מבזקים
ראשון לציון: איפה חוגגים הקפות שניות? כל המוקדים והשעות ברחבי העיר ליזי דלריצ'ה הובילה את ראשות הרשויות בוורוד: ״לכו להיבדק״ שדרות: חסימות כבישים במוצאי שמחת תורה בעקבות אירועי ההקפות השניות פסטיבל ניצוצות 2026 ננעל במודיעין: שלושה ערבים של אור, מוזיקה ואמנות שדרות ועוטף עזה: פיצוצים צפויים להישמע בשעות הקרובות כלב וחתול חולצו בשלום משריפה בדירה בוערת באשדוד רמת השרון מצדיעה לטלי וצביקה מנס: ״בזכות גבורתם ותושייתם ניצלו חייהם של 174 נוסעים״ אשדוד: שריפה בדירה ברחוב נתן אלבז, אדם אחד נפגע קל אור יהודה: פועל כבן 30 נפל מגובה באתר בנייה ונפצע בינוני פרסום ראשון – אחרי הדרמה באוויר: יניב חיון מנס ציונה יקבל את אות "גיבור העיר" שריפה בבניין מגורים באשדוד: לוחמי האש סורקים לאיתור לכודים שלושה שבועות בלי גישה לרכב: שדרות ח״ן ברחובות ייחסמו הרמטית שגריר האיחוד האירופי ביקר בסוכת מד"א בלוד שני חשודים נעצרו באשקלון בחשד להתפרצויות לכלי רכב וגניבת כרטיסי אשראי בדרך לבית החולים מקריית מלאכי: המיילדת עצרה בצד הדרך וקיבלה לידה באמבולנס עבודות ברחוב מאיר צוברי בגדרה: הרחוב ייסגר לתנועה בשעות היום דרמה בירושלים: בן 60 התמוטט ברחוב והחובשים נלחמו על חייו טרגדיה: תינוקת בת 3 חודשים הובאה לברזילי ללא רוח חיים הנעדרת אותרה בחבית: המשטרה פענחה את רצח פאטמה רג'בי ממזרח ירושלים תיעוד: מלחיית זכוכית הושלכה לעבר בנט במסעדה בבני ברק – בן 26 נעצר

עיריית אשדוד מצטרפת ליום כחול להגברת המודעות לסרטן המעי הגס

עמותת צו מניעה והתמודדות עם סרטן המעי הגס יוצאת בקמפיין ארצי להגברת המודעות לסרטן המעי הגס. ב-31.3.24 יתקיים 'יום כחול' שבו יוארו מבני ציבור ומונומנטים ביישובים רבים בישראל. במסגרת חודש המודעות לסרטן המעי הגס וכחלק מיוזמה בינלאומית, אשדוד תאיר את כיכר המפרשים וכיכר עין השמש.

במסגרת חודש המודעות לסרטן המעי הגס, עמותת 'צו מניעה' יוצאת בקמפיין ארצי להגברת המודעות למחלת סרטן המעי הגס – מגורמי התמותה הגדולים בישראל, ורותמת את הרשויות המקומיות למסע ההסברה ע"י הארת מבני ציבור ומונומנטים באור כחול.

"דמיינו לכם כי בכל חודש מתרסק מטוס בישראל וכתוצאה מכך 120  נוסעים מתים ו-250 נפצעים. זה מספר המתים והחולים בישראל מסרטן המעי הגס בכל חודש", אומרים בעמותת 'צו מניעה' תוך שהם מחדדים את המסרים ומעודדים את הציבור לצאת ולהיבדק, כי יש גם חדשות טובות: "את סרטן המעי הגס ניתן למנוע!".

על פי נתוני משרד הבריאות, סרטן המעי הגס פוגע בכ3,000- אנשים בשנה, ופוגע בגברים ובנשים במידה שווה, בכל המגזרים בחברה. לרוב, המחלה מופיעה בגיל50 ומעלה, אך בשנים האחרונות נרשמת מגמת עלייה של סרטן המעי הגס בקרב צעירים מתחת לגיל 50. "לצערנו, כ-350 מהחולים בשנה יהיו מתחת לגיל 50" אומרים הם וקוראים לציבור: "קחו אחריות! אל תחכו לסימן! היבדקו בזמן!"

כבר כעת יכול כל אחד ואחת לבחון את עצמו ולהחליט האם להגיע לרופא. כל שעליכם לעשות הוא לבדוק האם מופיעים אצלו אחד מהתסמינים הבאים: דם בצואה, כאבי בטן מתמשכים, אנמיה עייפות וחולשה, שינוי בהרגלי היציאות, חוסר תיאבון וירידה לא רצונית במשקל. אם תסמינים אלה מופיעים אצלכם ואם יש לכם היסטוריה משפחתית – אל תהססו והתייעצו עם רופא/ת המשפחה.

בבדיקות הסקר ניתן לאבחן את מצב הנבדק ולקבוע כיצד להתקדם. בדיקת הקולונוסקופיה הינה בדיקה מונעת המאפשרת אבחון וככל שזוהו פוליפים טרום סרטניים הם מוסרים מיד.

גם עיריית אשדוד מצטרפת לקמפיין וב-31.3.24 היא תאיר את כיכר המפרשים וכיכר עין השמש באור כחול.

כמו כן, במחלקת הבריאות יוצאת בקריאה לתושבים להיוועץ עם רופא המשפחה, וככל שמופיעים התסמינים הנ"ל או שקיימת היסטוריה במשפחה, להקדים ולהיבדק. "במקרה זה הוכח כי אבחון וטיפול מידי מצילים חיים" הם אומרים.

◼️ לקבוצת חדשות אשדוד בווטסאפ לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית אשדוד

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן