מבזקים
מוות מיותר: אשה נהרגה בכביש 4, צעיר נהרג בכביש 77 עגלת קפה חדשה נפתחה באשקלון: הסיפור המרגש שמאחורי "בעגלא" אירוע חריג ברחובות נס בתחנת הרכבת בתל אביב: בן 85 התמוטט, עבר החייאה ושב להכרה מלאה רוכב אופנוע החליק ברחוב בני ברית באשדוד והובהל במצב בינוני אל בית החולים אסותא מהמטבח הגיאורגי: מתכון מטורף לסלט חצילים ואגוזים של שף קונדיטור רוני בר-און לראשונה בישראל: "פסטיבל הלוטוס ותרבות הודו" מגיע לגן הבוטני בירושלים טראמפ שוחח עם נתניהו על מזכר ההבנות המתגבש עם איראן – "מוג׳תבא חמינאי אישר את העסקה; נחתום בקרוב" תאונה עצמית בנתיבות: שני נערים נפצעו כשרכבו על אופניהם תאונה קשה בכביש 1: שישה נפגעים, בהם שני ילדים, פונו לבית החולים פועל שיפוצים נעצר בחשד למעשה מגונה בתושבת תל אביב בביתה עמק הצבאים נפתח מחדש בירושלים: לאחר סגירה ממושכת – הפארק חוזר לקבל מבקרים פיצוץ בלון גז בעיר העתיקה בירושלים: שני פצועים, אחד במצב קשה בן 5 נפגע מרכב בבני ברק מהפך סביבתי באשדוד: הממשלה אישרה תוכנית לצמצום זיהום האוויר והריח באזור פשיטה בקריית גת: אתר הימורים בלתי חוקי נחשף – ציוד מחשבים נתפס, חשודים עוכבו לחקירה בעל חנות רהיטים איים על לקוחה מירושלים: "מה שעשינו לכם בשבעה באוקטובר זה כלום" גבעת שמואל הצדיעה למשפחות המילואים: ערב הוקרה מרגש עם מופע סטנד־אפ ותודה מהעירייה גבעת שמואל מקפיאה את הארנונה שנה תשיעית ברציפות הממשלה משיקה תוכנית קיץ בהיקף חסר תקדים: כמיליארד שקלים לתלמידי ישראל

סמוטריץ׳ ודגן רקדו בשא-נור: ״ושבו בנים לגבולם״

למעלה מ-10,000 איש השתתפו בחגיגות יום העצמאות בשא-נור המתחדשת, ביניהם יוסי דגן ראש מועצת שומרון שעבר לגור במקום, ושר האוצר בצלאל סמוטריץ׳, שאמר: ״מי שהתאבל על הארץ זוכה עכשיו לראות בשמחתה״. דגן אמר: ״חזרנו הביתה, לשא-נור שלנו. גם לגוש קטיף נגיע״

חגיגות יום העצמאות ה-78 למדינת ישראל בשומרון עמדו השנה בסימן היסטורי של התחדשות ההתיישבות היהודית בצפון השומרון. המועצה האזורית שומרון קיימה את עצרת העצמאות המרכזית ברחבת המצודה ביישוב המתחדש שא-נור, בהשתתפות אלפי חוגגים שהגיעו מכל רחבי הארץ כדי לחזק את האחיזה באזור, ביניהם שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ וראש מועצת שומרון יוסי דגן שעבר לגור במקום.

האירוע המרכזי בשא-נור כלל הופעה מלאה של הזמר והיוצר ביני לנדאו, לצד שלל הפעלות לילדים, שחקני רחוב ומתחמי מתנפחים. העצרת, שהיוותה את מוקד החגיגות הרשמי של המועצה, סימלה את החזרה לחיים של היישובים שנעקרו בעבר ואת יישום ביטול חוק ההתנתקות בפועל.

ראש המועצה האזורית שומרון, יוסי דגן, אמר בעצרת: "חזרנו הביתה לשא-נור שלנו. קיבלנו מהקב״ה הזדמנות שניה, כעם וכמדינה, והפעם אנחנו לא נפספס אותה. 20 שנה אחרי החטא הזה, האסון הזה, עם ישראל, ממשלת ישראל וצה״ל, כולנו ביחד מתקנים וחוזרים לצפון השומרון".

מוביל החלטת הקבינט להסדרת היישוב, השר בצלאל סמוטריץ׳, אמר במקום: ״בתחילת השבוע השרה סטרוק הזכירה לנו שה׳ באייר היה גם התאריך בו התחיל הפינוי של ימית. למה אף אחד לא זוכר את זה? למה את הגירוש מגוש קטיף ומצפון השומרון זכרנו 20 שנה? כי היו הרבה אנשים שמתוכם אחד היום ראש המועצה, ואיתו משפחות המגורשים מהגרעין של חומש ושא-נור, והרבה מאוד פעילים אוהבי ארץ ישראל שטרחו לזכור כל הזמן״.

״20 שנה זה הרבה, אבל במושגים של נצח ישראל זה קצת מאוד. לסגור מעגל ולזכות לראות בשמחתה של שא-נור, חומש, ובקרוב גם גנים וכדים״. השר הודה לראש המועצה על פעילותו למען החזרה לשא-נור: ״יוסי, תודה רבה לך על כל השנים שנאבקת״.

במקביל לעצרת המרכזית, קיימה המועצה יחד עם מרכז סיור ולימוד שומרון, מרכז גוש קטיף ותיירות שומרון, מערך סיורים נרחב ב"יישובי התקומה". המטיילים הגיעו לנקודות יציאה בשבי שומרון ובמבוא דותן, משם יצאו לסיורים מודרכים בתחנת הרכבת ההיסטורית בסבסטיה, בחומש, בשא-נור ובחוות שובה ישראל.

לצד האירועים האידיאולוגיים, תיירות שומרון קלטה המוני מבקרים שפקדו את המעיינות ואתרי הטבע ברחבי המועצה. כלל המעיינות הוכשרו מראש לקליטת הקהל, ומרכז מורשת אלון מורה נפתח לציבור ללא תשלום כחלק ממיזם אתרי המורשת הלאומיים.


◼️ חדשות יהודה ושומרון בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: רועי חדי, מועצה אזורית שומרון

דילוג לתוכן