דובר צה"ל הודיע הלילה: כחלק מהליך הזיהוי שנעשה על ידי המרכז הלאומי לרפואה משפטית בשיתוף משטרת ישראל והרבנות הצבאית, נציגי צה״ל הודיעו למשפחתו של החטוף אריה (זלמן) זלמנוביץ ז״ל וחלל חטוף נוסף ששמו טרם הותר לפרסום ע״י המשפחה, כי יקירהם הושבו לקבורה.
על פי המידע והמודיעין העומד לרשותנו, אריה (זלמן) זלמנוביץ ז״ל נחטף, בעודו בחיים, מביתו בקיבוץ ניר עוז, על ידי ארגון הטרור חמאס. הערכה היא כי זלמן ז״ל נרצח בשבי בתאריך 17/11/23. זלמן ז״ל, בן 85 במותו, הותיר אחריו שני בנים וחמישה נכדים ונכדות. המסקנות הסופיות יגובשו לאחר השלמת בחינת נסיבות המוות במרכז הלאומי לרפואה משפטית.
מטעם מטה המשפחות להחזרת החטופים נמסר:
משפחות החטופים והשבים מחבקות בשעה זו את משפחת זלמנוביץ׳ אשר יקירה אריה ז״ל הושב אתמול לישראל לקבורה ראויה. לצד העצב וההבנה שהלב לעולם לא יהיה שלם, השבתו של אריה ז״ל היא בגדר מזור כלשהו למשפחה שחיה באי וודאות וספק מייסרים מעל לשנתיים. לא ננוח ולא נשקוט עד להשבת אחרון החטופים. חמאס נדרש לעמוד בחלקו בהסכם ולבצע את כלל המאמצים הנדרשים על מנת להשיב את החטופים החללים למשפחותיהם ולקבורה ראויה.
🖤 אריה זלמנוביץ' ז"ל נולד בחיפה ועזב את בית הוריו בגיל צעיר כדי להקים עם חבריו לגרעין הנח"ל את קיבוץ ניר עוז. אריה אב לשני בנים וסב לחמישה נכדים. אריה היה כל חייו איש אדמה, שהתמחה בגידול חיטה בתנאי הנגב הקשים. איש ספר עם ידע נרחב בהיסטוריה ובידיעת הארץ. הוא היה איש קשוח וצנוע שלא דרש לעצמו כלום, ובכל סבבי הלחימה לא הסכים לעזוב את ביתו. הוא היה לחטוף המבוגר ביותר בשבי חמאס, נחטף בחיים ונרצח כשהוא בשבי.
◼️ חדשות מועצות אזוריות ומקומיות בווטסאפ לחצו כאן
◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן
◼️ חדשות מלחמה בישראל חרבות ברזל בווטסאפ לחצו כאן







