מבזקים
ממחר חובה להדליק אורות גם בשמש: הפרט שנהגים רבים עלולים לפספס עשן ורכבי כיבוי בשכונת עיר היין באשקלון: מה צפוי לקרות מחר ברחוב שירת היין? שבוע של חסימות ברחובות: אלה הכבישים שייסגרו ממחר, ובאילו רחובות ייגררו רכבים רוכב אופניים נהרג מפגיעת רכב סמוך לפלמחים: הנהג נחקר במשטרה גבר נורה למוות בתל שבע: המשטרה חושדת בסכסוך פלילי בין משפחות תאונה באילת: רכב התהפך על גגו, שלושה בני אדם נפצעו בן 58 התמוטט באמצע אימון ברחוב ביבנה: פעולות ההחייאה החזירו לו את הדופק רכב התהפך באילת: לוחם אש שלא היה במשמרת נחלץ לעזרת הלכודים יומיים של הצתות בבת ים: בבית החשוד נמצא רימון שהוסב למטען חבלה מטיילת בת 51 נפלה מגובה רב בנחל עקרבים: מסוק צבאי הוזנק לחילוצה לפני 32 שנה נגנב ממנו טנק, עכשיו האמר צבאי נעלם מאותו בסיס שליד אשקלון הצתת בניין בחולון הסתבכה לפרשת סחיטה: מלכודת בטלגרם וארבעה חשודים הטרגדיה ברחוב אגריפס בירושלים: ההרוגה היא דיפלומטית צ'כית בת 30 אסון בכביש 25 סמוך לנתיבות: נהג אוטובוס נהרג ו־24 בני אדם נפצעו המילים שהשאיר איתי יעבץ לפני שנפל בעזה נחרטות בלב מודיעין אשקלון היא "עיר אלף השקמים", אבל מה קורה לעצים כשהעיר ממשיכה לגדול? שתי טבעות נישואין נזרקו לפח בלוד, מה שקרה אחר כך לא רואים כל יום באיזו שעה נפגעים הכי הרבה בתאונות דרכים בעיר שלכם? הנתונים מפתיעים לא רק קניון: הסיפור הפחות מוכר מאחורי מתחם הענק בכניסה לראש העין הבטיחו כמה חודשים, חלפו יותר מ – 20: הסיפור מאחורי שיפוץ טיפת החלב באשקלון

סוזנה מרדכי: "להליכה יומיומית יש תרומה אדירה לשיפור הבריאות ואיכות החיים שלנו"

יום ההליכה הבינלאומי שחל ב-30 באוקטובר, הוא הזדמנות מצויינת להזכיר לכולנו שלהליכה יומיומית יש תרומה אדירה לשיפור הבריאות ואיכות החיים שלנו, אומרת סוזנה מרדכי, הפיזיותרפיסטית המחוזית במאוחדת מחוז דרום.

ישנה פעילות גופנית מצוינת, ללא עלות, שניתן לעשות לבד או עם חבר/ה, פעילות זמינה ואפשרית ממש לכל אחד. למה זה כל כך חשוב?

  1. הליכה שומרת על בריאות הלב – 10 אלפים צעדים ביום זו המלצת ארגון הבריאות העולמי. אבל, כל הליכה – גם קצרה – תתרום לתפקוד הלב והריאות.
  2. הליכה מפחיתה כאב במפרקים – הליכה יומיומית של כחצי שעה משפרת את חילוף החומרים גם במפרקים ובכך מסייעת להפחתת הכאב. צריך רק לעבור את הכאב הראשוני שיתכן שיהיה, ואחר כך פשוט ללכת.
  3. הליכה מפחיתה משקל – הליכה קבועה עוזרת לירידה במשקל.
  4. הליכה מאזנת את לחץ הדם ואת הסוכרת.
  5. הליכה מחזקת את העצמות והשרירים – חשוב ביותר בגיל המבוגר.
  6. הליכה בחוץ , קרי באור השמש), אפילו למשך 10 דקות, משפרת את קליטת ויטמין D שחשוב מאד למניעת דלדול העצם.
  7. הליכה תורמת לפעילות המערכות הפנימיות – כמו מערכת העיכול, הנשימה והריאות.
  8. הליכה תורמת רבות לשיפור המערכת החיסונית.

להליכה יתרונות רבים שרק חלקם נמנו כאן. ראוי לציין את חשיבותה של הליכה כאשר אנו בתהליכי החלמה ממחלה וירלית או אחרת. הליכה מתונה בחוץ חשובה מאד גם למחלימים מקורונה שכן היא משפרת את תפקודי הריאות והנשימה ומחזקת את השרירים.

עם זאת, כשמתחילים כל פעילות גופנית, יש לבצע זאת בהדרגה ולהיות קשובים לגוף. הכי חשוב: להתמיד ולא לוותר.

המלצתי האישית: להתאמת תוכנית אימון מלאה מומלץ להיוועץ בפיזיותרפיסטים שבמכונים. הפיזיותרפיסט יתאים לכם תוכנית מדויקת, כזאת שלוקחת בחשבון מחלות רקע ובעיות אורתופדיות ולצד זה את המסוגלות שלכם לפעילות גופנית.

אז, הצטיידו בנעלי ספורט נוחות, בגדים נוחים ובקבוק מים אישי וצאו להליכה שתתרום לכם הרבה יותר מכל תוכנית בטלוויזיה. ואם אתם יוצאים באור היום (מומלץ), לא לשכוח כובע, משקפי שמש וקרם הגנה (גם בחורף). זכרו: בני אדם נועדו לנוע – לא לנוח!"

הכותבת, סוזנה מרדכי, היא הפיזיותרפיסטית המחוזית, מאוחדת מחוז דרום

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן