מבזקים
שאלות ותשובות בנושא זוגיות ומשפחה זמני כניסת שבת וצאת שבת חיפושים נרחבים אחר צעירה מחולון; נראתה לאחרונה בבית החולים שיבא אירוע אלימות בבאר שבע הסתיים במותו של בן 19 תושב לוד נעצר בחשד שהחזיק בביתו אמצעי לחימה בלתי חוקיים וסמים מסטארטאפים ועד NVIDIA: שבוע המצוינות בראשון לציון בלי משפחה, בלי מלווים: קריאה להגיע ללוויה באשקלון פרץ לרכבים בתל אביב – ונתפס בתוך זמן קצר נהגים ברחובות? הרחוב הזה ייסגר ביום ראשון רק ליומיים: ציר 10 נפתח למטיילים בדרום שישי חי בסוקולוב: מוזיקה, פסלים חיים ורחוב אחד שמתרומם המהלך התעשייתי הגדול בנגב מקבל חיזוק מנמל אשדוד טרגדיה בפתח תקווה: עובד פיצה בן 21 נדקר למוות אחרי שהעיר לנערים נפילה מגובה באשדוד: גבר פונה במצב קשה לילה אלים בתל אביב: בן 14 נפצע בינוני יהודה ושומרון: זירת תאונה קשה עם שני הרוגים וחילוץ מורכב הורדנו את הרשת, העלינו את הרמה: הפועל "אסטרל" אילת אלופת הליגה הלאומית! מתחמם בישראל: הטמפרטורות עולות מעל הממוצע ירושלים: תושב שטעה בדרך הותקף ונשדד באלימות פרשת הריגול בחיל האוויר: היעדים החדשים שנחשפו

נגיף הקורונה מכה בתרבות • מסתמן: אירועי האביב ברחובות – יבוטלו

בהתבסס על הנחיות והמלצות משרד הבריאות לאוכלוסייה בנושא הקורונה, ומתוך דאגה לבריאות הציבור, הנהלת עיריית רחובות עשויה להחליט היום (חמישי) על ביטול כלל האירועים העירוניים.

כידוע, מטרת ההנחיות החדשות היא להקטין את פוטנציאל ההידבקות ולמנוע את התפשטות התחלואה בישראל. נוסף על ההקפדה על היגיינה אישית וסביבתית, יש להקפיד על הימנעות מצפיפות והתקהלויות – להימנע ככל הניתן מהתקהלויות של קבוצת אנשים במרחב אחד. אם מקיימים אותן – בהרכב מצומצם ככל הניתן ובכל מקרה, לא יותר מ-100 איש.

התקציבים הגדולים המועברים מידי שנה לאירועים ופעילויות תרבות, על ידי החברה העירונית רחובות, ייעצרו השנה, כך נראה, אלא שהפעם לא משום החלטה לצמצם את העלויות או קיטון בתרבות לתושבי העיר, אלא בגלל הנגיף שמשאיר את מחצית הישראלים בבידוד ביתי.

עושה רושם כי עיריית רחובות תצטרף לרשויות נוספות ותודיע על ביטול או דחייה של יום המעשים הטובים ואירועי האביב הכוללים את אירועי חול המועד פסח, צעדת האביב ואפילו המימונה המסורתית. אל האירועים מגיעים מידי שנה אלפים וההנחה היא כי לא יקחו סיכון לשלום התושבים.

בכל מקרה, עמותת רוח טובה מקבוצת אריסון הודיעה, כי מתוך אחריות ולאור המצב והוראות משרד הבריאות בנוגע לנגיף הקורנה, הוחלט לדחות את יום המעשים הטובים שאמור היה להתקיים ב-24 במרץ בישראל. "מתוך אחריות אישית וסביבתית, אנו מרגישים כי הדבר הנכון בעת הזו הוא לדחות את יום מעשים טובים בישראל", אמרה יוזמת יום המעשים הטובים, שרי אריסון. "יש עדיין המון דרכים לעשות מעשה טוב בכל רגע: לתמוך אחד בשני, לפרגן, לצלצל לחבר שנמצא בבידוד ולהפיץ אור ואהבה דרך הרשת או בכל דרך אחרת, בכל מילה, הערה, באנרגיה ובעשיה. אני בטוחה שכולנו יכולים לחשוב על דרכים מגוונות ויצירתיות לעשות מעשים טובים גם במצב זה".

דילוג לתוכן