מבזקים
מהפכה באפרת: מגדלים בני 15 קומות וכ־500 דירות בשכונה החדשה שתשנה את גוש עציון אבנים הושלכו לעבר בית כנסת ברמת השרון סמוך להרצליה: המשטרה חוקרת את הרקע מאילת לגן יבנה, ומהכאב למסורת: אלפים צפויים לרוץ שוב לזכר רס"ן אופק אהרון ז"ל חשד: עורך דין זייף מסמכים רבים עבור נהגים שרישיונם נשלל האופוזיציה ברחובות במתקפה על מתן דיל: ״פתחתם את האצטדיון – והתושבים משלמים בפקקים״; ראש העיר: "אנחנו לא מתעלמים מהבעיה" חשד לשיטה שאפשרה לנהגים פסולים להמשיך לנהוג: עורך דין נעצר במחוז מרכז הטלפון הגנוב הוביל את הבלשים: כך אותרה החשודה בגניבה מחוף הנסיכה באילת הנסיעות יישארו בחינם: הממשלה האריכה את ההטבה למפוני המלחמה עד אמצע נובמבר 63 אלף תלמידים, 20 מוסדות חדשים ו־70 מיליון שקל: כך תיפתח שנת הלימודים בנתניה בקעת הירדן: הזיהוי החריג שהקפיץ את הכוחות בלילה הסתיים בתפיסת 10 אקדחים מהמרכז ועד הערבה: המכוורות שפותחות את הדלתות בחג – ומה מחכה שם למשפחות 39,168 תלמידים חוזרים ללימודים באשקלון: זה מה שמחכה להם ב־1 בספטמבר הקיץ הגיע עד הבית: כך הפכו השכונות בגן יבנה למוקדי בילוי למשפחות "דחוף, ירו בשותף שלי למשרד": פוענח רצח עו"ד ארבל פלדמן בראשון לציון "הרגשתי שרוצים להרוג אותי": שחקן בני סכנין ואשתו ההרה הותקפו לאחר המשחק בנתניה שימו לב הבוקר ברחובות: הרמזורים בצומת הרצל – טלר – יעקב יפסיקו לפעול נמל אשדוד הכניס 657 מיליון שקל בחצי שנה – אבל הנתון בשורה התחתונה מפתיע אחרי הריסה מלאה והשקעה של 2 מיליון שקל: המקווה ההיסטורי בבית שמש נפתח מחדש לילה אלים ברמלה: בן 25 נפצע בפציעות חודרות ברחוב יוספטל תאונה בלוד: אוטובוס ורכב פרטי התנגשו ברחוב אליעזר קפלן – שני פצועים פונו לבית החולים

סוגיית יעבץ: פגישה חיובית בה הוחלט כי העירייה והתושבים יבחרו יחד אגרונום מומחה שיבחן כיצד ניתן לשמר את העצים

פגישה חיובית התקיימה בעיריית רחובות בנושא שימור העצים ברחוב יעבץ במעמד המנכ"ל דורון מילברג וסגן ראש העיר, יניב מרקוביץ' ובהשתתפות מטה התושבים, שהגיע בהרכב מלא – ואליהם הצטרפו האגרונומים עודד יפה, ותמיר קליין ממכון ויצמן. בפגישה נכחו גם חבר המועצה שאול צגהון ומנהל אגף גנים, יוסי כפיר".

לדברי אלי בריף ממטה התושבים, "סגן ראש העיר יניב מרקוביץ' ומנכ"ל העירייה דורון מילברג, היו ענייניים פתוחים וקשובים לקולות המקצועיים שהוצגו ולקול תושבי הרחוב. המורה, חני אביאל, ציינה כי זאב יעבץ, שעל שמו נקרא הרחוב, היה מורה מחנך והיסטוריון, זה שהגה את שתילת שדרת הגרבילאות ברחוב, שלאחר מכן נקרא על שמו ובסיכום הפגישה הוחלט על המשך התהליך לתיקון המצב, שיבוצע בשיתוף מלא עם התושבים וכי העירייה והתושבים יבחרו יחד אגרונום מומחה בלתי תלוי, אשר יבחן פרטנית כיצד אפשר לשמר כל עץ ועץ".

עו"ד יניב מרקוביץ, סגן ראש העיר ומחזיק תיק חזות העיר ימשיך לרכז את הטיפול בנושא, תוך שיתוף התושבים, כשהצפי לסיום המיפוי הוא בעוד כמספר שבועות "הבטחנו לתושבים לנהל את התהליך בשיתוף ובשקיפות וכך אנו פועלים הלכה למעשה", אמר מרקוביץ'. המנכ"ל דורון מילברג, הוסיף: "אנו קשובים לצרכי התושבים  ובמקביל פועלים מתוך אחריות לבטיחות עוברי הדרך".

חבר המועצה שאול צגהון אמר: "מאוד שמח לראותך את השתתפות התושבים, שיחד עם מנכ"ל העירייה מוצאים יחד את הפתרון וזו הדרך הנכונה. אנחנו כאן תמיד לצרכי התושבים".

ממטה התושבים נמסר: "אנחנו מרוצים ועם זאת דרוכים להמשך, הקמפיין ממשיך במרץ. היה מרגש לראות את כל האנשים היקרים שעזבו באמצע היום את העבודה והלימודים בכדי להשתתף בפגישה, להביע עמדה ולשמור על הסביבה בה הם חיים. ביחד – זו הדרך."

כידוע, הקמפיין לשמירת העצים ברחוב יעבץ ממשיך בכל הכח לרבות גיוס כל תושבי הרחוב, מכל הגילאים, הבאת חוות דעת מקצועית המצביעה על עצים בריאים הניתנים לשימור. כמו כן, עצי הרחוב קושטו היום בציורים של ילדי הרחוב הקוראים לשמור על העצים.

 

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן