מבזקים
סוף לתעלומת הריח בראשון לציון? נהג ביובית נעצר בחשד שהשליך חומר מסוכן לביוב בשל הגשמים: מרוץ באר יעקב ה-7 נדחה ל-20 בנובמבר באר יעקב: ערב שירה בציבור ״בטעם של פעם״ באר יעקב: ״געגע הברווז המשוגע״ עולה על הבמה אשדוד: ״החולה ההודי״ תעלה במשכן לאמנויות הבמה אשדוד: ״שומרי הדרקונים״ מגיעים למשכן אשדוד: ״נובה חדשה״ תעלה במשכן לאמנויות הבמה אילת: ״קיר זכוכית״ של בית ליסין עולה בתיאטראות אילת ״לא הייתם צריכים״: הדרמה הקומית של הקאמרי מגיעה לרחובות באר יעקב: ההצגה ״מורדות״ תעלה במשכן לאמנויות הבמה רחובות: מחווה ליוסי בנאי עם האחים אסנר טריפונס מגיע לרחובות: חגיגה יוונית-ישראלית בבית העם ג׳אז, בלוז ורוקנרול באילת: להקת רונדו עולה לבמה צה״ל ושב״כ: חוסל בכיר חמאס שהחזיק בשבי את עומר שם טוב בפיקוד הצפון הוצג לראשונה לרמטכ״ל מודל ״צוות הקרב הרובוטי״ ניקוי שהוא גם טיפוח: ג׳ל הפנים החדש של TALIA SKINCARE דרושים באופקים: העירייה מגייסת סגן או סגנית למנהל אגף הביטחון והסדר הציבורי לקראת סוף שבוע גשום: עיריית אשקלון נערכת למערכת הגשמים הצפויה פתח תקווה: תלמיד כיתה ב׳ תקף את סגנית המנהלת – הלימודים בבית הספר עמיטל יחלו מחר ב־10:00 בדימונה נפתחה חנות יד שנייה עם מטרה אחת גדולה: לתת הזדמנות

עטופים בדגל ישראל: ארונותיהם של עודד ליפשיץ, וילדי משפחת ביבס אריאל וכפיר; נשיא המדינה: סליחה

נשיא המדינה יצחק הרצוג: ״זהו רגע של ייסורים וכאב. לב של עם שלם מרוסק לרסיסים. בשם מדינת ישראל אני מרכין ראש ומבקש סליחה. סליחה שלא מילאנו את חובתנו. סליחה שלא הגנו עליכם באותו יום ארור. סליחה שלא השבנו אתכם הביתה בשלום".

הלב נשבר, המחזה מפלח את הנשמה: החטופים החללים – עודד ליפשיץ – מבוני ניר עוז, שירי ביבס היפהפייה עם ההומור וילדיה הקטנים – הג'ינג'ים שהפכו בעל כורחם לילדים המוכרים ביותר בעולם – הובאו בארונות שנעטפו בדגל ישראל, אל כוחות צה"ל.

נשיא המדינה יצחק הרצוג:

״זהו רגע של ייסורים וכאב. לב של עם שלם מרוסק לרסיסים. בשם מדינת ישראל אני מרכין ראש ומבקש סליחה. סליחה שלא מילאנו את חובתנו. סליחה שלא הגנו עליכם באותו יום ארור. סליחה שלא השבנו אתכם הביתה בשלום. יהי זכרם ברוך.״

ארבעת הארונות של החטופים החללים לוו על ידי כוחות מיוחדים של משטרת ישראל ושל צה״ל, ועשו את דרכם למרכז הלאומי לרפואה משפטית, שם יעברו הליך זיהוי.

שיירת החטופים החללים עברה במועצה האזורית שדות נגב. תושבי המועצה עמדו בצידי הכבישים וחלקו להם כבוד אחרון.

ראש המועצה האזורית שדות נגב, תמיר עידאן:

"ציפינו, התפללנו וקיווינו לסוף אחר. בלב כואב ודואב, תושבי שדות נגב שולחים חיבוק ותנחומים למשפחות החטופים שיקיריהם חזרו כשאינם בין החיים. אנו עומדים מול אוייב מר ורע שאכזריותו לא נתפסת. מי שרוצח עוללים קטנים וטובח במשפחות שלמות חפות מפשע אינו ראוי להיקרא אדם, עלינו להילחם בהם עד להשמדתם המלאה ולהחזיר את כל החטופים לביתם עכשיו".

״הַרְנִינוּ גוֹיִם עַמּוֹ כִּי דַם עֲבָדָיו יִקּוֹם וְנָקָם יָשִׁיב לְצָרָיו וְכִפֶּר אַדְמָתוֹ עַמּוֹ״

גם תושבות ותושבי חוף אשקלון, יצאו עם דגלי ישראל, ודגלים צהובים לעמוד בצד הדרך ולחלוק כבוד לחללים השבים הביתה, בצומת סילבר, קיבוץ ניצנים, צומת מבקיעים וצומת יד מרדכי.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דובר צה"ל | נדין כהן, אורפז מזלטרין, דוברות והסברה חוף אשקלון

דילוג לתוכן