מבזקים
דיווח: הושג הסכם בין ארה"ב לאיראן כולל הפסקת אש בלבנון; טראמפ טוען שנתניהו תומך במתווה דריכות שיא: כוננות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לשיגורים מאיראן מרכז רצועת עזה: מחבל חוסל, שניים נוספים נפגעו ואחד נעצר לאחר היתקלות עם לוחמי סיירת חרוב איראן מאיימת, טיסות בוטלו והמרחב האווירי באיראן נסגר: תמונת המצב המלאה ברסלר בתל אביב: "אסור לחזור על הטעות שעשינו אחרי ממשלת השינוי" לוחמי האש חילצו לכוד משריפה במחסן בקומה מינוס 1 בבניין באילת עדכון מיוחד: שינוי במדיניות ההתגוננות של פיקוד העורף; גם ההופעות של עומר אדם ואייל גולן בוטלו נוער רחובות יוזם ומנצח את האלימות: כ-100 תלמידים פיתחו מיזמי חדשנות בהאקתון עירוני תערוכה חדשה בגבעתיים תתרום את כל ההכנסות לשורדי השואה ירושלים בפסגה, ואיפה רחובות ואשדוד נמצאות? אלה הערים שמובילות את תרומות הדם בישראל כתב אישום חמור בירושלים: עובד מלון ניצל קטינה שפונתה בעקבות מלחמה – וביצע בה עבירות מין מרדף באשקלון: כך סוכלה גניבת רכב בצומת סילבר – חשוד אחד נעצר, השני נמלט לראשונה: טיפולי NLP יוצעו במרפאת 'מכבי טבעי' בבאר שבע לראשונה בישראל: נשיא המדינה אירח את נשיא סומלילנד בבית הנשיא מבצע רחב ברהט: 12 שוהים בלתי חוקיים נעצרו בסוף השבוע תערוכת אמנות רחוב של תלמידי תיכון בקריית אונו מציפה את הסוגיות שמעסיקות את בני הנוער כתב אישום חמור: ירי לעבר רכב בלב תל אביב – הנאשמים מאור יהודה נתפסו במלון יוקרתי אקדח גלוק, אפודים קרמיים ואמצעי הסוואה: המשטרה חשפה מצבור אמצעי לחימה ברמלה "אם כל אחד ייקח איתו משהו אחד מיוסי – הוא יגיע רחוק": תוכנית המנהיגות לזכר לוחם השב"כ שנפל ב-7 באוקטובר הגיעה לסיומה חושבים שאתם לא יכולים לחסוך? הרצאה ברחובות מבטיחה: כך תשאירו לפחות 2,500 שקל בחודש בכיס

עיריית ירושלים פורצת דרך בתחום הטיפול בחרמות

"והילד הזה הוא אֲנַחְנוּ" היא אסופה ייחודית של שירים, תפילות ומאמרים קצרים, הנוגעת בדחייה, הדרה פוגענית וחרם חברתי בכל הגילים. האסופה מכילה יצירות של מעל לחמישים כותבים וכותבות משוררים, אנשי מקצוע בתחומי הטיפול והחינוך, מובילי קהילות והוגים. האסופה מכילה 100 עמודים גדושים בטקסטים מעוררי אמפתיה, מחשבה וחשבון נפש.

בעיריית ירושלים לוקחים את נושא החרמות באופן רציני מאוד. במסגרת כנס מנהלי מחוז ירושלים שנערך בשבוע שעבר פתח ואמר עמנואל זילברמן, מנהל אגף ממלכתי וממ"ד במנהל חינוך ירושלים, כי האסופה, "וְהַיֶּלֶד הַזֶּה הוּא אֲנַחְנוּ" נרכשה כמתנה לכל 150 מנהלי בתי הספר בעיר.

"והילד הזה הוא אֲנַחְנוּ" היא אסופה ייחודית של שירים, תפילות ומאמרים קצרים, הנוגעת בדחייה, הדרה פוגענית וחרם חברתי בכל הגילים. האסופה מכילה יצירות של מעל לחמישים כותבים וכותבות משוררים, אנשי מקצוע בתחומי הטיפול והחינוך, מובילי קהילות והוגים. האסופה מכילה 100 עמודים גדושים בטקסטים מעוררי אמפתיה, מחשבה וחשבון נפש.

זילברמן ציטט בדבריו את פרופ' מאיר בוזגלו מתוך האסופה – "תופעת החרם נוגעת לשני ערכים הנעוצים עמוק בתרבותנו – ערך הקהילה וערך התמימות וטוהר הילדות. החרם פוגע באדם בהיותו יצור חברתי, וכיוון שהקשרים עם הזולת מכוננים את מהותנו, הוא גם פוגע באפשרות לבטא אותה… החרם שאנו דנים בו כאן הוא תוקפנות של קבוצת ילדים כלפי מי שאמור להיות בשר מבשרה, אלימות המופנית כלפי ילד או ילדה שרוצים להיות שייכים. אי אפשר להחרים אדם זר. הקהילה מוגדרת על ידי זהות מובחנת, ועל ידי אחדות שיש בה. היא קרקע הצמיחה של הפרט, והוא מצידו משתתף בצמיחה של אחרים. לפיכך החרם הוא מחלה אוטו-אימונית של הקהילה. הקהילה מכריזה על אחד ממרכיביה כזר, ונוהגת כלפיו באלימות ("החרם כהפרעה קהילתית אוטו-אימונית" | מאיר בוזגלו).

בהמשך עלה לשאת דברים שייקה אל עמי, יו"ר ומייסד עמותת "כנפי דרור" הנלחמת בתופעת החרם וההדרה החברתית – "העמותה הוציאה את  האסופה הייחודית שקיבלתם היום בשותפות עם "גלויה" ובעריכת שרה סגל כץ,  אורית רז ועדיאל שושני במטרה לתת כלים למניעה ולסיוע לאנשי חינוך וטיפול. הבשורה הטובה היא  – חרם זו מחלה חברתית! זה לא אסון טבע. עם מחלה חברתית אפשר להתמודד! אנחנו יודעים שאפשר לשנות נורמה, לא לפני הרבה שנים שינתה החברה את יחסה לתופעת ההטרדה המינית, חלק מההתמודדות אינו האשמה של מישהו, אלא נתינת כלים לקהילה לדבר באופן ברור ולחנך -יש לא תרצח, יש לא תגנוב, ויש  לא תכה רעך בסתר" .

הצטרפו לחדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עמה מרינברג

דילוג לתוכן