מבזקים
רחובות מוזילה את החניה לתושבים: 5 שקלים לשעה ו-20 שקלים ליום אשקלון: 52 גרם חומר החשוד כקנאביס, סכין ואלה נתפסו ברכב; שני תושבי העיר ותושב אופקים נעצרו דקירה באילת: חשוד שנמלט מהזירה נעצר בתוך זמן קצר רימון הלם הושלך בכביש באילת: ארבעה חשודים נעצרו, בהם קטין מינוי חדש בעיריית אור יהודה: תמי בנימיני [תושבת חולון] מונתה למנהלת אגף משאבי אנוש נמלט ממחסום באשדוד והתהפך: קטין מגדרה חשוד שנהג ללא רישיון מרכז שפירא: שלושה שוהים בלתי חוקיים נתפסו בפעילות משולבת של המשטרה ומג״ב באר יעקב: אישה נפגעה משאיפת עשן בשריפה בבניין מגורים אירוע חריג בגבעת שמואל: נשקו של מאבטח בית ספר נחטף בדרך ל – 9 שקלים לליטר? ההתייקרות שעלולה להכות בכיס הנהגים כבר בנובמבר המאבק על בית הכנסת ברחובות מחריף: הקרקע הוקצתה מחדש וחברות המועצה מאיימות בצעדים משפטיים תושב גבעתיים נעצר בחשד לתקיפת מאבטחיו של נפתלי בנט בתל אביב בהיריון ברחובות? ביום שישי מחכה לכן אירוע חינמי עם הצצה לחדרי הלידה סרט ב – 19 שקל, חצי מחיר בחי כיף: ההטבות שמחכות לתושבי ראשון לציון ביום הבחירות בזמן שהזכאות לבגרות עלתה בארץ – בראש העין נרשמה דווקא ירידה תחזית מזג האוויר ליום ראשון, 25.10.2026 חג המסיק מגיע לבאר טוביה: שישה יישובים, זיתים ופעילויות לכל המשפחה יש לכם גג פרטי בקריית עקרון? ההרשמה לרכישה מוזלת מסתיימת בשלישי חודשיים אחרי מותו של שי חמו: מרכז חדש בקריית גת יישא את שמו הילדים בחזית, ההורים עם הדאגה: המיזם החדש בקריית אונו

ניצחון התורה בלוד: ספר תורה הוכנס לבית הכנסת שהוצת בפרעות "שומר החומות"

במעמד מרגש ובשירה אדירה בשכונת רמת אשכול, חגגו מאות תושבים את הכנסת ספר התורה שנתרמה על ידי משפחת דרייפוס לבית הכנסת "ישועת ה'". מנכ"ל ארגון 'לודאים': "המקום שבו עלו באש ספרי קודש – חזר להיות שוקק חיים".

שכונת רמת אשכול בלוד ציינה הערב (שני) אירוע של סגירת מעגל היסטורית ומרגשת. מאות תושבים, צעירים, סטודנטים ותלמידי מכינות צעדו ברחובות השכונה בשירה ובריקודים לכבוד הכנסתו של ספר תורה חדש לבית הכנסת "ישועת ה'".

הבחירה בבית כנסת זה אינה מקרית; במהלך פרעות "שומר החומות" בערים המעורבות, הפך "ישועת ה'" לאחד הסמלים הכואבים ביותר לאחר שהוצת על ידי פורעים ערבים וספרי קודש בתוכו עלו באש. הערב, במקום הפיח והחורבן, מילאו את החלל מאות חוגגים שחגגו את התחדשות הקהילה היהודית במקום.

ספר התורה נתרם על ידי משפחתו של נעם דרייפוס, מנכ"ל ארגון 'לודאים', הפועל לחיזוק ההתיישבות והקהילה בלוד. "זוהי זכות עצומה עבור משפחתנו להכניס ספר תורה דווקא לכאן", אמר דרייפוס בהתרגשות. "המקום הזה עבר רגעים קשים, אך היום הוא מלא בתפילה ובשיעורי תורה".

באירוע לקחו חלק תלמידי המכינה הקדם-צבאית הפועלת בשכונה, חברי כפרי הסטודנטים של בני עקיבא ותלמידי ישיבת ירושלים לצעירים. נוכחותם של הצעירים לצד התושבים הוותיקים המחישה את המהפכה הדמוגרפית שעוברת השכונה בשנים האחרונות.

דרייפוס ניצל את המעמד לקריאה למשפחות נוספות: "העשייה כאן היא שליחות ציונית ראשונה במעלה בלב מדינת ישראל. אני מזמין צעירים ומשפחות נוספות לעבור לשכונה, לחזק את הקהילה ולהיות חלק מהמהפכה שמתחוללת כאן".


◼️ חדשות לוד והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארגון לודאים

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של לוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן