה לאחר שמעדה במדרגות בניין 2,868 יחידות דיור חדשות ישווקו בשכונות החדשות בשדרות הערב הכי צבעוני של הקיץ מגיע לדימונה: כל מה שמחכה לבני הנוער הצצה מהמרפסת חשפה השלכת פסולת: כך נתפס נהג המשאית בקריית אונו הילדות עולות למגרש: בית הספר לכדורגל ברחובות פותח שערים גם לבנות ירושלים: בן 15 נעצר בחשד למעורבות באירוע אלימות בן 78 אותר ללא רוח חיים בדירה בנתניה רחצתם בכנרת לאחרונה? משרד הבריאות עם אזהרה רוכב אופנוע נפצע בתאונת דרכים באשדוד דגלי ישראל, הצדעות ודמעות: אילת ליוותה למנוחות את תמיר וקנין שנפל בדרום לבנון בת ים: בן 51 נעצר בחשד שאנס צעירה בת 18 במלון דירות בעיר נוסעים ברחובות? הרחוב המרכזי שייסגר לשמונה שעות בתחילת השבוע כתב אישום: קבלן מהר חברון נאשם בהמתה בקלות דעת לאחר שירה למוות בתושב הכפר בן 18 מרחובות נעצר: התפתחות חדשה בחקירת הצתת סניף ג'פניקה בגבעתיים "ואם הם מתכננים משהו?": ההודעות שמסבכות את בני הזוג מאשקלון

מתנדבת מד"א, שגית מרדכי ממזכרת בתיה, מספרת על הרגעים באסון מירון: "היה פחות זמן למחשבות ולעיכול גודל האסון"

 שגית מרדכי (38) ממזכרת בתיה עובדת במד"א כבר 11 שנים במוקד הארצי של הארגון בקרית אונו. בערב ל"ג בעומר הגיעה שגית למשמרת לילה – שהתבררה כמשמרת המשמעותית שעברה. "כבר מהחלפת המשמרת חשתי בהתכוננות ללילה הזה. קיבלתי לידיי את ההנחיות והדגשים למקרים חריגים והתחלתי משמרת. כל משמרת מסוג זה סביב אירוע רב משתתפים היא מתוחה יותר. היו קריאות שגרה ממירון גם לפני האירוע. קריאות על התעלפויות וחבלות קלות", מספרת.

"השיחה הראשונה שהתקבלה דיווחה על קריסה של טריבונה ומיד בשלב זה נוצר קשר בין המוקד לחפ"ק במירון כדי להבין במדויק מה התרחיש, מה הנתונים בשטח. במקביל התארגנו במוקד לקראת אירוע רב נפגעים. הרבה תסריטים רצו בראש במקביל. מספר דקות לאחר השיחה הראשונה התקבלה תמונה ברורה מכל הגרומים המקצועיים שלנו במירון וכי מדובר באירוע אר"ן שבמסגרתו מבוצעות החייאות רבות."

"למרות שזה אירוע מאד מורכב מבחינה רגשית, עם הכרזת האר"ן עבדנו על אוטומט. גם אנחנו, גם מוקד גליל בצפון הארץ וכל הגורמים פשוט פעלו על אוטומט בהתאם למה שאנחנו ערוכים תמיד – היה פחות זמן למחשבות ולעיכול גודל האסון. כל שהיה לנגד עינינו היה להגיע כמה שיותר למי שזקוק לסיוע."

מרדכי המשיכה: "הגיעו שיחות לא פשוטות לחובשים במוקד שענו לשיחות 101. חלק מאזרחים וחלק מכונני מד"א שהיו בהר דיווחו על החייאות ועל כמות פצועים גדולה. גם בקשר היה אפשר לשמוע את סערת הרגשות של הצוותים בשטח והיה אפשר לשמוע שמדובר באירוע שבו מראות חריגים וקשים.

בשעה 05:30 ניתן היה לנשום רגע ולעכל את מה שהתרחש. פתאום היה אפשר לקום ולהרים את הראש ולראות תמונות, לראות חדשות ופתאום, רק אז ראיתי הכל בעיניים וזה היה משמעותי משום שהכל הופך להיות יותר מוחשי. חושבים עכשיו מה עבר על החבר'ה שהיו שם שנתקלו במראות קשים."

"את הלילה סיימנו, למרות האירוע הקשה, בתחושת סיפוק משום שפעלנו באופן הכי מסודר ויעיל. תוך שימוש בטכנולוגיות המתקדמות ביותר בעולם שיש במוקד מד"א שאפשרו לנו את התקשורת הרציפה העם הצוותים במירון, הנענו כמה שיותר כוחות לאזור, ממרחבים רחוקים יותר. הצלחנו להזניק מסוקים, הצלחנו לדבר עם בתי החולים ולהכין אותם לקליטת פצועים. לצד כל ההתרחשות המשמעותית יש לזכור כי המוקד העניק מענה לקריאות שהגיעו ושאינן קשורות לאירוע במירון."

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן