מבזקים
ילדה בת 5 נעקצה על ידי עקרב והובהלה מערד לסורוקה; מצבה בינוני זמני הדלקת נרות – כניסת השבת ויציאת השבת; פרשת השבוע: עקב רכב הוצת באילת, הרקע פלילי; תושב העיר, בן 20, נעצר דקירות ברחוב שיבת ציון בתל אביב צה"ל חיסל שני מחבלים מחמאס שפעלו לקידום מתווי טרור נגד כוחותינו אזור התעשייה באר טוביה: שלושה פצועים הובהלו לקפלן מזירת תאונה דגלי פרו התנופפו לצד דגלי ישראל ברמלה; ראש העיר: "חגיגה של זהות, של זיכרונות ושל קהילה שמצאה כאן בית" עוד חיסול מוצלח לצה"ל: מפקד מרחב מחנות המרכז בארגון הטרור כתאאב אלמג׳אהדין מאבטחים נדקרו במועדון לילה בתל אביב – המשטרה עצרה שני חשודים, תושבי אשדוד ולוד בשנות העשרים רכב התהפך בראשון לציון; אשה בת 50 וגבר בן 70 טופלו בזירה טבעת שנתקעה באצבעה של תושבת באר טוביה חולצה על ידי מתנדב ידידים רגע לפני שהמבצעים מסתיימים: עשרות הנחות מחכות לכם בקניון עזריאלי רמלה תאונה קטלנית בכביש 90: בן 20 נהרג בהתנגשות עם אוטובוס סמוך למסוף אלנבי אשדוד: בן 52 התמוטט בביתו – ולאחר החייאה ממושכת ליבו שב לפעום יבנה נפרדת מהחברה למתנ"סים: העירייה יוצאת לדרך חדשה בניהול הקהילה והתרבות אשדוד סוגרת את החופש ב – 10 שקלים: יותר מ – 50 אירועים בשלושה שבועות חולון עושה סדר: תומכות החינוך ומלווי ההסעות יקבלו מעמד זהה לעובדי העירייה חשוד מרמת גן נעצר לאחר שניפץ את דלת משרדי חדשות 12 והותיר מכתב איומים עוטף עזה חוזר לשגרה? צה"ל משחרר את כיתות הכוננות ברוב היישובים הסמוכים לגבול חשד לרצח בנגב: גבר מת מפצעיו, המשטרה מחפשת אחר היורים

עיכוב באישור פתיחת המלונות באילת; מאיר יצחק-הלוי: "אילת במצב הקשה ביותר שהעיר הייתה בו"

אתמול (ד') אישרה הכנסת את חוק "איי התיירות הירוקים" בוועדת חוקה, חוק ומשפט לקריאה שנייה ושלישית. אך כעת נראה שסיום התהליך לאישור החוק נתקע ולא הועבר לקריאה שנייה ושלישית כמצופה, מה שאומר שהמלונות באילת ובים המלח לא יוכלו להיפתח בימים הקרובים כפי שציפו.
"הגענו עד למשפך במרוץ המרתון המטורף הזה ואתמול, ככל הנראה, אחרי שוועדת חוקה, חוק ומשפט אישרה את אשר אישרה, האישור לא היה מקובל על חלק מחברי הממשלה ולכן לא הגיע לקריאה שנייה ושלישית", אמר ראש עיריית אילת מאיר יצחק-הלוי בריאיון לאולפן ynet.
לדבריו, הוא ימשיך לפעול על מנת להעביר את החוק ביום שני הקרוב והוסיף כי "מצער אותי מאוד שההחלטות לא רואות את העניין עצמו – המצוקה שבה העיר אילת נמצאת. המצוקה הכלכלית והנפשית, ולכן אני מקווה שביום ראשון-שני הם (חברי הכנסת בוועדת חוקה, חוקה ומשפט) יתעשתו וימצאו שיח מגשר. על השאלה ממה נובע העיכוב ענה יצחק-הלוי: "החוק נועד לתת מענה לאילת ולים המלח. נקודה. אין ויכוח. כשנכנסו פה אלמנטים נוספים אז העסק נדחה וזה המצב. אני לא מספר פה אגדות".
גם המלונות באילת ידעו מבעוד מועד לקחת את החלטות הממשלה בעירבון מוגבל ולא להודיע רשמית על קליטת תיירים. בבדיקה שנערכה בחדשות 08, מספר מלונות נשאלו האם ניתן לקיים הזמנה בבטחה בסופ"ש הקרוב.

מלון מלכת שבא: "מלונות אחרים אולי לוקחים את הסיכון אך אנחנו לא. אתה כן יכול לבצע הזמנה אך לא מבטיחים לך שהיא תמומש. רק ביום רביעי בישיבת ממשלה, נוכל לדעת מה צופן העתיד. כרגע אנו לא מתחייבים". בית המלון נשאל מדוע בבתי מלונות אחרים כן נותנים תאריך מיועד: "לדעתנו הם סתם אומרים. אך הלוואי אנו טועים".

גם בדן פנורמה הסתייגו: "כרגע הצפי הוא ב-5.11 והלאה אך גם לגבי זה אנחנו ספקים. ההחלטה אמורה ליפול רק ביום רביעי. הישיבה הייתה אמורה להיערך לפני אך היא נדחתה. יש מלונות שאולי לוקחים סיכון ומהיום למחר יכולים לפתוח. אצלנו היו אנשים שהזמינו מ-1.11 ודחינו להם. כרגע אנחנו לא יודעים כלום".

מאיר יצחק-הלוי התייחס למצב המלונות בעיר: "התחלנו להיערך לפתיחת המלונות, לצערנו הרב הדברים מנוהלים בצורה של 'שלוף'. אני בטוח שהנבחרים יודעים שבתי המלון צריכים לעשות היערכויות שהן לא תהליך של יום-יומיים. מדובר בהזמנות של סחורות, להחזיר ולגייס עובדים, מדובר בעשרות-אלפי עובדים באילת ובים המלח. זה תהליך שלוקח זמן", הסביר רן בלבוס, סמנכ"ל חברת נקש שבבעלותה מלון בים המלח, כיצד המצב ה"תקוע" לכאורה, גורם לבעיות עבור המלונאים בבואם לפתוח את המלונות בזמן".

ראש עיריית סיכם את הדיון באולפן: "החיים והצורך לשרוד הם יותר חזקים מתחושות אישיות. מבחינה כלכלית אנו בכאוס המון שבועות, במצב הקשה ביותר שהעיר הייתה בו ולכן אנו רוצים אופק אופטימי. אני רואה איפה זה תקוע".
יצחק-הלוי הדגיש כי לא מדובר רק על בתי מלון אלא גם על בתי עסקים ומסעדות שהתארגנו לפתיחה בסוף השבוע הזה. "אין גרוע מזה – כשאתה אומר הכל בסדר, ויש תמיכה מקיר לקיר ובסוף, בגלל שיקולים לא רלוונטיים, עיר שלמה תקועה, זה לא הגיוני".
בתגובה לדיונים אתמול בוועדת חוק חוקה ומשפט בעניין ה"איים הירוקים", נמסר בתשובה מהתאחדות המלונות: "אנו אנשי עסקים, לא ממשלה ולא כנסת. כשיש הסכמה ואנו מעודכנים, אנו מגייסים עובדים, מנקים, מכינים את המלונות וקונים אוכל. כעת אנו עומדים שוב בפני שוקת שבורה ומול אלפי עובדים שישמעו שוב שלא נוכל לגייס אותם. אנו קוראים לממשלה שזו הצעת החוק שלה, לאשר אותה עוד הערב".
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן