מבזקים
אילת של שתי מערכות בחירות: ברובע 8 הצביעו 67%, בערבה רק 41% 44,264 מצביעים ברמלה – לאחר ספירת 60% מהקלפיות: הליכוד מוביל עם 37.9% 74.6% הצבעה באופקים: רמת השקד בראש; הליכוד מוביל עם 46.1% מהקולות 111,632 מצביעים בחולון: הליכוד מוביל עם 32.6%, ישר שנייה עם 20.1% בדימונה: הליכוד מוביל עם 54.1% מהקולות; עלייה בשיעור ההצבעה בעיר 69,048 מצביעים בהרצליה: ישר מובילה עם 33.6%, הליכוד שני המפלגות התחלפו, הרגל אחד נשאר: הסיפור של גני תקווה בקלפי לאחר ספירת 63.6% מהקלפיות בלוד: הליכוד מוביל, הרשימה המשותפת שנייה כפר סבא הצביעה, אבל לא באותה עוצמה: הפער הגדול בין השכונות נחשף ירושלים: פער של 61 נקודות בהצבעה בין אזורי הקלפיות – הנתונים המפתיעים נחשפים נתיבות אחרי סגירת הקלפיות: כמעט שליש מהמצביעים הגיעו מאזור אחד בעיר 129,292 מצביעים בנתניה – הליכוד מוביל עם 34.9% שני קצוות באותה ירוחם: 82.3% הצבעה באזור אחד, רק 59.2% באחר נס ציונה הצביעה, אבל לא באותו קצב: פער של 11 נקודות בין אזורי העיר מצפה רמון כבר עברה את הבחירות הקודמות, אבל הפער מהארץ עדיין גדול יהוד מונוסון: קריית הסביונים בראש, מכב"י בתחתית – הפער שמסתתר מאחורי נתוני ההצבעה מזכרת בתיה יצאה להצביע: בבר לב הגיעו ל – 82.9%, ומה קרה בשאר היישוב? בין מפלסים לכפר עזה: הפער החריג שמתגלה במפת ההצבעה של העוטף מודיעין יצאה להצביע, אבל לא באותה מידה: 83.5% במורשת, רק 55.9% במשואה 16,436 איש הצביעו ברמב"ם, ובכל זאת היא אחרונה: הפרדוקס של ראשון לציון בבחירות

סח"י של רשת חוויות מתרחבת

לאחרונה התקיים טקס קבלה לבני ובנות נוער משכונות גבירול וההולנדית, אשר הצטרפו לסיירת סח"י (סיירת חסד ייחודית), הפועלת על ידי רשת חוויות רחובות, בשיתוף עמותת נכח שנוסדה בשנת 2007 ע"י עודד וייס, איש חינוך מעל 20 שנה המשמש כיום כנשיא העמותה.

"תוכנית סח"י פועלת במרכז קהילתי חוויות גבירול מזה שש שנים וסוחפת אליה בני נוער רבים לפעילות חברתית ולנתינה", אומר אמיתי כהן, יו"ר רשת חוויות, "במסגרת הפעילות מתבצעת חלוקת מזון לתושבים בצורה אנונימית, כאשר הנוער עצמו זוכה לקבל תחושת משמעות האישית דרך הנתינה".

במסגרת הטקס התקבלו לתוכנית כ- 20 בני ובנות נוער חדשים, אשר חתמו על האמנה של הסיירת, קיבלו את חולצת הסיירת והסיכה, שנותנת להם את האמונה והרצון לעשיית הטוב.

במסגרת התוכנית, נפגשים בני הנוער לפעילות חברתית פעמיים בשבוע, כאשר את המפגשים מנהלות רכזות שלוחת סח"י רחובות, אוריאן מרחום וטליה יוסף, באמצעות שיח חברתי ואישי עם הנוער, במטרה להעצים ולפתח את תחושת המסוגלות העצמית. שיא הפעילות השבועית הינה יציאתם של בני הנוער לאיסוף מזון ברשתות המזון וחלוקת המזון ברחבי השכונה בשעות הקטנות של הלילה. כך, מידי שבוע מתבצעת חלוקה לכ-25 משפחות, כאשר בני הנוער משאירים את סלי המזון בפתח הבית באופן של מתן בסתר. לאחר החלוקה, מתבצע מעגל שיח, שבו הנוער משתף בתחושות את כלל הקבוצה הפעילה בסיירת, שיח שמוביל להעצמה ופתיחות – והכל דרך ערך הנתינה.

עודד וייס, המכונה "הבאבאסח'י", נכח בטקס, ואמר כי: "מדובר בהרבה יותר מפעילות נתינה, זו תקווה שאפשר גם אחרת, אוריאן וטליה בוגרות הארגון מובילות מידי שבוע עשרות רבות של בני נוער, אשר דואגים למשפחות נזקקות לשפע של מזון ולקשישים, שלא ירגישו בודדים, שיהיה להם חורף חם. הפעילות אף התעצמה בתקופת הקורונה. אשרי העיר שאלה הם ילדיה".

אלרואי אסרף, מנכ"ל רשת חוויות, ציין כי מדובר באחד הפרויקטים החינוכיים והחברתיים המשמעותיים ביותר הפועלים במרכזים הקהילתיים: "לסיירת סח"י יש משמעות אמיתית בהקניית ערכים של נתניה לזולת ובחיזוק הערך העצמי של הנוער, שהרי אותם נערים ונערות לוקחים אחריות ויודעים שהמזון שהם מספקים מונע מאדם אחר להישאר רעב. בנוסף, הנוער מתאגד סביב רכזים שיודעים לגעת להם ללב ולאחד אותם. גם מאמינים בהם וגם יש ערך למה שהם עושים ואז השמיים הם הגבול".

מנהל חוויות גבירול, איתמר הרשקו, הוסיף כי: "גם לאחר שנים של פעילות אני נפעם לנוכח ההצלחה האדירה שהתוכנית מביאה איתה. אני רואה את הביקוש הגדול של בני הנוער להצטרף לסיירת ואת ההשפעה החיובית שמתחוללת בכל נער ונערה שלוקחים חלק בתוכנית. מדובר בתוכנית שמשנה מציאות בקהילה, וזה נותן לנו את המוטיבציה להמשיך ולעשות רק טוב".

ברשת חוויות ביקשו להודות לעודד וייס ואברהם חיון מעמותת סח"י, על שיתוף פעולה הדוק לאורך השנים

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רחובות

לחצו כאן
דילוג לתוכן