מבזקים
אשקלון אבלה על נפילת סמ"ר רון יונתן רויטמן ז"ל: יובא למנוחות ביום ראשון חשש לקריסת סוללה במטמנת אפעה: תשטיפים דלפו מחוץ לאתר, המשרד להגנת הסביבה התערב תנועה ערה של כוחות וכלי טיס במרכז: צה"ל מודיע על תרגיל צבאי ביומיים הקרובים הגיעה לישראל לשלושה שבועות ונשארה שלושה חודשים: הסיפור שהגיע עד לחוף באשדוד עוד לילה של שיבושי תנועה ברחובות: דרך יבנה תיחסם לסירוגין בשני הכיוונים מה עשו ראשי הערים של אופקים ונתיבות בפגישה הפוליטית שהסתיימה בפרישה מהבחירות? זמני כניסת השבת וצאת השבת, 23-24.10.26 | פרשת לך־לך גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בעיר תל אביב שני רוכבי סוסים נפצעו בהתנגשות סמוך לפארק אריאל שרון שריפה בבית מגורים בקריית גת: לוחמי האש השיגו שליטה, אין נפגעים הותרו לפרסום שמותיהם של שני חללי צה"ל אשר הודעה נמסרה למשפחותיהם באילת עונת הרחצה נמשכת גם בחורף: שעות ההצלה בחופים משתנות פיגוע ירי בכביש 35 – 5 נפגעים, בהם שניים במצב אנוש צריכים לחדש דרכון? מ – 1 בנובמבר תוכלו לשלם פחות, גם אם התור רק באפריל כפר סבא על הכוונת: המדינה מאיימת לחייב את הוועדה המקומית בכפל עלות סקר עבירות הבנייה התלונות על קופות החולים: מי מובילה במספר הקבילות, ואיפה נמצאו הכי הרבה מוצדקות? מה-1 בנובמבר נשלם יותר על ביצים: אלה המחירים החדשים בסופר מידע אישי של 138 מבוטחים נחשף לסוכן לא מורשה: מנורה מבטחים נקנסה ב – 256 אלף שקל אשקלון ואשדוד: שמונה נעצרו בחשד לשהייה בלתי חוקית, שניים ניסו להימלט מהשוטרים כפר סבא: קווי המתח הגבוה הוסרו מרחוב הרצל והועברו אל מתחת לקרקע

מתקפת פתע וחדירה מהים, האוויר והיבשה: תרגיל נרחב יחל מחר באילת

תרגיל ביטחוני רחב היקף בהובלת אוגדה 80 יחל מחר במרחב אילת והערבה. כבר מהיום צפויה באזור תנועה ערה של כוחות ביטחון, כלי טיס וכלי שיט. במסגרת התרגיל יתורגלו תרחישים של מתקפת פתע וחדירה לשטח ישראל מהאוויר, מהים ומהיבשה. בצה״ל מדגישים כי מדובר בתרגיל שתוכנן מראש כחלק מתוכנית האימונים לשנת 2026.

תרגיל ביטחוני נרחב יחל מחר במרחב העיר אילת והערבה, בהובלת אוגדה 80 ובהשתתפות כוחות ממספר זרועות וארגוני חירום.

כבר במהלך היום צפויים תושבי אילת והערבה להבחין בתנועה ערה של כוחות הביטחון באזור, לצד פעילות של כלי טיס וכלי שיט.

במסגרת התרגיל יתרגלו הכוחות מגוון תרחישים, ובהם מתקפת פתע וחדירה לשטח מדינת ישראל מהאוויר, מהים ומהיבשה.

בין היתר תיבחן ההגנה על היישובים במרחב ועל העיר אילת, מוכנות הכוחות להתמודדות עם אירועי קיצון וכן שילוב היכולות האוויריות והימיות במענה לאיומים באזור.

במהלך התרגיל ייבחן גם שיתוף הפעולה בין צה״ל לבין משטרת ישראל ומגן דוד אדום, וכן התיאום בין הכוחות הקרקעיים, חיל האוויר וחיל הים.

בצה״ל מציינים כי התרגיל הוא חלק מתהליך מתמשך של חיזוק הכשירות והמוכנות, וכי במסגרתו מיושמים גם לקחים שנצברו מהלחימה ומהאירועים הביטחוניים בשנים האחרונות.

בשבוע שעבר נערך תרגיל נוסף במרחב רמת הגולן, שהתמקד אף הוא בהתמודדות עם מתקפות פתע מורכבות.

בצה״ל מדגישים כי התרגיל באילת ובערבה נקבע מראש כחלק מגרף התרגילים של אגף המבצעים לשנת 2026 ואינו נובע מאירוע ביטחוני חריג.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: בינה מלאכותית

דילוג לתוכן