מבזקים
אירוע אלימות באשדוד: גבר בן 56 נפצע ברחוב דב גור והובהל לאסותא נס באילת: ילדה בת 4 חולצה מרכב נעול; המתנדב: "עשיתי פרסה וחזרתי לשכנים" ניצחון הרוח באילת: שורדת השואה בת ה-89 הדליקה נר זיכרון עם נכד אחותה השוטר זירה קשה בראשון לציון: מתנדבי זק"א טיפלו בכבוד המת ברחוב טביב קצין צה"ל נפצע באורח קשה במהלך פעילות מבצעית בדרום לבנון פרסום ראשון: שריפה פרצה בבית אבות בגני תקווה שוחד בראש העין: 18 חודשי מאסר נגזרו על סגן ראש העירייה לשעבר, מיכאל מלמד זעזוע ברמת בית שמש: הושחת דיוקנה של החובשת רונית אלימלך הי"ד על רכב חירום שהוקדש לזכרה מדיניות ההתגוננות של פיקוד העורף הוארכה עד יום ראשון דובר צה"ל באזהרה חריגה: צפי לירי מוגבר מלבנון בשעות הקרובות מחברים את הנגב למרכז: פרויקט מסילת הדרום מתקדם לשלב הבא מהפכה בהתחדשות עירונית: ראשון לציון שוברת את הכללים עם “זכויות עודפות” לילה של חסימות ברחובות: הקו הכחול מתקדם – אבל הרחובות נסגרים באר שבע: דרמה באמצע הארוחה – גבר התמוטט אחרי שנחנק, וחזר לחיים אפשר לחזור לים: הוסרה אזהרת הרחצה בחוף מי עמי באשדוד תקלה בכבל שיתקה את הרכבת הקלה בירושלים – זה המקטע שלא פועל לא רק זיכרון: המסר מדימונה שמחבר עבר, הווה ועתיד גני תקווה הצדיעה לחסידי אומות העולם: “ניצוצות של אנושיות בתוך האפלה” נס ציונה עצרה מלכת: תלמידי שיבולים הובילו טקס שזכר דרך המשפחה “אור מתוך החושך”: גדרה עצרה לרגעים מצמררים של זיכרון

נאות חובב: האירוע בשליטה, במקביל עימות פוליטי סביב התקציב

כבאות: אין סכנה לציבור; בנט תוקף את התקציב ואלהואשלה מזהיר מהיעדר מיגון בנגב

לאחר האירוע באזור התעשייה נאות חובב, בכבאות והצלה עדכנו כי המצב בשליטה ואין סכנה לציבור. במקביל, נרשמה סערה פוליטית סביב אישור התקציב וטענות להיעדר מיגון ביישובי הנגב.

דוברות כבאות והצלה לישראל עדכנה כי נכון לשעה 18:43, האירוע באזור התעשייה נאות חובב נמצא בשליטה. לוחמי האש ממשיכים בפעולות כיבוי סופי של מוקדי הבעירה ובפעולות קירור למניעת התלקחות מחודשת.
עוד נמסר כי כוחות ניטור מבצעים בדיקות שוטפות, וכי האירוע נותר תחום בתוך גבולות אזור התעשייה ואינו מהווה סכנה לציבור הרחב. בכבאות הדגישו כי יש להמשיך ולהישמע להנחיות כוחות הביטחון והחירום הפועלים בזירה.

במקביל להתפתחויות בשטח, ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט מתח ביקורת חריפה על התקציב המועבר, ואמר כי מדובר ב"תקציב הכי מופקר והכי אנטי-ציוני בתולדות מדינת ישראל". לדבריו, התקציב כולל קיצוצים בחינוך, בריאות, תחבורה ושיקום הנגב, לצד העלאות מסים והוצאות נוספות למשקי בית.
עוד טען בנט כי "הממשלה עושה ביזה – שבעה מיליארד שקלים שוחד פוליטי רק לשימור הקואליציה", והוסיף כי הכספים מופנים בין היתר למוסדות שאינם מעודדים גיוס.
גם חבר הכנסת ואליד אלהואשלה התייחס למצב בשטח וטען כי האזרחים הבדואים המתגוררים בסמוך לנאות חובב אינם יכולים להישמע להנחיות, בשל תנאי מגורים שאינם מאפשרים הסתגרות בטוחה.
לדבריו, כ-150 אלף אזרחים בכפרים לא מוכרים בנגב חיים ללא מיגון בסיסי, והוסיף כי פניות בנושא לממשלה לא נענו. "זו לא רשלנות, זו הפקרה מכוונת", אמר, ודרש להכניס באופן מיידי מיגון ליישובים ולכפרים באזור.

האירוע בנאות חובב התרחש במסגרת מתיחות ביטחונית מתמשכת, כאשר במקביל נמשכים דיונים ציבוריים ופוליטיים סביב סדרי עדיפויות תקציביים ומוכנות העורף.


◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מלחמה בישראל וענייני ביטחון בווטסאפ לחצו כאן

צילום: דוברות כבאות והצלה לישראל

דילוג לתוכן